Zasłyszane w radio

Pozyjemy,zobaczymy.Cenzura pojawia sie z dnia na dzień…
Masz kumpla w PO? Zdrajca!
Jesteś biały?
Rasista!
I tak najgorsze mendy korzystają z dorobku Mao i Stalina.Po czym robią głupie miny i…czekają na swoją kolej.
Jak ci opisywani w GW.
Ci którzy pojawiali sie w kolejkach pod “milicjami” w stanie wojennym,wierząc ze jeszcze sie na coś przydadzą…
Słowacki juz jutro,moze sie okazać… :thinking:

3 polubienia

W sumie logika tej pani podobna jest do logiki kościoła w kwestii kapłaństwa kobiet - koronny argument: "bo Jezus na apostołów wybrał samych mężczyzn ". Stąd wniosek, jakże logiczny, że kobieta nie może być księdzem.

5 polubień

Według twardych danych historycznych, to zachowały się tylko listy Piotra i Pawła z treści, których wynika, że byli bliżej Jezusa od innych ludzi. Z jednego listu Piotra wynika też, że to nie powinno być żadnym wywyższeniem w stosunku do innych ludzi.

1 polubienie

Tylko, ze listy apostolow byly czyms w rodzaju listow otwartych, z założenia do upublicznienia we wspolnotach

2 polubienia

To nie o te listy chodzi. Listy otwarte, o których wspominasz nie są potwierdzone historycznie. Ich treść bierze się z Nowego Testamentu i bierze się je, jako religijny dogmat.
Piotr i Paweł pisywali listy niejako prywatnie i nie są one uwzględnione w religii. Aktualnie oryginały są gdzieś w archiwach watykańskich, ale ostało się sporo kopii, ale gdzie one teraz dziś są, nie wiem? Ale, przynajmniej wiadomo, że ci dwaj byli postaciami autentycznymi.

3 polubienia

To teraz czas na mój coming out. Ja również nie pisałem listów miłosnych więc na to wychodzi, że jestem gejem!
PS. Jeżeli któraś z Pań zachce w tej sprawie poznać więcej szczegółów, proszę przyjść do mnie wieczorem z butelką wina. :joy: :joy:

3 polubienia

To Ciebie się na wino …ten no… wypytuje? :wink:

2 polubienia

Dostawałam listy i pisałam też.
Uffff… to znaczy, że nie z gejami się …kolegowałam.
Koło komórki się nie umawiałam, ale telefon był przydatny, bo przy budce telefonicznej tej koło kina się umawialiśmy. I nie tylko my :slightly_smiling_face:

3 polubienia

Wino, to taki płyn ino.
Po winie nie wiadomo jak się rozwinie. :wink:

2 polubienia

Powiem więcej.Nie przypominam sobie aby w czasie mszy czytano inne listy.Przy czym te pawłowe sa w wiekszości.
Zresztą…Czy ktoś kiedykolwiek poddawał w wątpliwość istnienie Pawła z Tarsu?Takze sie z tym nie spotkałem a musiałby to byc nie lada nienawistnik,gorszy od wspólczesnych.
To kluczowa postać i az dziw ze do dzisiaj w mas mediach nikt po nia nie sięgnął.Sienkiewicz sie ledwie po niej"ślizgnął"i to by było na tyle…
Szkoda bo nie lada mądrość i wielka poezja wiąże sie z tą postacią.

1 polubienie

Wino to na zanęcenie.
Ale kolega podejrzewam, ze w kwestiach przynety wlascwej wybredny i ustalenie to juz pewnie metoda prob i bledow?

Na szopce chłopaki napisali:
Mariola to kur.a
Gienek to zobaczył , biegnie do domu krzycząc Mariolka Sms przyszedł

1 polubienie