Zapraszam na quiz środowy

KLIK
8/10, źle witamina i księżna Cambridge.

4 polubienia

4 polubienia

Fatalnie: siedem!

4 polubienia

Siedem poprawnych, to więcej, niż 3 złe odpowiedzi.

4 polubienia

No to mi poprawiłaś humor! :joy:

3 polubienia

@elsie, ja podziwiam każdego, kto ma komplet odpowiedzi bez strzałów na chybił trafił. Pytania są z rozbieżnych dziedzin. Pomijam fakt, że ja nie stykam się codziennie z tymi zagadnieniami. Z wieloma nigdy się nie zetknęłam :rofl:

3 polubienia

Tak jak i ja!

3 polubienia

9/10…Zle herb miasta.Zle pomyslałem,za szybko kliknalem,pewny siebie i…masz :joy:Witamina z dwóch więc raczej losowo.Reszta w sam raz dla mnie.

5 polubień

8|10 Popłynąłem z z witaminą i księżną. Tran fuksem trafiłem. Wiedzy miałem na 7.

3 polubienia

Ten quiz odsłonił całą moją niewiedzę.
8/10. Nic nie wiem o świecie książąt, księżnych, księżniczek i książątek. Niewiele o witaminach.

5 polubień

9/10 wylozylam sie na tytulach szlacheckich

5 polubień

Witamina to na zasadzie eliminacji
Pomaga przy przyswajaniu wapnia

5 polubień

Cuda, cuda ogłaszają…
Jak to jest, że 7 osób rozwiązało Quiz, a kliknięć w link było 4 :thinking:

Rozwiązanie zagadki proszę zostawić w tym wątku, do godziny 22-giej :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Witamina i tran, to były dla mnie “czary”. Tran się udało trafić i tyle, bo już nawet nie pamiętam, o co tam chodziło.

2 polubienia

Co do witaminy to łacina
Tran? To ja mam pozytywny stosunek do tego płynu :rofl: ku zgrozie niektorych

5 polubień

:rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

Piłam tran (za młodu) i mama mi mówiła, że bardzo to lubiłam. Jak to sie gusta zmieniają…

2 polubienia

Odpowiedz jest prosta - jak korzystasz z opcji otworz w nowej karcie to program obslugujacy forum tego nie liczy. Taki krolik z kapelusza

2 polubienia

Mnie też zgrozą przejmowała duża butelka tranu zawsze stojąca na parapecie i strasząca nas, dzieci. A mama dwa razy dziennie wlewała w nas po pełnej, dużej łyżce tego paskudztwa.
Tran się wtedy kupowało luzem, jak mleko.
Dopiero później pokazały się takie małe żółte kapsułki które można było łykać bez zagrożenia wymiotem a można się było i porzucać. No i taki nam w szkole dawali.

4 polubienia

Tran przyjmowalam i przyjmuje dobrowolnie a jak mam na zakaske kawalek chleba i soli?
To poproszę o repete.

3 polubienia