birbant dobrze podpowiada. Ić se pod te ople, raczej takie już z brodą i poszukaj przy nich… Nie daj się Nunu, jesteś na dobrej ścieżce.
I tak mnie mów. ![]()
Ząb mądrości?
czy @birbant zawsze o rozpuscie musi myslec?..te Ople to znam i juz wiem, czemu te kwiatki z bożkiem lubieżnym i rogatym sie kojarza… ps zab glupoty, madrosci juz nie ma, ale jak mialam to taka sama glupia bylam ![]()
Brawo Nunu! Elegancko Ci się udało odgadnąć. Łatwiutko i bezboleśnie …
W przeciwieństwie do wyrywania zęba … Brrrr
@ birbant mnie tymi Oplami podholowal do rozwiazania.
choc myslalam w innym kierunku najpierw… Po wyrywaniu zeba za kazdym razem kazali mi wracac od razu do pracy na drugi dzien ![]()
Podpowiedzi to normalna rzecz, myślisz, że ja tak wszystko zgaduję?
Mi stale muszą podpowiadać, tłumaczyć, normalnie prawie za mnie rozwiązują …
Ale co tam. Kto to sprawdzi … ![]()
Czy tych kwiatków ma byc dużo?
Jak zwykle sie spóźniłam.
To nie ma znaczenia ile, byle nie jeden. Po prostu kwiaty w liczbie mnogiej.
Tak sobie zazartowalam ![]()
Pożartujemy, jak koleżanka rozwiąże. Birbant dał tyle podpowiedzi, ze tylko garściami brać…
No dawaj…nawet ja juz sobie glwe konfettim posypalam po odgadnieciu ![]()
Nunu brakuje pewności siebie, ma potencjał i go nie wykorzystuje. Trzeba to zmienić!
Popieram. Też tak uważam!
Z okonkiem podobnie, ale jak zwykle w takich przypadkach w skrócie eń rzy upie.
Całymi wyrazami nie napisalem, bo moderacja mogłaby się wkurzyć ![]()
Też popieram. Jak chce, to zaczyna dawać radę, ale co zrobisz, jak jej się nie chce ![]()
Rozwiązałam prawie od razu. ( burza mnie w srodku nocy obudzila, prąd padł, a smartfon to tez latarka?) Grecy bożków za duzo nie mieli, to raczej Olimp był zatłoczony.
A potem podpowiedzi bylo tyle, że chyba struś, który ma w oczach więcej neuronów niz w mózgu by rozwiązał.
I ja.
Kolego @benasek, koleżanki @Nunu i @okonek, jest nieco przykro mnie, że nie tknęliśta nawet mojego kalambura, tylko jedna koleżanka @joko nie zawiodła. No, ale ona rozwiązuje zagadki przed ich wymyśleniem… ![]()
Jeśli chcą, żeby to był kalambur a nie homonim, to też tak może być! ![]()