To się nazywa być nawiedzonym?
Aż poszukałam jak ta pani wygląda.
Tłumacz z tekstem sobie radzi
Kiedy ideologia zaczyna zastępować myślenie robić się groźnie i budzą się demony, W każdej, nawet najbardziej słusznej sprawie. Problem w tym, że dotyczy to wszystkich ideologii.
Tu jeszcze jest takie francuskie powiedzenie, ze Amerykanin jak nauczy sie odrozniac smak mydla od zoltego sera to bedzie smakoszem.
A ta profesor to zdaje taka co oprocz tego pomyslu z bialym serwisem to z tych co mowia, ze mleko otrzymuje sie ze zgwalconych krow, a mleko ludzkiej matki powinno miec atest.
Szkoda słów. Lepiej się napić.
Ta od zgwałconych krów, to nasza eurpoposłanka, Skórek, czy Spórek, jakoś tak, nie pamiętam.
Sama tego chyba nie wymyslila…
Może i nie, ale nagłośniła, czyli podpisała się pod tym, podczas obrad europarlamentu. Podawała to, jako argument przeciwko piciu mleka, zachęcała do wprowadzenia zakazu hodowli zwierząt rzeźnych itp.
Jakoś zaistnieć chciała
I już otwieram piwo na te rozsądne słowa.
Opracowania Amerykanki ukazaly sie w 2017 w jakiejs feministycznym czasopismie.
Spurek mogla byc na biezaco
A … Spurek! Postaram się ją zapamiętać
Grażynko, takie cóś, jak Spurek niegodne uwagi naszej jest… Jeju, jak ja się cieszę, wiesz z czego…
Ja też. Mąż wrócił ze szpitala, mam nadzieję, że do tego czasu zacznie chodzić Przeklęty ten 2021 rok!
Edit, zacznie, spoko, ale to nie koniec problemów.
O cholera, nic nie wiedziałem. Przecież ktoś musi mnie o rybach uświadamiać.
O rybach?
Moze bez osobistych wycoeczek?
A pochwalcie się czymś wesolym, bo mnie cos dolek zlapal ostatnio. Nic mnie nie cieszy.
No moze nowi sasiedzi przez sciane. Trawestujac klasyka z termosem “nie musi byc lepiej, ale bedzie inaczej”
No cóż, mówisz i masz. PiS jest rządem mniejszościwem…
Ale jeszcze na jakies resztki uciekinierow w niektorych glosowaniach moze liczyc…
Ale dobre i to na poczatek.
Kicia zabierasz do Polski, czy zostaje z opiekunami?
Nie zabieram i z tego było mnóstwo zgryzot. Kiedyś na spokojnie się pogada.