I tak mi się skojarzyło.
na ile przed koncem panowania?
Trza zrobić KROK w stronę Kościoła.
.KROK, to oczywiście Krajowa Rada Ocalenia Kościoła.
Ojczyzna znalazła się nad przepaścią
Jarosław Kaczyński stoi dziś tam, gdzie stało ZOMO
Po pierwsze…Ani Jaruzel ani nawet Gomułka,nie wzywali do konfrontacji.Zamykali,“odrąbywali ręce” ale do walki nie wzywali.To tez oczywiscie jakis stopień arogancji ale INNY.Jesli juz to “apelowali” by zachować spokój…
Po drugie,ten na zdjeciu,używa cały czas jezyka RM,ukształtowanego ok. 25 lat temu,zrodzonego ze strachu i paranoi ktore okazuja sie “ponadczasowe”.
I po trzecie,ta kanalia doskonale wie ze zwraca sie do narodu PODZIELONEGO.Wszawym komunistom,czego by nie rzec,zalezalo aby"narod byl z partią"…
Temu powyżej,zalezy na tym by utrzymac podzial a wrażą strone zwalczyć.To sie nazywa nawolywaniem do wojny domowej w oparciu o nienawiść gorszą od plemiennej bo zrodzoną przez polityke.
Ten czlowiek[?] powinien być sądzony za sowietyzacje ludności,za paroksyzmy na bazie Robespierre’a ale przede wszystkim,za nieustającą,psychopatyczna juz na tym etapie,nienawiść…
To tylko slowa bo to zbyt cwany gracz by dać sie tak tanio złapać.Zawisł by tylko wtedy gdyby druga strona byla taka jak on…
Wygląda jednak na to ze “udala” mu sie rzecz której od dawna nie bylo w stanie udzwignąć zadne pokolenie.Mamy wreszcie ruch oddolny!Pomijajac anarchie i lewackie kanalie zdolne jedynie do niszczenia,ma to wszystko charakter kontrkulturowy,znany nam z przeszlosci…
Pytanie,jakie beda tego efekty…Bo moze juz za tydzien wszyscy rozejdą sie do domów…I bedzie tak jak w sprawie nauczycieli…Pozostaną tylko przegrani…
Niestety, ma poparcie połowy wyborców, W tym przemówieniu dawał do zrozumienia wyraźnie, że w razie fizycznej konfrontacji, kogo wspomoże. Taktycznym błędem protestujących było wtargnięcie do kościołów. Zresztą nie tylko taktycznym. Jedna rzecz, której jestem przeciwny, Hierarchie mają swe siedziby, tam trzeba było pójść. Pod plebanie ewentualnie.
Pod plebanie???
Po co?
To tak jakbys chcial wzywac do rewolty w restauracji kategorii 3.Kogo to obchodzi?
Zresztą…Co ma wisiec,nie utonie.
A poza tym,jak tak dalej pojdzie to za tydzien,moze dwa,nikt nie bedzie pamietal,o co poszło…
To sie nazywa eskalacja nienawisci i jesli o to chodzi,winne sa obie strony.
Taki mamy niestety naród…Wystarczyla odrobina wolnosci i circa,ćwierć wieku by z bohaterów stać ich zaprzeczeniem.
Gnom wyraźnie dąży do tego, aby teraz ludzie fizycznie wzięli się za łby. I wtedy wkroczą siły państwowe ratując pokój i spokój. Grunt do tego przygotowany jest znakomicie. A on, wybawca narodu dopiero weźmie się za wichrzycieli.
Nie chce mi się więcej o tym teraz gadać.
Patrz powyżej…Juz raz napisalem i nie bede do tego dzisiaj wracal bo jeszcze mi sie "coś"przyczepi.
Mam inny pomysł na ten wieczór.
Ale nie ukrywam ze…Jest cos co mnie w tym wszystkim cieszy.Jest spora część tego społeczenstwa ktora nie zre przed tv,nie zadowala sie humanoidami z jakichs "…got a talent"lub mutantow po big brotherze.
Zadymiarze zawsze sie przyczepią i zrobia duzo zła ale to ze maja sie do czego przyczepic,jest krzepiące.Bo juz wiele razy myślałem ze szczytem mozliwosci wspólczesnego kmiota jest dopominanie sie swego w sprawie “acta”
A jak zatkamy uszy to co usłyszymy?
POwiesz nam co mamy słyszeć jak zatkamy uszy?
Wynika z tego, że nie jestem już Polką.