Nigdy nie slyszalem takiej wersji wypadków…
Krawczuk ładnie to opisał. Zresztą jest dobrze znana historykom.
@Collins, o Brutusie było w innym quizie o słynnych zamachowcach. Ten jest o typowych przestrępcach, którzy z konfliktów z prawem uczynili sobie sposób na życie. Więc powstania, rewolucje i rokosze tez się nie liczą. Chcieliśmy dac tu Jakuba Szelę, ale @Birbant mi zwrócił uwagę na to, co napisałem powyżej. Kryteria muszą być jasne.
Dlatego moje mysli biegly ku Bonnie and Clyde lub Billy The Kid choć to proste odpowiedzi…
Ale wydaje mi sie ze pewne"naginania" tematów to akurat dobry trop.Moze nie od razu idziemy tropem maniakalnych wampirów ale mozna i tego probować.
Tym bardziej ze tego co w glowie takiego,nikt nie ogarnia.
Milczenie owiec byloby złe?Nie sądzę…A jak sobie przypomne "Lalke na łańcuchu"Mc Leana…
To przeciez nie odbiega od kuby rozpruwacza…A juz z pewnościa nie w formie ciekawego pytania…
Ja mogę dokończyć o tym Brutusie, ale później, bo teraz zaczyna się potężna nerwacja w siatę.
Nerwacje to ja mam jutro.Egzamin o świcie,moze troche potem…
I nie wiem czy mam coś zjeść czy lepiej nie…
A ja przy Lechu.
W pierwszym 6:4 dla nas.
7:7
Było punkt za punkt, a teraz Brazylia spokojnie odjechała, a nasi tylko patrzyli. 10:15.
I na tem kończę relację w tym pytaniu.
A ja Bagsika z kolei pamiętam. miał być puszczony w skarpetkach, ale na obietnicy tylko się skończyło
Wyszło na to, że na bandytach, to ja się nie znam
Jak, to,Bagsik odsiedział swoje w wiezieniu!
13/15…Kalibabka i Francuz
Poważnie? W takim razie zupełnie mi to umknęło
Siedział, powiadasz? A oddał to za co siedział? Wyszedł “w skarpetkach”?
Dal mi ten quiz do myślenia…Juz zapomnialem ale bylo o Guyu Fawkesie?Bo jak zamach to to jeden z pierwszych…
I tak sobie myśle ze chyba masz racje.Co innego polityczny zamach a co innego Kuba rozpruwacz albo dusiciel z Bostonu…
10/15, nieźle…
12 / 15
9/15. W większości czysta zgadywanka jak dla mnie…
Jak można nie wiedzieć, kto to Kaczyński ?
Haha, to to wiedziałem akurat, tak jak Bagsika, i przestępcę podatkowego z Chicago… i coś tam więcej.
A Jarek wlicza się do przestępców ?
Oj tam… może masz tylko ukryte skłonności/zdolności…Joko,a możeTy jesteś jakąś moją byłą szefową? …u nas zaraz napada