Zagadki nr 320

Dziękuję za zauważenie mojej pomyłki, już poprawiam.

3 polubienia

To przeoczyłam.

1 polubienie

Przecież taki kalambimurek to w przedszkolu dawali. Tam juz jest rozwiązanie. Przed chwilą widziałem, no to juz nie pisałem….

2 polubienia

Ale ważne, że rozwiązałaś. :+1:

2 polubienia

Rozwiązała, ale to rozwiązanie jeszcze do mnie nie dotarło… Rozumiem, sniegi, zamiecie…

2 polubienia

Mój kalamburek rozwiązała. A ja zapodaję następne odnośnie Twojej zagadki o kwiatach i niemieckiej, solidnej myśli motoryzacyjnej.

Pierwsza w alfabecie na łajbie kierownica
gwiezdny kwiatek, u mnie z nim donica.

Tuz wspak wyżłobienie wspak,
Pan lub Faun, nazwali go też tak.

4 polubienia

Dobra kolego. Uwaga, teraz to nie będą przelewki. Popraw krawat, napij się piwa i do dzieła. Anagram

//////// (8 liter) w wojsku

Tak się kiedyś spili

Że na //////// (8 liter) “bocianie” mówili

Kto się więc spił i na jakiego ptaka wołali bocianie?

Całe Pytamy niech walczy.

Niech zwycięży najlepszy!

Tydzień czasu na tą zagwozdkę. Jesli nikt nie rozwiąże, przez dzień nie wypiję ani kropli browaru.

2 polubienia

He he… cwany ten anagramik. Rozwiązanie na priwie. Nie wiem czy dobre ale ilość i jakość liter pasuje :joy:

2 polubienia

Nie przeczytałam dopisku. Gdybym przeczytała - nie wysłałabym rozwiązania. I miałabym ubaw, że masz abstynencki dzień :joy:

4 polubienia

Dobrze, przecież że tak. Jak już napisałem, powtórzę.

Boję się koleżanki… To tak nie moze byc, by tak szybko się dalo rozwiązać… Ty masz jakieś ciemne układy!

2 polubienia

Okonek rozwiązała, wszystko dotarło. Fakt, nieco oszronione, ale w całości!

1 polubienie

Jesteś w zagadkach lepszy więc Twoje układy są jeszcze ciemniejsze! :wink:

2 polubienia

A ja się jeszcze męczę. Jakiś niezbyt lotny w umyśle jestem…

2 polubienia

No to żeśmy sobie nawzajem dolali tego browaru… Nic, tylko teraz sączyć :grin:

1 polubienie

Przed chwilą "wysączyłam "dwa talerze zupy pieczarkowej, więc piwko mi się na razie nie zmieści. :wink:

1 polubienie

Czyżby w TV jakaś Izaura leciała albo coś podobnego, że wszystkich wymiotło?

2 polubienia

Nie wiem, bo telewizor włączam zwykle w charakterze kołysanki. Teraz mnie tu nie ma bo akurat rebus rysuję :joy: Jeśli mnie akurat widzisz (albo coś co wygląda na moje pisanie), to znaczy, że masz zdolności nadprzyrodzone :wink:

1 polubienie

Nie wiem, czy mam, ale mam pewne podejrzenia, że czasem wokół mnie dzieje się coś dziwnego, czego tak łatwo wytłumaczyć się nie da. Może to tylko przypadek, może bardziej na niektóre rzeczy zwracam uwagę a może mi się tylko tak wydaje.

1 polubienie

Twoja wypowiedź świadczy o tym, że mnie jednak widzisz. Oznacza to, że moja czapka niewidka przestaje działać. Muszę ją zanieść do naprawy! :joy:

1 polubienie

Proponuję regularne serwisowanie. Może dawno przeglądu nie miała, sprawdź.

1 polubienie