Zamiast nauczyć ludzi zwyczajnej mądrości podstawowego rozumienia, na czym

To teraz ja Ci darmową radę dam: nie wysilaj się, bo nikt tego nie traktuje poważnie. Wystarczy, że tę moją radę zrealizujesz i od razu będziesz żył mądrzej, spokojniej i szczęśliwiej :joy:

2 polubienia

To moje udzielanie się tu traktuję jako pożyteczną rozrywkę, a nie jako wysilanie się. Nie kieruję moich rad do tutejszych użytkowników, lecz właśnie do decydentów. Jeśli nie będą mnie słuchali, wyjdą na tym gorzej od marksistów. Bez wysilania się, dałem radę zmienić cały ludzki świat, gdy przeciągnąłem sposobem na stronę Solidarności kilka milionów wahających się pracowników polskich zakładów pracy przed wyborami 04.06.1989.

Potem, przed wyborami 21.10.2007, dokonałem sposobem, bez wysilania się, zmiany konfiguracji polskiej sceny politycznej, odsuwając PiS od rządzenia, czym uratowałem Polskę przed pójściem z torbami podczas kryzysu światowego kapitalizmu lat 2008/9.

A to ja nie wiedziałam, że na naszym forum tylu decydentów jest. Możesz mi napisać, którzy to i jakie mają nicki? :astonished:

2 polubienia

Napisałem Ci, że moich rad nie kieruję do tutejszych użytkowników. Kieruję je do decydentów, rządzących Polską.

A kiedy konkretnie oni to nasze forum czytają? Skąd wiesz, że przeczytali? To my teraz w ogóle nie będziemy czytali Twoich rad, skoro one nie do nas. Wybacz Harmonik, że zawracaliśmy Ci niepotrzebnie głowę czytając, co piszesz i jeszcze odpisując. Już nie będziemy wcinać się między Ciebie a decydentów :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Społeczność tutejszych użytkowników od początku traktowałem jako model społeczeństwa polskiego w miniaturze, bez metodologii naukowo-badawczej. Czyli jednak wysoko traktowałem tutejszą społeczność pytamową. Piszesz w liczbie mnogiej, za innych, ale chyba nie wiesz, ile razy już starano się tu bojkotować moją osobę, i niezbyt to się udawało.

Skoro nie piszesz do nas tylko do decydentów, to raczej z nimi dyskutuj :slightly_smiling_face: :vulcan_salute:

1 polubienie

Zawsze piszę zarazem do Was, jak i do nich. Do nich jak chłop do obrazu, a skąd wiem, że decydenci czytają? Jak usuwają moje tematy, jak ten dzisiejszy: “Czy myślicie, że Polska pójdzie z torbami…”, to jest duże prawdopodobieństwo, że interweniowali u admina…

Wiesz, @joko, możliwe, że mnie tak samo traktujecie poważnie, jak ja Was.

Za to, @joko, jestem pewny, że lubię Cię bardziej, niż Ty mnie.

Najwieksze prawdopodobienstwo to jednak takie, ze piszesz na Berdyczow.

1 polubienie

Oj Joko, to już, według mnie, poważna sprawa…

1 polubienie