Zagadki nr 320

Wiem. Znaczy domyśliłem się. Za Stalina retuszowano nie tylko zegarki ale i ludzi. Milionami.

Nie wiem czy pamiętasz ale u mnie na kredensie stoi zegar rzymski. Podróba z Aktiona. :joy:

1 polubienie

Wiem, że taki zegar u Ciebie stoi i nawet bym go opisał, aczkolwiek bardziej w temacie jestem tych naręcznych. Odnosnie manipulacji retuszowych wspomnianego bandyty dodam, ze obecnie są programy pozwalajace na wykrycie retuszu na zdjęciu.

1 polubienie

To jeszcze jeden „ptasi” anagramek, jaki wykluł mi się w trakcie rozwiazywania tego benaskowego:

_ _ _ _ _ _ _ _ na zimę nie odleciały (8)
Bo silnych mrozów nie przewidziały.
_ _ _ _ _ _ _ _ łozy tylko wcinały,
Mało co z głodu nie pozdychały. (8)

Odpowiedzi na PW :slight_smile:

1 polubienie

Rebus zrobiony. Rozwiązanie nie zając, poczeka. Paszczówa wieczorem.

1 polubienie

Odnośnie retuszu
Jest Jeżow, nie ma Jeżowa…

1 polubienie

Ale Wam poodbijało, ledwo jeden skończył, następny się wychyla. :face_with_tongue:

2 polubienia

A poniżej jak kurwizja wymazała serduszko WOŚP u jednego z rozmówców w swoim materiale

3 polubienia

To nie wszystko, bo Stalin był sporo niższy od tych dwóch. Na zdjęciu tej różnicy nie widać. I teraz zagadeczka-zemsta; kto to są ci dwaj obok Koby?

3 polubienia

Ten w kapeluszu to Mołotow, drugi? Beria?

1 polubienie

Brawo za Mołotowa. Beria nie nosił munduru.
Ale, żeby nie było to i ja fałszywie rozpoznałem tego drugiego. I sam muszę sobie przypomnieć bo wyleciał mi z głowy. Chciałem błysnąć i nie wyszło.

1 polubienie

Rozwiązuj kolego, bo mam juz kolejny o ptaszkach :slight_smile: Chyba że zostawie go na sobote.

2 polubienia

A co ja robię, jak myślisz? Już wszystkie ptaki odlatujące przeleciałem… :joy: I zaden mi nie pasi… :roll_eyes:

1 polubienie

Jeżow się odnalazł i ma sie dobrze.

2 polubienia

W końcu ktoś z tyranem zrobił Ordnung…
Tylko ciut za późno…

3 polubienia

Ty zboczeńcu!

3 polubienia

Na zdjęciu obok Mołotowa stoi marszałek Kliment Woroszyłow.

1 polubienie

Z tych ptaków da się kalambura wiązanego zrobić.
Myslę, ze znacznie ulatwilem rozwiązanie tego ptaszka…
Zwykłego kalambura tez się da…

3 polubienia

Dziękuję za przypomnienie. To nazwisko wyleciało mi z głowy w niefortunnym momencie. W Polsce mam książkę o Stalinie i całym jego otoczeniu i co tam się działo. I to zdjęcie też tam jest.
Niestety, pamięć zaczyna mnie zawodzić.

4 polubienia

Kolega @Bingola zagwoździł mnie temy ptakamy i łozamy. Ale rozwiązałem, łabędzie śpiewy wydając i na koniec zdębiałem na biało…

:rofl:

3 polubienia

Ale tu namieszaliscie. Ja juz sie pogubilam z tymi dodatkowymi zagadkami…

4 polubienia