Czy Wam też będzie brakowało Wojciecha i Ani?
Mi bardzo.
Czy Wam też będzie brakowało Wojciecha i Ani?
Mi bardzo.
Cholernie będzie mi ich brakowało. To był nietuzinkowy duet radiowy.
Wygląda na to, że “szefowie” robią co chcą nie licząc się ze słuchaczami. O jaką aferkę tym razem może chodzić?
Kto ich tam wie, co co chodziło? Pewnie o wszystko i o nic.
Prawdopodobnie jak zwykle jakieś rozgrywki personalne. Podoba mi się solidarność Manna wobec współpracownicy.
Co do Manna, to już od dłuższego czasu spodziewałem się jego odejścia. Taka nastała “koniunktura”. W takiej sytuacji dobitniej nie mógł wyrazić swego zdania.
Wsciekłość.Oto co czuje.
Mam juz tyle plyt ze potrafie nie sluchac radia,podkreślam SŁUCHAĆ [co w przypadku Trójki jest bardzo istotne] nawet 2 tygodnie.
Ale nie o to przeciez chodzi.
To co sie dzieje to symboliczna walka z opoką inteligencji.Parszywa i złośliwa walka ktora idzie w parze z promocją disco polo na wszystkich frontach związanych ze sztuką.Jak w latach 50-tych.Tylko ze wtedy robiła to najgorsza czerń i chołota w spoleczesntwie a teraz robią to kupieni,obrzydliwi karierowicze,czyści i pachnący,wmawiający usilnie spoleczeństwu swą normalność i racje.I jako tacy są jeszcze gorsi bo sa niebezpieczni.Uslyszysz jeszcze wiele głosow w stylu"i dobrze sie stalo!Skonczyc z nietykalnymi! Niech mu sie nie wydaje ze jest panem!"
Zaraza ktora jest jedna z cech obecnej bandy u sterow.Walka z autorytetami, walka z ludzmi ktorzy COS osiagneli.Walka i to nieprzejednana z kazdym kto ośmieli sie miec swoje zdanie.
To sie nie ogranicza do Trojki.Pisalem juz prawie 2 lata temu,co sie dzialo w Radiu Poznań i czyimi rekami bylo robione.Choc to strata czasu bo i tak nie znacie tych ludzi…
Ta jadowita żmija ktora nawet nie przychodzi na Mysliwiecką,wlasciwie zasluguje na sąd.Systematyczne niszczenie wizerunku i dorobku kilku pokolen dziennikarzy powinno sie kwalifikowac pod sąd.I mam nadzieję ze ktoś tak to bedzie kiedys postrzegał.Bo dzisiaj wiekszość ludzi traktuje radio jako cos co ma szumiec w kącie i nie przeszkadzać…A to za mało.Za mało by za tydzien jeszcze ktoś pamietal o tym co sie dzieje.
W tym artykule przeczytałam, ze ludzie jakieś podpisy zbierają, pisma wystosowują. Wielu jest takich, którym się to nie podoba.
No ale co z tym zrobią? Pauperyzacja inteligencji zaczęła się dość dawno temu. I eskaluje.
To samo bylo z A.Andrusem i paroma innymi.Sila przebicia tego jest jednak żadna.I gasnie po jakimś czasie,nie pozostawiając śladu.
To nie stan wojenny gdy caly narod stal po stronie ciemieżonych.Dzisiaj nikt nie mysli a wtórna promocja chamstwa,prymitywu i niby odreagowania[za co???] spycha każdego kto nie identyfikuje sie z wytycznymi 'ludu pracujacego [lub nie pracującego] miasteczek i wsi"do roli kopnietego w tyłek.
Napisane jest, że zebrano 18tys podpisów i wystosowano pismo.
Wiesz co, listy niczego nie zmienią. Jeżeli cały naród nie weźmie się za ten chlew, to będzie coraz gorzej. A naród jaki jest - każdy widzi…
Ciekawe co jeszcze zostalo do rozwalenia?
Tej Ani nie kojarzę. Wojtka znam z tv. Radio już dawno zamieniłem na spotify. Żal że polityka sięga mediów.
Taka wieczna młodość na dwoch nogach.Mialem wrazenie ze to nastolatka…Ale ze sporą wiedza i mozna powiedzieć ze mikrofon ją lubił.Poza tym Mann wyciągał z niej to co najlepsze.Oboje mieli fajny pomysł na cykliczną audycje która sie nie nudziła.
Pamiętajcie zatem 10 maja przy urnie wyborczej kto nam to zgotował i usuńcie choć cząstkę tego pisowskiego raka który toczy Polske od 5 lat.
W Trojce?Bardzo duzo.
To jest radio INYWIDUALNOSCI a kazda audycja ma swoj znak jakosci.Bielszy odcien bluesa,Trzy kwadranse jazzu,muzyczna poczta UKF,Gitara i piorem,Niedzwiedzki w sobote kolo poludnia…Lista przebojow i inne prowadzone przez chocby Kube Strzyczkowskiego czy Piotra Barona.
Sabotaz polegajacy na spychaniu tych programow na godziny nocne i wstawianiu muzyki klasycznej w sobotni wieczor w tzw.prime time czyli ok.19-20,ma z pewnoscia na celu zniechecic lub odsunac od Trojki stalych sluchaczy…Jesli sie nie udaje to nastepnym krokiem jest zwalnianie tworcow lub zmuszanie ich do odejscia.
PiS wszystko, co ma wartość zalewa swym szambem. A wieprze się cieszą.
Będziemy teraz słuchać jak śpiewa Zenek!
Chwileczkę! Co ma robić Zenek? Śpiewać? A kiedy zdążył się nauczyć?