polega zdrowe życie, mając takie sprytne medium jak telewizja, ogłupia się społeczeństwo debilnymi teleturniejami, debilnymi serialami, w tym tureckimi, debilnymi kulinariami, maglowaniem. No i są rezultaty tej bezmyślności i nieodpowiedzialności rządzących.
Co do ogłupiającego wpływu telewizji, związanego z debilnym poziomem zdecydowanej większości teleturniejów, serialów, w tym tureckich, programów kulinarnych i całej masy innych bzdurnych telewizyjnych wytworków-potworków, absolutnie się z Tobą zgadzam.
Co do tureckich seriali popieram - choc bywaja jeszcze gorsze bo latynoskie i amerykanskie sitcomy
Niewolnica Isaura…
Isaura to jeszcze dzielo sztuki w porownaniu z wenezuelskimi
produkcjami z lat 80.
Izaury zdzierzylam trzy pierwsze odcinki, tych drugich nie dawalo sie ogladac juz po pierwszym
Nigdy nie obejrzałam. Wystarczyły mi opowieści…
Problem w tym, że ludzi CHCĄ oglądać te “debilne teleturnieje, debilne seriale, w tym tureckie, debilne kulinaria, maglowanie”. ![]()
O Wy niepoprawne @elsie @okonek
Emisja kolejnych odcinków Niewolnicy wywoływała podobny efekt, jaki wywołuje szalejący obecnie wirus. Pustki na ulicach.
Palacze tytoniu może też chcą palić, a nie jest to mądre ani zdrowe. Do wszystkiego można się przyzwyczaić i odzwyczaić.
No pewnie że można ale tylko jak się chce ![]()
Tyle, że wtedy ludzie pracowali, nie zamykano szkół, przedszkoli, nie zakazywano sportu, nie zamykano sanatoriów, po prostu nie głupiano.
Można pomagać tym o słabszej woli i większym uzależnieniu.
pomagać zawsze można… ![]()
Mądrość trzeba mieć w sobie. Nie potrzeba do tego mediów.
Mi zawsze bylo pod prad z serialami.
Niewiele z nich ogladalam a juz gatunek zwany telenowelami omijam jak zaraze, latwiej nawet, bo to w przeciwienstwie do wirusow widzialne niestety.
Ha, ha… ![]()
Dynastia tez powodowala podobny efekt o ile dobrze pamietam.
W ogole przy bardzo oglednie mowiac slabej ofercie TV kazdy serial czy jego powtorka nawet w czarno - bialym telewizorze byl bardziej kolorowy od otaczajacej burej rzeczywistosci.
Ale chociaz kina byly male i blisko, dzielaly kluby filmowe i dobrze bylo miec wsrod znajomych posiadacza wideo ![]()
Harmonik, a nie szkoda Ci energii, by marnować ją tak bez pożytku? Twoje wszystkie wywody są prawdopodobnie za mądre dla przeciętnych odbiorców, bo ja ani jednej racji z tych zgłaszanych przez Ciebie nie jestem w stanie pojąć i zaakceptować.
Chcesz rządzić? To idź i rządź, Bądź władcą i zmieniaj świat. Nikt z nas Ci tego nie zabrania. Ogłoś wszystkim Polakom a nawet całemu światu swój program wyborczy i stań do wyborów jak każdy inny, a nie nam tutaj wylewasz swoje chcenia. Chcieć, to sobie każdy może.
To są moje darmowe rady dla decydentów, którzy łatwo mogą je czytać. Jeśli będą mnie słuchali i realizowali moje rady, to mogłoby to wystarczyć. Ale obawiam się, że bez powierzenia mi stanowiska głównego doradcy rządu, nie dadzą rady wystarczająco poszerzyć sobie horyzonty, świadomość. Poczekam.
Dobrymi radami to pieklo wybrukowane…