Zagadki nr 320

birbant dobrze podpowiada. Ić se pod te ople, raczej takie już z brodą i poszukaj przy nich… Nie daj się Nunu, jesteś na dobrej ścieżce.

2 polubienia

I tak mnie mów. :grinning_face:

2 polubienia

Ząb mądrości?

2 polubienia

czy @birbant zawsze o rozpuscie musi myslec?..te Ople to znam i juz wiem, czemu te kwiatki z bożkiem lubieżnym i rogatym sie kojarza… ps zab glupoty, madrosci juz nie ma, ale jak mialam to taka sama glupia bylam :confused:

2 polubienia

Brawo Nunu! Elegancko Ci się udało odgadnąć. Łatwiutko i bezboleśnie …

W przeciwieństwie do wyrywania zęba … Brrrr

3 polubienia

@ birbant mnie tymi Oplami podholowal do rozwiazania. :thinking: choc myslalam w innym kierunku najpierw… Po wyrywaniu zeba za kazdym razem kazali mi wracac od razu do pracy na drugi dzien :thinking:

3 polubienia

Podpowiedzi to normalna rzecz, myślisz, że ja tak wszystko zgaduję?

Mi stale muszą podpowiadać, tłumaczyć, normalnie prawie za mnie rozwiązują …

Ale co tam. Kto to sprawdzi … :woman_cartwheeling:

3 polubienia

Czy tych kwiatków ma byc dużo?

Jak zwykle sie spóźniłam.

2 polubienia

To nie ma znaczenia ile, byle nie jeden. Po prostu kwiaty w liczbie mnogiej.

4 polubienia

Tak sobie zazartowalam :wink:

3 polubienia

Pożartujemy, jak koleżanka rozwiąże. Birbant dał tyle podpowiedzi, ze tylko garściami brać…

3 polubienia

No dawaj…nawet ja juz sobie glwe konfettim posypalam po odgadnieciu :thinking:

3 polubienia

Nunu brakuje pewności siebie, ma potencjał i go nie wykorzystuje. Trzeba to zmienić!

2 polubienia

Popieram. Też tak uważam!

2 polubienia

Z okonkiem podobnie, ale jak zwykle w takich przypadkach w skrócie eń rzy upie.

Całymi wyrazami nie napisalem, bo moderacja mogłaby się wkurzyć :grin:

2 polubienia

Też popieram. Jak chce, to zaczyna dawać radę, ale co zrobisz, jak jej się nie chce :grin:

2 polubienia

Rozwiązałam prawie od razu. ( burza mnie w srodku nocy obudzila, prąd padł, a smartfon to tez latarka?) Grecy bożków za duzo nie mieli, to raczej Olimp był zatłoczony.

A potem podpowiedzi bylo tyle, że chyba struś, który ma w oczach więcej neuronów niz w mózgu by rozwiązał.

3 polubienia

I ja.

1 polubienie

Kolego @benasek, koleżanki @Nunu i @okonek, jest nieco przykro mnie, że nie tknęliśta nawet mojego kalambura, tylko jedna koleżanka @joko nie zawiodła. No, ale ona rozwiązuje zagadki przed ich wymyśleniem… :hugs:

3 polubienia

Jeśli chcą, żeby to był kalambur a nie homonim, to też tak może być! :joy:

3 polubienia