Zauważyłem że gdy oglądam jakieś media pro pisowskie to jest tylko chwalenie rzadu

Gdy oglądam media pro opozycyjne lub czytam komentarze no tutaj to jest sama krytyka, broń boże w tej krytyce napisać nawet szczegół jako obiektywne dobre działanie pisu, zawsze takie coś jest pomijane… Czytając to można odnieść wrażenie że wszystko co przedstawiają “wiadomości” to bajki i oni ciągle kłamią… A tutaj znalazłem taki artykuł i po przeczytaniu jestem zdziwiony że jednak nikt zależny od pisu nie pisze tylko krytyki a obiektywnie, czego tutaj na pytamy też brakuje… Rozumiem że jak krytyka to totalna ale też aż takie manipulacje…

Po prostu można coś napisać normalnym językiem. :rofl:

1 polubienie

A jak wyobrazasz sobie wpisy krytyczne w mediach ZALEZNYCH od PiSu? To bylby strzal samobojczy.

1 polubienie

Ale bardziej chodzi mi o media niezależne od pisu… Dlatego właśnie napisałem to pytanie. Wszędzie totalna krytyka a jednak można przeczytać coś co sprawia wrażenie że autor i kommentujacy tam, nie mieszają swoich sympatii politycznych w ocenę tego co się dzieje.

1 polubienie

Bo ja wiem? PiS wielu ludzi uczynił szczesliwymi. Myslec nie musza.

1 polubienie

No i znowu zaczyna się tego typu gadanie i zaraz plusowanie a nigdy nie ma obiektywnej oceny… :rofl:

W Polsce nie ma niezależnych mediów. Są lewackie i prawicowe. Wszystkie mają swoich ekspertów.

No to popraw to na “niezalezne”…

Co na niezależne? Media typu tvn to nie media niezależne politycznie…

No właśnie ale ten artykuł który podałem to też nie jest nic prawackiego a dało się przeczytać bez bólu głowy i o to mi chodzi. Artykul z WP co ciekawe

Prawdziwy dziennikarz opisuje i stara się przekazac (w miarę) oniektywns prawde. Od prawdy subiektywnej są felietony sygnowane nazwiskiem. A namnozylo sie służalczych newsolapow i szukajacych sensacji. Bez względu na opcje.

2 polubienia

Nic nowego sie nie dowiesz z bełkotu :wink:.
Ludzie, także tutaj, czytają media tylko jednej strony, nie starają się w ogóle szukać innych, nie mówiąc o samodzielnym myśleniu.
Każde inne zdanie niż skrajnie krytyczne lub skrajnie chwalebne jest dzisiaj podejrzane.

Nie plujesz na kościół i rząd to znaczy że jesteś moherem, nierobem, najprawdopodobniej masz mnóstwo dzieciorów, chodzisz do spowiedzi i mieszkasz na wschodzie we wsi zabitej dechami. Jesteś zacofany.

Nie plujesz na pedałów, Unię Europejską, muslimów, no to jesteś lewacką świnią, PZPRowską, której najlepiej było w czasach złodziejstwa.

Chcesz być sobą, zamknij sie i udawaj że nie masz mózgu albo najlepiej - przyłącz sie do którejś z tych dwóch bojówek i trolluj we dnie i w nocy pisząc : “Kłamstwo, kłamstwo, kłamstwo tylko ja mam racje bo moja racja jest najmojsza i prawdziwa”

4 polubienia

Pisz za siebie, ja czytam wszystko wlacznie z instrukcja obslugi gasnicy.

1 polubienie

A widziales Ty rzad polski,by go ludzie vhwalili??
Bo ja ihdy takich,anomalii’’ nie spotkalem.
W zeszlym roku,gdy oglosili deficyt,cos na pozoomie 3%komentarze brzmialy mniej wiecej tak,i znow nas zadluza’’
W tym roku ze bez deficytu,komentarze brzmia,znowu nas okradna’’
Ibadz tu madry.)))

3 polubienia

To nie wprowadzaj ludzi w blad.

Gdzie ja wprowadzam kogoś w błąd? Napisałem dokładnie tak jak ma być…

a czego sie spodziewasz? media niezalezne od PiS? dobre sobie, ktos im wierszowke przeciez placi - jak nie PiS z panstwej kasy, to kto? Rydzyk czy koncern Springera?

Ja to akurat tak zrozumialam.

No jestem zdziwiony że ktoś kto nie jest zależny od pisu potrafi napisać coś obiektywnie a nie sama krytyka.

Zacząłeś od stwierdzenia: …gdy oglądam jakies media pro pisowskie to jest tylko chwalenie rządu". A gdzie obiektywne przedstawienie rzeczywistości, czyżby to był taki idealny rząd że nie ma żadnych minusów? Żadnych niedociągnięć, braków, niezałatwionych spraw? Więc chcesz żeby i opozycja nie dostrzegała minusów i chwaliła rząd? Nie wystarczy że tuba propagandowa rządu jaką jest telewizja z założenia publiczna, która opanowała dusze połowy Polski, wtłacza w polskie głowy kłamstwa i półprawdy? Jakaś przeciwwaga jest niezbędna.
Mówiąc o półprawdach mam na myśli przewidywania ekonomiczne będące w dużym stopniu chciejstwem z jednej strony, a realne problemy będące dzisiejszą rzeczywistością (aparat sprawiedliwości, szkolnictwo, służba zdrowia, rosnące koszty życia itd) całkowicie pomijane w debacie publicznej - z drugiej.
A jako kwiatek dodam jeszcze: wyobcowywanie się obecnej władzy ze społeczeństwa - zjawisko bardzo niepokojące.

4 polubienia

No tak. Tvp tylko chwali rzad bez krytyki. Media za opozycja tylko krytykują… A tutaj znalazłem akurat taki artykuł k tor ani nie jest w stylu tvp ani faktów. Chodzi o ten artykuł. A ta przeciw waga to nie musi być też totalna krytyka… Czyli tvp jest takie i takie to media które oglądam maja ode mnie przyzwolenie na propagandę w drugą stronę?