W Polsce niepraktyczne, bo szczelnosc takiego okna pod mocnym znakiem zapytania.
Mniej wiecej ta zasada
Zaluzja zwija się do skrzynki wewnątrz mieszkania.
Sa tez ze skrzynka na zewnatrz, ale stosuje sie je tam gdzie zimniej, bo drozsze
W Polsce niepraktyczne, bo szczelnosc takiego okna pod mocnym znakiem zapytania.
Mniej wiecej ta zasada
o tym mówisz?
Cos w tym stylu.
To dość powszechne ale drogie rolety. Drogie bo jak napisał @ZiraaeL powinno się je wcześniej zaplanować. Montowane na istniejącym oknie wymagają kucia.
Te co pokazales to solidne.
Moje wieksza fuszerka.
A sa tak popularne i ustandaryzowane, ze drogie nie sa.
Zwykle projekt przewiduje, ze tak ma byc. Wymiana na inny rozmiar bylaby klopotliwa.
U mnie mają nad oknem mieć kasetę i roleta ma się licować z ścianą.
Czy montaż takiej rolety w Twoich kwaterach przyczyni się do zacienienia balkonu autorki pytania
Do zacienienia okna tak. A to podobny problem.
Zalezy od typu balkonu, ale taka zaluzje mozna zamontwac jako zacienienie tegoż.
Wynajmowałem mieszkanie gdzie loggia była cała zamykana taką roletą.
A rolety bezinwazyjne dają radę? Czy rozpadają się po 3tygodniach? Albo nie…i tak nie kupię, bo najprostsze rzeczy są najlepsze.
Eee popularne w oknach dachowych, wyłazach, mogą być na pilota lub z czujką zmierzchu. Ostatni hit to okno z pełną automatyką - samoczynne otwieranie / zamykanie z czujką wody / deszczu, i programowanym zegarem czasowym / od do /. Podobnie jest z markizami
też polecam markizę