Uff… Rebus mam już skończony i zapisany. Co z oczu, to z serca. W sumie to Ty masz jakoś tak, że przed Tobą trudno cokolwiek ukryć i czapka pewnie jest ok, tylko Te Twoje moce nadprzyrodzone sprawiają, że nie działa.
Izaura to lewituje w mojej glowie jak tworzę 506 nazwę do 600ej wersji CV i widzę ją na swoim zdjęciu
Myślicie,że jakby tak zapisać ja gdzieś w linku po najechaniu na foto to by mnie oskarżyli o udawanie kogo innego czy o zbytnia przenikliwość czy obrazę majestatu pracodawcy? …raczej o wygłupy niezasadne. Bo to tylko dawcoprace może udawać,że on nie Leoncio ![]()
Nie tylko Ty się katujesz szaradziarstwem. Ja robię wpis na marzec. Wiosną przypomnij sobie o tej rozmowie … Tylko mi tu nie podglądaj, ma być uczciwie, czyli trudno!
Iza u Ra to przecież Izabela w gościnie boga Słońca!
Cień Jakuba Wedrowycza padł na forum. Bo znalazłam cos, czego jeszcze nie czytałam… i właśnie nadrabiam.
Tylko jednym pięknym oczkiem zerknę troszkę ![]()
Ja też jeszcze trochę i potem do książki zajrzę. Spokojnie koleżanko, nie zapomniałem, ale dziękuję za dyskretne przypomnienie ![]()
Jesteś taka śliczna czy taka niewolnicza? ![]()
Mam nadzieję,że nie tak przewidująca…zgiń przepadnij zła maro
spać teraz ![]()
Koleżanko, specjalnie z tej okazji rebus w minutę skleciłem, wybacz pewne drobne niedogodności. Wiem, nie postarałem się, ale też się spieszę …
Litery początkowe K.N.Z.
Fajny rebus! Rozwiązanie wysyłam na priv.
![]()
![]()
![]()
A jak odkica?
Brawo! Brawo, robisz postępy!
Dwie dziewczyny poradziły sobie bez problemu, idę robić im drinki …
Człowiek ledwo wymęczył anagram, a ten już rebus zasadził.
Odnośnie anagrama, to przypomniało się mnie dwóch feldkuratów ze Szwejka, jeden nazywał się Katz, a drugi Niemrava i obaj niemożebnie chlali.
Do grona rozwiązujących te jakze trudne zagadki dołączył również @Bingola. Nie wiem tylko, czy wszystkim się udało z tym ptakiem… Ale to przecież nikt nic nie musi, bo dla chętnych bylo…
Rozwizanie ptaka włąśnie się wykluwa, mam nadzieję, ze wkrótce ujrzy światło dzienne
Nie jestem tym ptakiem, żebym nie wiedział jaki to ptak choć lubię rybki wtranżalać.
Namęczyłem się przy feldkuratach ale jak rozkminiłem to “bocian” wyszedł od razu.
Ponieważ wczoraj po południu nagle mnie ścięło, to dopiero tera za rebusa biere siem.. Nie mogie dupuścić by kolega browara nie napił siem.
To potem zajrzyj jeszcze do wątku z zegarami. Nigdy na tamten temat nie rozmawialismy a jestem pewien, ze temat znasz i coś móglbys dodać od siebie.
O rebus chodzi? Mam już 2 pierwsze obrazki.
A odnośnie “bociana”:
Klej wspak oraz wielkich do wina,
ma wielki dziób i ryby wciąż wcina.
Chodzi o zdjecie sowieckiego żolnierza z zegarkami na nadgarstkach zawieszającego flagę na Reichstagu a potem o zniknieciu zegarka na skutek retuszu.