Zainteresował mnie ten artykuł

Czy Wam też będzie brakowało Wojciecha i Ani?

Mi bardzo.

4 polubienia

Cholernie będzie mi ich brakowało. To był nietuzinkowy duet radiowy.

4 polubienia

Wygląda na to, że “szefowie” robią co chcą nie licząc się ze słuchaczami. O jaką aferkę tym razem może chodzić?

3 polubienia

Kto ich tam wie, co co chodziło? Pewnie o wszystko i o nic.

2 polubienia

Prawdopodobnie jak zwykle jakieś rozgrywki personalne. Podoba mi się solidarność Manna wobec współpracownicy.

3 polubienia

Co do Manna, to już od dłuższego czasu spodziewałem się jego odejścia. Taka nastała “koniunktura”. W takiej sytuacji dobitniej nie mógł wyrazić swego zdania.

3 polubienia

Wsciekłość.Oto co czuje.
Mam juz tyle plyt ze potrafie nie sluchac radia,podkreślam SŁUCHAĆ [co w przypadku Trójki jest bardzo istotne] nawet 2 tygodnie.
Ale nie o to przeciez chodzi.
To co sie dzieje to symboliczna walka z opoką inteligencji.Parszywa i złośliwa walka ktora idzie w parze z promocją disco polo na wszystkich frontach związanych ze sztuką.Jak w latach 50-tych.Tylko ze wtedy robiła to najgorsza czerń i chołota w spoleczesntwie a teraz robią to kupieni,obrzydliwi karierowicze,czyści i pachnący,wmawiający usilnie spoleczeństwu swą normalność i racje.I jako tacy są jeszcze gorsi bo sa niebezpieczni.Uslyszysz jeszcze wiele głosow w stylu"i dobrze sie stalo!Skonczyc z nietykalnymi! Niech mu sie nie wydaje ze jest panem!"
Zaraza ktora jest jedna z cech obecnej bandy u sterow.Walka z autorytetami, walka z ludzmi ktorzy COS osiagneli.Walka i to nieprzejednana z kazdym kto ośmieli sie miec swoje zdanie.
To sie nie ogranicza do Trojki.Pisalem juz prawie 2 lata temu,co sie dzialo w Radiu Poznań i czyimi rekami bylo robione.Choc to strata czasu bo i tak nie znacie tych ludzi…
Ta jadowita żmija ktora nawet nie przychodzi na Mysliwiecką,wlasciwie zasluguje na sąd.Systematyczne niszczenie wizerunku i dorobku kilku pokolen dziennikarzy powinno sie kwalifikowac pod sąd.I mam nadzieję ze ktoś tak to bedzie kiedys postrzegał.Bo dzisiaj wiekszość ludzi traktuje radio jako cos co ma szumiec w kącie i nie przeszkadzać…A to za mało.Za mało by za tydzien jeszcze ktoś pamietal o tym co sie dzieje.

9 polubień

W tym artykule przeczytałam, ze ludzie jakieś podpisy zbierają, pisma wystosowują. Wielu jest takich, którym się to nie podoba.

2 polubienia

No ale co z tym zrobią? Pauperyzacja inteligencji zaczęła się dość dawno temu. I eskaluje.

3 polubienia

To samo bylo z A.Andrusem i paroma innymi.Sila przebicia tego jest jednak żadna.I gasnie po jakimś czasie,nie pozostawiając śladu.
To nie stan wojenny gdy caly narod stal po stronie ciemieżonych.Dzisiaj nikt nie mysli a wtórna promocja chamstwa,prymitywu i niby odreagowania[za co???] spycha każdego kto nie identyfikuje sie z wytycznymi 'ludu pracujacego [lub nie pracującego] miasteczek i wsi"do roli kopnietego w tyłek.

3 polubienia

Napisane jest, że zebrano 18tys podpisów i wystosowano pismo.

1 polubienie

Wiesz co, listy niczego nie zmienią. Jeżeli cały naród nie weźmie się za ten chlew, to będzie coraz gorzej. A naród jaki jest - każdy widzi…

5 polubień

Ciekawe co jeszcze zostalo do rozwalenia?

3 polubienia

Tej Ani nie kojarzę. Wojtka znam z tv. Radio już dawno zamieniłem na spotify. Żal że polityka sięga mediów.

Taka wieczna młodość na dwoch nogach.Mialem wrazenie ze to nastolatka…Ale ze sporą wiedza i mozna powiedzieć ze mikrofon ją lubił.Poza tym Mann wyciągał z niej to co najlepsze.Oboje mieli fajny pomysł na cykliczną audycje która sie nie nudziła.

3 polubienia

Pamiętajcie zatem 10 maja przy urnie wyborczej kto nam to zgotował i usuńcie choć cząstkę tego pisowskiego raka który toczy Polske od 5 lat.

7 polubień

W Trojce?Bardzo duzo.
To jest radio INYWIDUALNOSCI a kazda audycja ma swoj znak jakosci.Bielszy odcien bluesa,Trzy kwadranse jazzu,muzyczna poczta UKF,Gitara i piorem,Niedzwiedzki w sobote kolo poludnia…Lista przebojow i inne prowadzone przez chocby Kube Strzyczkowskiego czy Piotra Barona.
Sabotaz polegajacy na spychaniu tych programow na godziny nocne i wstawianiu muzyki klasycznej w sobotni wieczor w tzw.prime time czyli ok.19-20,ma z pewnoscia na celu zniechecic lub odsunac od Trojki stalych sluchaczy…Jesli sie nie udaje to nastepnym krokiem jest zwalnianie tworcow lub zmuszanie ich do odejscia.

5 polubień

PiS wszystko, co ma wartość zalewa swym szambem. A wieprze się cieszą.

4 polubienia

Będziemy teraz słuchać jak śpiewa Zenek! :thinking:

2 polubienia

Chwileczkę! Co ma robić Zenek? Śpiewać? A kiedy zdążył się nauczyć? :stuck_out_tongue:

3 polubienia