Jeszcze jeden taki weekend i…
Obejrzałem chyba wszystko co się dało.Wysluchałem,czasem nawet bzdur…
I pomyślałem że Iga a siatkówka to jednak dwa rozmaite tematy.
Więc z pozycji niewidomego,siatka…
O naszej królowej juz chyba było…
Pierwsza rzecz to myśl o igrzyskach.Tam jest coś do udowodnienia.Nie udawało sie ostatnio.Byly wielkie mistrzostwa ale…To może teraz czas na igrzyska?!
W żadnej innej dyscyplinie,nie mamy możliwości tak dalece fantazjować
Wiek,na który zwracał uwagę jeden z kolegów,jest po naszej stronie.Ba!Nawet rodzi sie doświadczenie!
Triumwirat Polski ,Włoch i USA wydaje sie być naturalną koleją rzeczy.
Sport ma jednak to do siebie że…Wszyscy wiemy o co chodzi
Brazylia i Francja wystarczą aby podjarać każdego kibica.5 do 3 medali?
A chyba wiecej ekip sie w to włączy…
Słowo o naszych kibicach.Najlepszych na świecie.Z wielką troską pytałem o to wczoraj…I tu jesteśmy niczym twierdza.Stać tych wspaniałych ludzi by oddac hołd zdezorientowanym Włochom i pokazać całej Europie,jak to być powinno.
Wielkie świeto i wielka klasa!
Przynajmniej raz na jakis czas,można być z czegoś dumnym w tym poyebanym kraju…
Chciałem wiecej o samej siatce ale to nalezy do tych co widzą
Włosi byli, jak najbardziej w naszym zasięgu, ale wydaje mi się, że dwie kolejne pięciosetówki z takimi tuzami, jak USA i Brazylia oraz krótka przerwa między półfinałem, a finałem zrobiły swoje. Włosi odpoczywali kilka godzin dłużej, a Słoweńcy nie zmusili ich do dużego wysiłku, Nasi padli w drugim secie, a potem robili błędy wynikające z braku zdrowia. Takich byków, to oni na tym turnieju nie strzelali, jak w tym meczu. Zabrakło presji z naszej strony i Włosi, jedna z najlepszych drużyn świata, się rozhulali. Już w pierwszym, wygranym, przecież secie, oddaliśmy 11 błędowych punktów rywalom, czyli połowę, tego, co mieli na koncie. Nasi grali później tak, jak Brazylia w przegranym secie ze Słoweńcami. Brazylia się pozbierała, ale, łatwiej to było zrobić ze Słowenią, bo z Italią też by się nie pozbierali. Jak widać, Słoweńcy Włochów nie zmęczyli, ale za to dali im świetną rozgrzewkę przed meczem finałowym. A myśmy zaliczyli dwa kolejne maratony.
Tak…
No skoro Słoweńcy Włochów nie zmeczyli to znaczy ze Włosi ,i do tego w FINALE,byli fantastycznie przygfotowani.
Polaków dopadł"słabszy dzień" i to zmęczenie po 5 setówkach,jest zrozumiałe.
Ale…
Nie martwię sie tym.To jest absolutny TOP i teraz pora nastawić się na igrzyska.
Mamy tam coś do załatwienia!
I załatwimy to złotym medalem.
No i tu jest sprawa…By nie skończyć jak dotąd…Lub jak Amerykanie u nas…To okrutne ale tak bywa.Przeciez to druzyna na podium i to minimum,3
W żużlu też ostatnio nam się udało
Zmarzlik?
Niestety,nie widziałem.
Ponoć na igrzyskach ma wrócić stary system. Ten nowy jest o tyle dobry, że oszczędza zdrowie siatkarzy, ale ten drugi jest sprawiedliwszy, bo jest ciaśniejszym sitem i z drugiej fazy grupowej, do półfinałów trafiają, faktycznie najlepsi. Albo z ćwierćfinałowej, to zależy od ilości drużyn w turnieju.
Zobaczymy.System kwalifikacji olimpijskich w siatce,uważam za najgorszy i to od wielu lat.
Tylko na razie nie wiemy, co władzom przyjdzie do głowy, żeby jeszcze gorszego nie wymyślili… Po nich można spodziewać się wszystkiego.
Nie wiem ale przede wszystkim,nie ufam.
Kto mi zaręczy ze mistrz świata nie bedzie miał automatycznego wstepu?