Co do artykułu to nie jestem przekonany że temat został szczerze i dogłębnie przedstawiony. Potraktowany po wierzchu, a czy prawidłowo, to musiałby dobry ekonomista orzec, bo temat nie jest prosty i łatwo zrozumiały.
Dziś prawdziwych cyganów (dziennikarzy) już nie ma ![]()
Nie pluję ani na kościół, ani na rząd, ale wcale nie czuję się moherem i guzik mnie obchodzi, co myślą o mnie inni.
Nie pluję na pedałów, UE i beżowych, choć ci pierwsi strasznie mnie wkurzają, a do PZPR nigdy nie należałam i niektóre lewackie poglądy nie są moimi.
Nie mam też zamiaru poddawać pod dyskusje swoich poglądów. Dla mnie to nie są tematy do roztrząsania na forum. Może jestem bardziej skryta, ale cenię sobie prywatność.
A już wszelkie pogonie ze sensacyjkami śmieszą mnie, bo inwencji pismaka często zawdzięczamy odpowiednią ilość prawdy w prawdzie.
Acha, do żadnej z bojówek się nie przyłączam, bo z żadną się nie utożsamiam i jak to często bywa prawda leży pośrodku.
@Antykwa - jak zwykle celnie i w punkt. I tobie i mnie coś to przypomina, bo żyjemy już wystarczająco długo na tej ziemi. Tak działały media za komuny do 1989 roku. Nie przypominam sobie najmniejszej choć krytyki rządu w publicznej telewizji czy gazetach w tych czasach. Wszelkie niedociągnięcia czy afery były tuszowane i przykrywane propagand sukcesu albo pluciem na opozycje, która zdradziła Polske i wysługuje sie zachodnim imperialistom.
A jeżeli ktoś ma byc rzeczywiście zadowolony z rządu - to słucham - która z wielkich reform zapowiadanych 4 lata temu się powiodła? Tylko 500+, a wiecie dlaczego? Bo do jej realizacji nie potrzeba niczego, żadnych fachowców, żadnych analiz, prognoz, obliczeń, wystarczy sygnał “Start” i pieniądze płyną. Natomiast wszystko pozostałe za co wziął sie PiS - sądy, zdrowie, szkolnictwo, ochrona przyrody, obronność kraju - to wszystko lezy i kwiczy! Nawet autostrad nie potrafią wybudować - do 2017 dokończone te, które zaczął rząd PO a od dwóch lat nie wybudowano ani kilometra nowej ekspresówki!
I czy i tym wszystkim usłyszycie w Wiadomościach?
Nie no z tymi drogami to nie prawda raczej… A pozostałe to kwestia… interpretacji ![]()
Ale wiadomo że było to euro wtedy… A więcej autostrad w Polsce jest chyba zbedne? (coś tak słyszałem gdzieś) a drogi ekspresowe maja być budowane, normalne że nie będzie takiej prędkości jak wtedy gdy trzeba było tyle dróg wybudować w tak krótkim czasie.
Za mało jest jeszcze autostrad i dróg ekspresowych w Polsce.
No tak ale te 3(?) autostrady które tworzą już taka podstawę są… Ja tam nie wiem gdzie jeszcze by się jakaś przydała.
Polska nie jest takim znów małym kraikiem. A drogi, to unerwienie każdego państwa. W wielu miejscach ich brak jeszcze,no i remontować trzeba te lokalne, bo dużo jest w bardzo złym stanie.
No tak. Słyszałem coś ze pis przeznaczył jakieś rekordowe srodki na te mniejsze drogi.
Być może, ja o tym nie wiem.
cos w tym jest, bo nie tylko chinske firmy budowlane zwinely zagle, ale rowniez i wloskie.
nie mowiac o ciaglych awanturach o kosztorysy - a budowy nawet nie rozpoczete.
Źle słyszałeś. To PO budowało tzw. schetynówki - czyli program budowy i modernizacji dróg lokalnych. PiS to wyciął i tego programu już nie ma.
Ale o czym piszesz? O rekordowe kasie na drogi lokalne? Właśnie sprawdzałem przedtem i widzę na Google wiadomości z gazety krakowskiej " rekordowe fundusze na drogi w Małopolsce"… To samo z Wrocławia widziałem… Czyli dobrze coś kojarzylem. Rekordowe 370mln zł na drogi w Małopolsce. Rekordowe 330 dolny Śląsk a reszty nie wiem… To wystarczy ![]()
Ja Ciebie nie krytykuje.
Po prostu,jako pro pisowiec,jestes dla "opozycji’,nudny.I traktuja Cie z lekcewazeniem.Prawdopodobnie ze wzgledu na wiek.
Forum jest delikatnie mowiac,lewicowe.
Prawdopodobnie,cudowna reaktywacja paru nickow ma z tym wspolnego tyle samo jak znikniecie innych,jeszcze przed powstaniem.
Coz…Sport jest jednak lepszym medium…
Na cyclingnews,nie musze sie potykac z grotołazami.
Ten budżet to chyba z dodrukowaniem kasy? PZPR też wychodziło… do czasu. Inflacja na poziomie 3%… Rzeczywista tam gdzie robimy zakupy, jest na poziomie 30%. Założyć można wszystko, ale przy takim tempie wzrostu cen… to raczej mało prawdopodobne. Ja stawiam że kasę dodrukowują… dawno nie widziałem w obiegu nowego banknotu 10zł
No chociaż na chwilę sie uśmiechne…
Zabawne że często jakieś słowa, bierze do siebie osoba do której najmniej sa kierowane
Wiem o tym gra, że jesteś rozsądna.