Pozyjemy,zobaczymy.Cenzura pojawia sie z dnia na dzień…
Masz kumpla w PO? Zdrajca!
Jesteś biały?
Rasista!
I tak najgorsze mendy korzystają z dorobku Mao i Stalina.Po czym robią głupie miny i…czekają na swoją kolej.
Jak ci opisywani w GW.
Ci którzy pojawiali sie w kolejkach pod “milicjami” w stanie wojennym,wierząc ze jeszcze sie na coś przydadzą…
Słowacki juz jutro,moze sie okazać…
W sumie logika tej pani podobna jest do logiki kościoła w kwestii kapłaństwa kobiet - koronny argument: "bo Jezus na apostołów wybrał samych mężczyzn ". Stąd wniosek, jakże logiczny, że kobieta nie może być księdzem.
Według twardych danych historycznych, to zachowały się tylko listy Piotra i Pawła z treści, których wynika, że byli bliżej Jezusa od innych ludzi. Z jednego listu Piotra wynika też, że to nie powinno być żadnym wywyższeniem w stosunku do innych ludzi.
Tylko, ze listy apostolow byly czyms w rodzaju listow otwartych, z założenia do upublicznienia we wspolnotach
To nie o te listy chodzi. Listy otwarte, o których wspominasz nie są potwierdzone historycznie. Ich treść bierze się z Nowego Testamentu i bierze się je, jako religijny dogmat.
Piotr i Paweł pisywali listy niejako prywatnie i nie są one uwzględnione w religii. Aktualnie oryginały są gdzieś w archiwach watykańskich, ale ostało się sporo kopii, ale gdzie one teraz dziś są, nie wiem? Ale, przynajmniej wiadomo, że ci dwaj byli postaciami autentycznymi.
To teraz czas na mój coming out. Ja również nie pisałem listów miłosnych więc na to wychodzi, że jestem gejem!
PS. Jeżeli któraś z Pań zachce w tej sprawie poznać więcej szczegółów, proszę przyjść do mnie wieczorem z butelką wina.
To Ciebie się na wino …ten no… wypytuje?
Dostawałam listy i pisałam też.
Uffff… to znaczy, że nie z gejami się …kolegowałam.
Koło komórki się nie umawiałam, ale telefon był przydatny, bo przy budce telefonicznej tej koło kina się umawialiśmy. I nie tylko my
Wino, to taki płyn ino.
Po winie nie wiadomo jak się rozwinie.
Powiem więcej.Nie przypominam sobie aby w czasie mszy czytano inne listy.Przy czym te pawłowe sa w wiekszości.
Zresztą…Czy ktoś kiedykolwiek poddawał w wątpliwość istnienie Pawła z Tarsu?Takze sie z tym nie spotkałem a musiałby to byc nie lada nienawistnik,gorszy od wspólczesnych.
To kluczowa postać i az dziw ze do dzisiaj w mas mediach nikt po nia nie sięgnął.Sienkiewicz sie ledwie po niej"ślizgnął"i to by było na tyle…
Szkoda bo nie lada mądrość i wielka poezja wiąże sie z tą postacią.
Wino to na zanęcenie.
Ale kolega podejrzewam, ze w kwestiach przynety wlascwej wybredny i ustalenie to juz pewnie metoda prob i bledow?
Na szopce chłopaki napisali:
Mariola to kur.a
Gienek to zobaczył , biegnie do domu krzycząc Mariolka Sms przyszedł