No właśnie, jak widzisz…
Ciemność widzę, ciemność ![]()
No właśnie, jak widzisz…
Ciemność widzę, ciemność ![]()
Też lubisz “Seksmisję”? ![]()
Parę dni temu obejrzałem film o tym, jak ją tworzyli… Jestem w niektórych szczegółach na bieżąco.
Ja ten film uwielbiam. Klasyka! Cudo!
Znam osobę, która twierdzi, że jemu, to nawet misja nie jest potrzebna do lubienia ![]()
A jak się kopalnia w Wieliczce cieszyła, ze jej ekipa filmowa kilometry kabla z oświetleniem zostawiła…
Serio? To producenci filmowi są tacy beztroscy finansowo?
Myślę, że akurat te kable nie były już ani ekipie, ani nikomu innemu w tym czasie potrzebne. Podejrzewam, ze jak to w PRL bywało, załatwili to przy kielichu. Ale ja tego już nie słyszałem, tylko przypuszczam… ![]()
I pewnie te Twoje przypuszczenia są trafione. Ktoś po kursach z wróżbiarstwa zwykle takie rzeczy wyczuwa.
Za mało ich zrobiłem, dopiero dwa. Jak powiadają znawcy, potrzeba co najmniej pięć, by zabłysnąć w towarzystwie…
To dlaczego błyszczysz?
Ty nie śmieszkuj tu ze mnie …. ![]()
Czyżby Twoje ego właśnie gdzieś zwiało? ![]()
Nie zwiało, siedzi obok i mi pomaga pisać ![]()
Podłóż mu jakąś poduchę pod tyłek i postaw krzesełko z nim na stole, bo jakoś tak niziutko usiadło. I daj mu trochę drożdży ( w postaci piwka oczywiście), bo ponoć po drożdżach lepiej się rośnie. ![]()
My tu gadu gadu a rebusa nadaln nikt nie ruszył.
Pamiętasz, co w dotychczasowych tego typu łamigłówkach oznaczały liczby?
Nie mam pojęcia. Myślałam, że to liczby liter w wyrazach albo że to numery pojedyńczych liter. Więcej pomysłów nie mam. Nie spotkałam się z czymś takim.
To nie bede Wam przeszkadzac
![]()
Ależ poprzeszkadzaj. Będzie mi bardzo miło i myślę, że koledze @benasek też.
@Bingola pisał o choINCE
Rebus zawiera postać Inka + 3 cyfry ( 6,1,8 ), z czego wynika, że te cyfry odpowiadają literom CHO w słowie choinka .
6-1-8 INKA = choinka
Czyżby ten przedstawiciel Inków mówił CHO ![]()
Ale dlaczego to CHO przedstawione jest jako 6-1-8 ![]()
.oto jest pytanie ![]()
W pantropach były liczby, ale był też diagram, gdzie należało je wpisać.