Zacieranie prawdy?

W sieci wrze bo lewacki Netflix znów próbuje… no właśnie, czego?

Czy tolerancja i poprawność polityczna przykryją nam prawdę? Do czego to wszystko zmierza?
Biały hetero to wróg postępu?

3 polubienia

Nic nie wiem na temat onej Kleopatry bo Netflixa mam w Poznaniu i rzadko korzystam.
Natomiast nie ulega najmniejszej wątpliwości ze nic tak nie fałszuje już nie tylko historii ale przede wszystkim,terazniejszosci jak poprawność polityczna.Wszelka poprawność!
Dla nas którzy mamy za sobą doświadczenie kłamstw komuny, przez dekady oferowane głównie w szkołach jak i w …kinematografii,jest to po prostu kontynuacja tylko ubrana w inne szatki.
Mialem okazje rzucić okiem ostatnio na osławione przed laty"Wyzwolenie",Jurija Ozierowa i to się w głowie kompletnie nie mieści,jak można tak kłamać!!!
W najdrobniejszych szczegółach…
Kłamstwo sowieckie jest zreszta od lat tak samo bezczelne i nie ma znaczenia czy to 2 wojna,Aganistan czy Ukraina.Klamstwo jednak ma swoją sile.Na Zachodzie do dzisiaj żyją humanoidy, i to idące w miliony,które z przekonania stanowią czysty stalinizm, okraszony uwielbieniem dla Mao czy Guevary…
Aby nie przeciągać…Tak! Poprawność równą się kłamstwu.I to obrzydliwemu.

3 polubienia

Ja do tego podchodze z niejakim obrzydzeniem. To znaczy tej poprawnosci.
Oczywiscie, ze forum tez bywa porawne jak sie ruskich troli i co poniektore zielone od czasu do czasu tępi.
Ale co do tego, ze jakas murzynka , ktorej afrofeminizm do lba uderzyl bierze sie za pisanie historii od nowa?
W Hollywood i Netfliksie mnie juz nic nie zdziwi.
Co do samej Kleopatry? Grecy na ogol bywali biali, podobnie Rzymianie.
Biorac pod uwagę zasade faraonow, ze raczej stosowali hodowlę wsobna? Hebanowa pięknością to ona nie byla.
Zreszta zachowane jej wizerunki (na monetach) tez nie popieraja tezy o wyjatkowej urodzie pani faraon. Niewatpliwie zadbana, obrzydliwie bogata i skupiajaca ogromna władzę kobieta nie musi byc miss uniwesum…
Jedno co zrodla historyczne potwierdzaja, ze dysponowala ponadprzecietna inteligencja.
W przeciwienstwie do wspolczesnych falszerzy rzeczywistosci zakladajacych, ze wszyscy jestesmy murzymami? Niektorzy bialymi?
O ile sie nie myle po takim stwierdzeniu Korwin Mikke mial jakies problemy jako europosel? :wink:

Odpowiadajac posrednio na pytanie? Nie zamierzam tej bzdury (sądząc po założeniach) oglądać.
Podobnie jak nie ogladam sfilmowanych gier komputerowych i komiksów.
Szkoda jezyka strzepic i transfer marnowac na komentowanie.

Srodziemiomorze dlugi czas bylo co najwyżej beżowe, ale nie czarne.

2 polubienia

Ja pier…No nie pamietam,nie mam kompletnie pojęcia,kiedy po raz ostatni,az tak się z Tobą zgadzałem… :thinking: :innocent:

1 polubienie

Generalnie rzecz biorąc, to zdecydowana większość filmów o historii, była swobodną interpretacją twórców od scenariusza począwszy. Dawna “Kleopatra” z Liz Taylor także.
W jednych przypadkach fałszowano ze względów politycznych, w drugich z powodu tzw wizji artystycznej. Widzę tu i trzeci powód, czyli uatrakcyjnienie historii dla zwiększenia oglądalności. Chyba?

Tzw poprawność polityczna nie była by złem, gdyby nie zmieniła się w następną ideologię. A teraz już żre własny ogon i wywołuje skutek odwrotny od zamierzonego, tak, jak “ekologizm”, feminizm, weganizm, i inne izmy…

Ptomeleusze wywodzili się z Hellady, a tam, naprawdę panował starożytny rasizm, więc o murzyństwie Kleopatry mowy być nie może. Obywatelem Aten czy Sparty mógł być tylko ten, który się tam urodził z rodziców i przodków tam urodzonych. Niewolnicy, wyzwoleńcy, a nawet inni Grecy nie mieli na to szans.
Wizerunki ostatniej królowej Egiptu zachowały się na kilku monetach i na nich wyraźnie widać, że dziś Kleopatra nie była by kanonem piękna kobiecego. Ale nie ma na tych monetach ani jednej rysy negroidalnej.

Żeby zdobyć władzę wyszła za mąż za swojego brata, a następnie kazała go zgładzić. I rządziła niepodzielnie będącym już w stanie rozkładu imperium do momentu, kiedy Rzym postanowił to zmienić. O ile z Juliuszem Cezarem i Antoniuszem Kleopatra sobie radziła swoimi sposobami, to już nie zadziało na Augusta Oktawiana i Egipt stał się wielką rzymską prowincją.
A Murzyni nadal byli tylko niewolnikami. Nieliczni stawali się wyzwoleńcami. Dla nich się nic nie zmieniło na lepsze.

Jeżeli na tym Netfliksie Kleopatra jest Murzynką, to jest tym samym, co Murzynka jako królowa angielska. To nie jest umowność artystyczna, to jest prostackie wdrażanie na siłę owej poprawności politycznej i usiłowanie miażdżenia buciorami faktów.

3 polubienia

Netflix jest lewacki?

Oni nie lewacki a nachalny jak domokrążca.