Polecam plyte Buddy Guy’a z Juniorem Wellsem!
Ha!Własnie o nim pomyslałem:))
A ja Was bezczelnie podsłuchuję i mam radochę z tej muzyki.
Mozesz nawet wiecj bo padly tu takie nazwiska ze nic tylko poszperac na yt.
Coś z Presleya to już niekoniecznie
To kompozycja z jego repertuaru.A plyta Healey’a jest utrzymana w klimacie przelomu lat 50-60 ale…przy użyciu silniejszych wzmacniaczy
Wiesz jak jest , nie każda piosenka z płyty za serce chwyta.
Z tej plyty,mnie chwyta.
Widac ze facet byl biegly w temacie i doskonale znal repertuar i czasy w ktorych powstawal…
To ze niewidomy,kiedys tez zwaliło mnie z nóg…
Aż tak bardzo nie analizuje wykonawców , ograniczam się do tłumaczenia tekstu.
Poza tym , ja słucham różnych gatunków muzyki z różnego okresu , łącznie z dzisiejszą.
Dzisiejsza mniej mnie zajmuje. Chyba dlatego, że tej starszej świetnej jest tyle, że już na dzisiejszą czasu mi nie starcza. Dziś z collinsem w harmonijkowego bluesa mnie wkręciliście.
Dzisiejsza zajmuje mi moze 5% czasu…Ale zdarza sie.
Sigur Ros albo wspomniany kiedys,Gotan Project…Robert Plant…To jednak pojedyncze przypadki…
Czasem człowiek lubi pochlać przy grillu więc bawi się przy pop-owej muzyce .
Nawet przy chlaniu nie ma prawa być disco - polo. Biesiadna, owszem. Sam nieraz ryczę Rezerwę albo Sokoły,
Tez to rozrózniam ale…U mnie na grilla czy impreze,wlasnie takie bluesowe granie prym wiedzie!
Do tego czasem stary soul jak Aretha Franklin czy Otis Redding lub genialni The Temptations…
A potem to juz tylko krok do Stonesow…
W ogole uwazam ze ich plyta Black And Blue,z 1975 roku to imprezowa plyta wszechczasow.Obok Pearl,Janis Joplin.
Mozna znieść…
To mi przypomnialo ze przeciez dzieki corce,wiem kto to jest Nial Horan!
Bylismy rok temu na jego koncercie w Bolonii…
Bylem z pewnoscia najstarszym widzem ale musze przyznac ze jak na wspolczesny pop rock,to bardzo utalentowany chłopak.
To znam,
Dla Ciebie - można znieść, dla mnie potężna dawka energii , pisałam setki razy, słucham prawie każdego gatunku muzyki , na działce stale jest włączone radio , zawsze Radio 90.