Zanim pis zaczał ostro przeginać i putin szaleć niesamowicie to człowiek* miał jakieś hobby.
Teraz za często oglądam wiadomości w telewizji i przeglądam internet aby śledzić na bieżąco sytuację gospodarczo-wojenną.Później mówię-> Conradus opanuj się.To ci na zdrowie nie wyjdzie.Nie masz wpływu na to.Idź lepiej na forum i połaź po tematach typu moda i uroda…Odprężysz się i wyluzujesz.
Więc idę odpocząć na Pytamy i co…włażę znowu w politykę.A podświadomość mówi: Tu gupi jakiś czy co,polityka to jedne wielkie zuo.
Tyle omnie…!
*człowiek-to o mnie (przyp.autora)
Mam podobnie i podobnie jak Ty próbuję od tego uciec. Uciekam w hobby, ale i tak wracam.
Musimy wziąć się w garść i zmniejszyć trochę na początek te nasze ułomności.Może się uda…
No pewnie, że się uda.
Trudno siedzieć i nie wiedzieć, co się na świecie dzieje, ale bez przesady
Mam to samo. Ino wiadomości, wojna i kryzys. Bo to nas otacza i to nas dotyczy. Trzeba by wyłączyć Internet. W sklepach i na mieście też gada się głównie o wojnie i energetyce. I polityce bo właściwie mamy już kampanię. Nawet dzieci w podstawówce o tym pier*ą.
Moje najczęściej odwiedzane strony mówią wszystko. Większość to wiadomości
Nic sie mie martw. Swiat zawsze byl upolityczniony.
Teraz to najgorszy etap wojny. W ktora strone sie szala przewazy? Na razie stan zawieszenia i nerwowe ruchy szaleńca.
Na spacerek, jakies hobby, dobry obiad?
He he he… a po spacerku do komputera sprawdzić, co znowu putin wymyślił, po obiedzie trzeba zobaczyć, kto jeszcze ruskich dezerterów nie wpuści, potem sprawdzić, czy ktokolwiek jeszcze wspomaga Ukraińców i co oni ostatnio zestrzelili, a za chwilę, jeśli się chciało wypić spokojnie kawę, to się z tą kawą przyłazi do komputera żeby sprawdzić czy Chińczykom nie znudziło się jeszcze kołysanie putina.
I tak w kółko…
Nawet nie mam kiedy poczytać o Megan i Harrym, albo dlaczego kochankę Antka Królikowskiego wywalili z pracy (przeczytałam, bo bym osiwiała z ciekawości)
Oj…to Wy też tak macie? Ten schemat? I jeszcze wk…rzenie mnie zbiera, co ten jeden karypel chce z ludźmi zrobić
Do jakiego komputera??? Ja to sprawdzam podczas spaceru, na smartfonie.
Obiad zjadam spokojnie
Ja wszystko w komputerze na porządnym, dużym ekranie, siedząc wygodnie w foteliku i słuchając jakiejś muzyki w tle (na youTube). Podczas spaceru nie da rady, bo ja spaceruję głównie po sklepach (najczęściej od półek do kasy)
A ja nerwowo, zeby nie ujrzeć zdjęcia karypla strasznego na gębie …a tam już newsy L gdzie się podrapał, gdzie będzie chrapał a czy wyjechał a czy gdzie atom mu odpadnie.
Widzę też pewną analogię między ruskim jadącym n fronr a sobą w pracy też nie przeszkalają i też robisz rozpoznanie walką. I nie znasz końca…
Idę spać
Na dużym ekranie twarz putinka taka jakaś ładniejsza się wydaje.Też idę spać bo wciągam się za bardzo w to…Pewnie zanim zasnę jeszcze o danych technicznych czołgów będę myślał.Nara Wam…!
Do jutra
najpierw gadali o covidzie, teraz o wojnie ciągle
mnie to też bardzo nudzi
Nudzi? Mnie przeraża świadomość, do jakich zbrodni może dopuścić się człowiek. Jakby II wojny św. było mało
Po II wojnie nastapil postęp. Moze nie na tak masowa skalę, ale poziom okrucienstwa wzrasta wraz ze srodkami technicznymi.
Pamiętam, kiedyś mając nawet 30 lat, zupełnie nie rozumiałem i nie interesowałem się polityką. Teraz widzę jaki to był błogosławiony czas. W międzyczasie odkryłem wiarę i znowuż to był piękny czas.
Później w końcu wygrało po Smoleńskiej tragedii Pis, i co? I to też był błogosławiony czas.
W międzyczasie poznałem forum amerykańskie Q and A na microsofcie, i to też wciąż świetny czas. I tak po zamknięciu tego wolnego forum american version, trafiłem na tą polską naszą wersję pytamy.pl…
Tak sobie teraz myślę, że nie ma życia doskonałego na tym świecie.