Zaczarowany świat harmonijki...

2 polubienia

Polecam plyte Buddy Guy’a z Juniorem Wellsem!

1 polubienie

Ha!Własnie o nim pomyslałem:))

1 polubienie

Jeff Healey…Osobna historia…

Czyli cos z Presleya,w nowej aranżacji.Kapitalna cała plyta!

2 polubienia

A ja Was bezczelnie podsłuchuję i mam radochę z tej muzyki. :grinning:

1 polubienie

Mozesz nawet wiecj bo padly tu takie nazwiska ze nic tylko poszperac na yt.

1 polubienie

Coś z Presleya to już niekoniecznie
:wink:

1 polubienie

To kompozycja z jego repertuaru.A plyta Healey’a jest utrzymana w klimacie przelomu lat 50-60 ale…przy użyciu silniejszych wzmacniaczy :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Wiesz jak jest , nie każda piosenka z płyty za serce chwyta.

1 polubienie

Z tej plyty,mnie chwyta.
Widac ze facet byl biegly w temacie i doskonale znal repertuar i czasy w ktorych powstawal…
To ze niewidomy,kiedys tez zwaliło mnie z nóg…

2 polubienia

Aż tak bardzo nie analizuje wykonawców , ograniczam się do tłumaczenia tekstu.
Poza tym , ja słucham różnych gatunków muzyki z różnego okresu , łącznie z dzisiejszą.

2 polubienia

Dzisiejsza mniej mnie zajmuje. Chyba dlatego, że tej starszej świetnej jest tyle, że już na dzisiejszą czasu mi nie starcza. Dziś z collinsem w harmonijkowego bluesa mnie wkręciliście.

2 polubienia

Dzisiejsza zajmuje mi moze 5% czasu…Ale zdarza sie.
Sigur Ros albo wspomniany kiedys,Gotan Project…Robert Plant…To jednak pojedyncze przypadki…

2 polubienia

Czasem człowiek lubi pochlać przy grillu więc bawi się przy pop-owej muzyce .

1 polubienie

Nawet przy chlaniu nie ma prawa być disco - polo. Biesiadna, owszem. Sam nieraz ryczę Rezerwę albo Sokoły,

2 polubienia

Tez to rozrózniam ale…U mnie na grilla czy impreze,wlasnie takie bluesowe granie prym wiedzie!
Do tego czasem stary soul jak Aretha Franklin czy Otis Redding lub genialni The Temptations…
A potem to juz tylko krok do Stonesow…
W ogole uwazam ze ich plyta Black And Blue,z 1975 roku to imprezowa plyta wszechczasow.Obok Pearl,Janis Joplin.

1 polubienie

Nie piszę o disco- polo a już tym bardziej o biesiadnej.
Uwaga! będzie szok :grin:

2 polubienia

Mozna znieść…
To mi przypomnialo ze przeciez dzieki corce,wiem kto to jest Nial Horan!
Bylismy rok temu na jego koncercie w Bolonii…
Bylem z pewnoscia najstarszym widzem ale musze przyznac ze jak na wspolczesny pop rock,to bardzo utalentowany chłopak.

1 polubienie

To znam,

1 polubienie

Dla Ciebie - można znieść, dla mnie potężna dawka energii , pisałam setki razy, słucham prawie każdego gatunku muzyki , na działce stale jest włączone radio , zawsze Radio 90.