Świetna muzyka do tańczenia , nogi same się zrywają
Tak,wlasnie…
I tak bylo w polowie lat 90-tych w"moim" pubie ktory zaopatrywalem w muzyke…
Odpowiednio skrojona skladanka i…Cuda sie dzialy.
Na parkiecie malolaty oraz ludzie 40 i 50+,tancza obok siebie…Stare Fleetwood Mac,Rolling Stones oraz rzeczy takie jak powyzej…
Chcialam cos napisac, ale…brak mi po prostu slow
Wierzę , ja gdzieś w 2005 r ponownie zaczęłam chodzić na dancingi i dyskoteki , goście wiekowo wymieszani , ale przy dźwiękach dobrej muzyki wszyscy stawaliśmy się jednakowi.
Właśnie z tego powodu twierdzę , że muzykę należy dzielić na taką do słuchania i tańczenia.
Muzyka moze spelniac obie funkcje na raz…
a nie na dobrą i zła?
Nie istnieje dla mnie podział , dobra i zła muzyka .
Tak poza tematem , siedziała na balkonie z otwartą buzią , zachód słońca obserwuję , teraz było tak pomarańczowe aż dech zapiera.
Mój aparat w telefonie nie oddaje prawdziwego kolorytu , ale i tak wkleje
ladny masz widok z balkonu…
To tylko cząsteczka widoku , na zdjeciu panoramicznym jeszcze ladniejszy .
Do tego zdjęcia będzie pasowała piosenka Dom zachodzącego słońca
Owszem ale to nie tyle podzial co bardzo prywatne i naturalne odczucie.Tutaj nie da sie niczego wykazac lub udowodnic jak w matematyce.
Mimo iz pewne sprawy wydaja sie oczywiste,nawet milosnik disco polo,moze zaczac swe wynurzenia a Ty nic z tym nie zrobisz
jakby wykonawcy disco-polo, a przynajmniej ich wiekszosc, umieli grac i spiewac to muzyka jak muzyka - rytmiczna, teksty mozna uznac za wypadek przy pracy…
Tego sie akurat nigdy nie doczekasz
Co mnie poduksilo aby znowu tego upiora ruszac…
oj upiorne to jest.
To znam. Ale dzięki za przypomnienie.
Do birbant piszesz a odnosisz się do mnie , ino baba avek sobie ładny wstawi a już się opędzić od facetow nie moze hahaha
Co Ty znowu wymysliłaś…
Specjalnie nie pisalem do Ciebie bo to nie jest"ten" rytm o ktorym pisałaś wczoraj czy przedwczoraj…
Zobacz na swój wpis i sprawdź czyj avek jest w prawym górnym rogu
Powiadomienie też otrzymałam.