Zakladajac, ze za jakiś czas zmieniają sie preferencje wyborcow?

Wyobrazacie sobie premiera Tuska i wicepremiera Holownię?
A PSL nerwowo czekajacy na jakis ochłapek z panskiego stołu?
O razu - jest to pytanie z cyklu political fiction. :innocent::stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Obawiam sie ze to nie fikcja.Na dzisiaj,oczywiście fikcja ale za pare,paręnaście miesięcy,prawdopodobne…
Hołownia to jedyny ożywczy nurt w polskim politycznym ukladzie dwubiegunowym ktory działa jak pralnia mózgów.Przynajmniej pare milionów ludzi juz zgłupialo do tego stopnia ze innej sytuacji sobie nie wyobraża.Dla czlowieka ograniczonego to proste.Tak albo tak.Czarno biale widzenie ktore jak nic innego sprzyja patologii,nienawiści,bezmyślności…
I oto pojawiają sie ludzie typu Holownia czy Kosiniak ktory nie wiadomo co robi w tak idiotycznym uwikłaniu jak PSL…Co robi pis-po?Kazda banda na swój sposób kusi i liczy ze takich jak Holownia wchłonie a wraz nim,jego elektorat…
Pomijam juz to ze polskie fora roznią sie od zagraniocznych przede wszystkim tym ze to opoka marudzenia,bycia na"nie",nie lubienia,nie ufania i obrzucania goovnem.
Ale scenariusz"zatapiania" choćby tylko nieco odmiennych wizji w polityce traktowałbym jako narodową klęskę.Bardzo prawdopodobną niestety.

3 polubienia

Obawiam się, że powrót Tuska w obecnym momencie nie przyniesie nic dobrego w przyszłości. Mam uzasadnione przypuszczenia, że już niedługo zacznie się odbijanie śmierdzących jaj między Donaldem a Jarosławem. Wyborczym programem PO będzie “odsuńmy ich od władzy” i analogicznie PiS - “nie dopuśćmy ich do władzy”. Jednym słowem - nikomu to na dobre nie wyjdzie. Ruch Hołowni wydawał się jakąś alternatywą do przełamania duopolu nienawiści na naszej politycznej scenie, ale najwyraźniej Tusk w imię swoich niespełnionych ambicji wybrał utrzymanie obecnego status quo.

2 polubienia

No wlasnie…Ale to tylko jedna z ewentualnych opcji.
A tak na marginesie…Jak tylko sobie przypomne pare scen to mi wychodzi ze"Ranczo" to byl jednak niezly pomysł na mądrą komedyję :wink: :innocent:

2 polubienia

Mowisz, ze jak mamy juz utonac w g*** to bedzie wybor - narodowo czy po europejsku? :wink:

2 polubienia

A ja straciłem nadzieję na trwałe odświeżenie polskiej polityki przez jakąś nową siłę. Ile tego już było? Partia X, AWS, Samoobrona, Ruch Palikota, Kukiz 15, Nowoczesna. - wszystkie skończyły w politycznem lamusie .

3 polubienia

To dlatego, bo wszystkie chciały naszego dobra.

Polacy jak to Polacy, nie chcą go nikomu oddać …

2 polubienia

A nie lepiej Trzaskowski jako premier lub ewentualnie wicepremier ? :man_shrugging:

nie przebije sie tak szybko. a poza tym, jesli mysli o dluzszej karierze politycznej to nie bedzie sie pchal w momencie, kiedy stajnie trzeba sprzatac.
na razie ma Warszawe i swoj projekt.

1 polubienie

Hołownia może być gorszy od Kaczyńskiego.Pamiętaj w kolejności to większymi mendami niż politycy są jedynie dziennikarze.

bywaja jeszcze po drodze niektorzy prawnicy :wink:

1 polubienie

Nieee dziennikarskie kurewstwo nie ma sobie równego.

tos niektorych adwokatow nie znal…

1 polubienie

Znałem. Ale dopiero dziennikarz potrafi stanąć przy umierającym dziecku i poprosić by pokazało 2 profil by fotka wyszła bardziej dramatycznie.

1 polubienie

to nie dziennikarz a graficzna hiena.
u tych to normalne.

2 polubienia

To odmiana dziennikarza. Pamiętam zachowanie popularnej dziennikarki z TVN która robiła kiedyś program o zgwałconych dziewczynach. Pytania wołały o pomstę. Oczywiście nie każdy dziennikarz musi taki być ale wśród takich jest najgorzej.

1 polubienie

nie nazywaj newsolapow dziennikarzami.

1 polubienie

Prawnik też potrafi być uczciwy. Tylko wtedy jest baaaardzo biedny.

1 polubienie

A zapomniałeś o kofederacji? Faszystach?

Trzaskowski się nie nadaje.