Zagadki 197 (HZB)

:joy:
Jedno jednak musimy przyznać Harmonikowi: Nauczył nas wymyślać skróty na wszystko. :joy:

1 polubienie

W tajemnicy Ci napiszę, że robiłem to od lat, ale na tutejsze potrzeby niech będzie, że to jego zasługa. :grinning:

2 polubienia

Nunu, czemu tu jej jeszcze nie ma? Wszyscy czekamy i czekamy …
I czekamy …

2 polubienia

Nie. Nie ma tak. Skoro tak robiłeś od lat, to zasługę zawdzięczasz sobie, więc nie przypisujmy jej komuś innemu. Ja nie robiłam skrótów i… nadal nie robię, Jakoś mi się samo nie wymyśla, a kombinują ostatnio tylko wymyślając swoje rebusiątka :wink:

1 polubienie

A ja robiłem, czasem i tak, że zapodawałem nie tylko pierwsze litery a pierwsze i drugie a czasem pierwsze, drugie i trzecie… Ale to już inna historia.

Nihil novi sub sole (Dobrze? Bo nie sprawdzałem)

1 polubienie

Dobrze. A dlaczego miałoby być źle? Ty wszystko wiesz.
Myślę, że te skróty, to fajna zabawa.

1 polubienie

Miałem łacinę, ale jakoś z niej dobry nigdy nie byłem, dlatego pytałem.
Co do wiedzenia wszystkiego, to akurat jestem świadomy tego, ze człowiek tak naprawdę jest dopiero na początku swej przygody z nauką, chociaż ulega iluzji - myśląc ze wie dużo.
G. wie i tyle mogę napisać.

1 polubienie

Och żesz Ty! Nie wyrażaj się w środku nocy! I jeszcze do tego skrótem! :joy:

Piszesz, że miałeś łacinę, więc wiesz, co znaczy Cogito ergo sum. A powiedz mi, co znaczy Cogito ergo zum?

1 polubienie

Oprocz kolegi @benasek w akronimach dibrzy tez sa ruskie i amerykance …

Tak na szybko to mi się wydaje, że ten ostatni wyraz nie jest łaciński, bo w tym języku nie było litery z. Ona chyba potem doszła. (ewentualnie)

2 polubienia

Byla dzis, ale ma klopoty osobiste, trzymajmy za nia kciuki…

1 polubienie

To Ci na szybko odpowiem.
Cogito ergo sum - myślę więc jestem
Cogito ergo zum- myślę więc jezdem :wink:

4 polubienia

Ona napisała, że ma jakąś zagadkę, dlatego zapytałem, czemu jej nie ma.

2 polubienia

Obawiam sie, ze zagadka bedzie musiala poczekac

2 polubienia

Przyjdzie ten, co przeczytał tysiące mądrych książek i od razu odgadnie. Szanowna Komisja się przygląda …

5 polubień

A koledze @Bingola obaj piw kilka musiemy postawić, bo rebus o nas walnął.

3 polubienia

Na tę edycję zagadek Bingoli, serdecznie zapraszam koleżankę @waranzkomodo ponieważ jest bohaterką jednego z tu zaserwowanych zadań. :yum:

5 polubień

Chwała bohaterom, bohaterom chwała!

5 polubień

Kolega @Bingola tu prym wiedzie w zadawaniu to by może powiedział, jak być kwiatem lotosu cholernie spokojnym :thinking:

1 polubienie