5 Anagram
Przed młodzieżą _ _ _ _ _ _ ogromna, (6) _ _ _ _ _ _ do zdania, nauka mozolna. (6)
6 Homonim
Puszysta góralka _ / _ _ _ _ _ , (1+5)
Na schudnięcie miała pomysły.
I już się jej prawie udało,
Ale jej piersi _ _ _ _ _ . (6)
7 Homonim Birbanta _ _ _ _ to polski jeździec srogi, (4)
co przebył różne wojenne drogi.
Nie trafił nigdy do _ _ _ _ Bator. (4)
Nie odpowiada on, jednak za to.
8 Uzupełnij Limeryk
Przypominam, że w limerykach ostatni wers musi się rymować z pierwszymi dwoma i mieć zaskakującą puentę. Wygra najciekawsza wersja, bądź najbardziej zbliżona do mojego oryginału, który zapodam na koniec.
Jest w Pradze na rynku kafejka,
Co powodzeniem cieszyła się Szwejka.
Bo tańczy na rurze tam laska,
Publika się patrzy i mlaska.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ .
Jest w trakcie przeprowadzki przed chwila skonczylam rozmawiać z kolegą, holenderski net to horror
Macie pozdrowienia, pojawi sie jak instalacje w nowym miejscu zadzialaja to 21 maja
A nie wiem, bo moj zapirenejski kraj pozwolił polaczyc sie ze starym numerem telefonu bez problemu i w cenie, że ciesza sie, ze jestem. I ustawilismy sie z kolega na dzien w miare dzisiejszy
Jakby on zadzwonil do mnie ? Nie testowaliśmy
Klopot bywa z transmisja danych typu wideo.
Światłowody maja swoja wydajnosc. I za to się płaci, do mnie tez net w formie szybkiej dotarł kilka lat temu, korzystalam z laczy telefonicznych komorkowych 3G w porywach☹️
Tak tak…spacery poprawiają nawet cerę. Wczoraj ze względu na szalone korki zrobiłam sobie takie spacer a dziś rano jak spojrzałam w lustro to wyglądałam jak modelka. Niestety nie poniżej pleców.