Rebus 1 łatwy (ile czego)
Rozwiązania poniższych zagadek poproszę przesyłać na PW do niedzieli 20 listopada, dzień później podam rozwiązania.
Kolejne zagadki w pierwszej odpowiedzi.
Rebus 1 łatwy (ile czego)
Rozwiązania poniższych zagadek poproszę przesyłać na PW do niedzieli 20 listopada, dzień później podam rozwiązania.
Kolejne zagadki w pierwszej odpowiedzi.
Rebus 2
Zagadki językowe:
3 Benasek
Pracuje artyleria
4 Homonim
Mama bobaska piersią _ _ _ _ _, (5)
Popija przy tym piwo _ _ _ _ _. (5)
5 Anagram
_ _ _ _ _ _ _ _ to miasto z hymnu słynące, (8)
_ _ _ _ _ _ _ _ to kwiatek ozdobny, pachnący. (8)
6. Homonim Birbanta
Znam demony, duchy, _ _ _ _ _, (5)
pochodzące także _ / _ _ _ _. (1+4)
7. Rebus Joko
8. Rebus Birbanta (ile czego)
9. Z archiwum Antykwy (rebus z 10.05.2018 )
10. Z archiwum Bingoli (rebus z 10.11.2018 )
@gra @kocieoczko @benasek @elsie @birbant @ihtiel @Joko @vilemo @nunu
A na rozwiązanie czekają (wciąż nie wszyscy zrobili) moje zagadki sprzed tygodnia! Do dzieła!
Z letkiem opóźnieniem tu zaglądłem i z zasadzie tylko Antykwa i antyczny Bingola mnie do zrobienia został. Aha, anagram też.
hominimy zrobiła, a reszta-ciemność, widzę ciemność…
Homonimy zrobiła? A Bingola zapodał jako swoje! A to gałgan!
Brawo Nunu!
Dziękuję, jestem taka wzruszona! Poczułam się jakbym zaczynała czytać codzienny newsletter z ofertami pracy z hasłem “wierzymy w ciebie”.
Zawsze lepiej wzruszona niż wstrząśnięta.
Wyobrażasz sobie taką sytuację? Przychodzisz i mówisz: Jestem wstrząśnięta!
Brzmi znacznie gorzej!
Iii tam…z moim stanem kory przedczołowej to ja nie przewiduję niczego…więc to zagadka czy mną wstrząsło
propaguję tu, może okonek znajdzie miejsce na takie ogłoszenia
Powiedz mi panie @Bingola jak się nauczyć rozwiązywać te wszystkie zagadki, co byś poradził komuś całkowicie początkującemu. Na tym naszym foremku, najlepsze co mi wychodzi to quizy, które dotyczą bardziej wiedzy ogólnej i przez to bywają łatwe, natomiast rebusy, kiedyś chyba była taka gazeta Świat Młodych i te rebusy wtedy zdawały się całkowicie łatwe, ale kiedy to było… Jednym słowem, poradź coś mistrzu teleturniejów!
Został mnie tylko archaiczny Bingola. Ten rebus to duch zemsty czasów minionych…
Jam nie @Bingola jam birbant, ale chętnie chętnemu pomogę. Całe nasze zagadkowe towarzycho chętnie pomaga chętnym…
Ja tam wstrząśnięty nie bywam, ale po niektórych tzw “piwach” nieźle mnie wstrząchało…
Właśnie się “zajmuję” Abbaye de Vauclair 7,5%.
Miłe piwko, miłe …
Teee… @Bingola za ten drugi obrazek w Twem archaicznem, to rozszarpał bym Cię w… pył.
Łypać na to gałamy, nic nie da. Tylko kontekst sprawę ratuje.
Gdyby mi koty nie podpowiedziały, też bym nie wiedział co to za franca …
Kolega Biengola nie wie jak kurz wygląda.
A ja wiem chyba dzięki Wam
Właśnie na to wpadłam ale dopiero teraz. A wyślę za tydzień. A co? Zemstowa zagadka to i zemstowe wysłanie będzie
Ale za to anagram odyebał zayebisty. Super.
Reszta nietrudna, a nawet bardzo nietrudna.
Podoba mi się rebus Antykwy.
Mi się wszystko bardzo podoba oprócz drugiego obrazka w ostatnim rebusie.