Wiem. Znaczy domyśliłem się. Za Stalina retuszowano nie tylko zegarki ale i ludzi. Milionami.
Nie wiem czy pamiętasz ale u mnie na kredensie stoi zegar rzymski. Podróba z Aktiona. ![]()
Wiem. Znaczy domyśliłem się. Za Stalina retuszowano nie tylko zegarki ale i ludzi. Milionami.
Nie wiem czy pamiętasz ale u mnie na kredensie stoi zegar rzymski. Podróba z Aktiona. ![]()
Wiem, że taki zegar u Ciebie stoi i nawet bym go opisał, aczkolwiek bardziej w temacie jestem tych naręcznych. Odnosnie manipulacji retuszowych wspomnianego bandyty dodam, ze obecnie są programy pozwalajace na wykrycie retuszu na zdjęciu.
To jeszcze jeden „ptasi” anagramek, jaki wykluł mi się w trakcie rozwiazywania tego benaskowego:
_ _ _ _ _ _ _ _ na zimę nie odleciały (8)
Bo silnych mrozów nie przewidziały.
_ _ _ _ _ _ _ _ łozy tylko wcinały,
Mało co z głodu nie pozdychały. (8)
Odpowiedzi na PW ![]()
Rebus zrobiony. Rozwiązanie nie zając, poczeka. Paszczówa wieczorem.
Ale Wam poodbijało, ledwo jeden skończył, następny się wychyla. ![]()
To nie wszystko, bo Stalin był sporo niższy od tych dwóch. Na zdjęciu tej różnicy nie widać. I teraz zagadeczka-zemsta; kto to są ci dwaj obok Koby?
Ten w kapeluszu to Mołotow, drugi? Beria?
Brawo za Mołotowa. Beria nie nosił munduru.
Ale, żeby nie było to i ja fałszywie rozpoznałem tego drugiego. I sam muszę sobie przypomnieć bo wyleciał mi z głowy. Chciałem błysnąć i nie wyszło.
Rozwiązuj kolego, bo mam juz kolejny o ptaszkach
Chyba że zostawie go na sobote.
A co ja robię, jak myślisz? Już wszystkie ptaki odlatujące przeleciałem…
I zaden mi nie pasi… ![]()
W końcu ktoś z tyranem zrobił Ordnung…
Tylko ciut za późno…
Ty zboczeńcu!
Na zdjęciu obok Mołotowa stoi marszałek Kliment Woroszyłow.
Z tych ptaków da się kalambura wiązanego zrobić.
Myslę, ze znacznie ulatwilem rozwiązanie tego ptaszka…
Zwykłego kalambura tez się da…
Dziękuję za przypomnienie. To nazwisko wyleciało mi z głowy w niefortunnym momencie. W Polsce mam książkę o Stalinie i całym jego otoczeniu i co tam się działo. I to zdjęcie też tam jest.
Niestety, pamięć zaczyna mnie zawodzić.
Kolega @Bingola zagwoździł mnie temy ptakamy i łozamy. Ale rozwiązałem, łabędzie śpiewy wydając i na koniec zdębiałem na biało…
![]()
Ale tu namieszaliscie. Ja juz sie pogubilam z tymi dodatkowymi zagadkami…