Gdy oglądam media pro opozycyjne lub czytam komentarze no tutaj to jest sama krytyka, broń boże w tej krytyce napisać nawet szczegół jako obiektywne dobre działanie pisu, zawsze takie coś jest pomijane… Czytając to można odnieść wrażenie że wszystko co przedstawiają “wiadomości” to bajki i oni ciągle kłamią… A tutaj znalazłem taki artykuł i po przeczytaniu jestem zdziwiony że jednak nikt zależny od pisu nie pisze tylko krytyki a obiektywnie, czego tutaj na pytamy też brakuje… Rozumiem że jak krytyka to totalna ale też aż takie manipulacje…
Ale bardziej chodzi mi o media niezależne od pisu… Dlatego właśnie napisałem to pytanie. Wszędzie totalna krytyka a jednak można przeczytać coś co sprawia wrażenie że autor i kommentujacy tam, nie mieszają swoich sympatii politycznych w ocenę tego co się dzieje.
No właśnie ale ten artykuł który podałem to też nie jest nic prawackiego a dało się przeczytać bez bólu głowy i o to mi chodzi. Artykul z WP co ciekawe
Prawdziwy dziennikarz opisuje i stara się przekazac (w miarę) oniektywns prawde. Od prawdy subiektywnej są felietony sygnowane nazwiskiem. A namnozylo sie służalczych newsolapow i szukajacych sensacji. Bez względu na opcje.
Nic nowego sie nie dowiesz z bełkotu .
Ludzie, także tutaj, czytają media tylko jednej strony, nie starają się w ogóle szukać innych, nie mówiąc o samodzielnym myśleniu.
Każde inne zdanie niż skrajnie krytyczne lub skrajnie chwalebne jest dzisiaj podejrzane.
Nie plujesz na kościół i rząd to znaczy że jesteś moherem, nierobem, najprawdopodobniej masz mnóstwo dzieciorów, chodzisz do spowiedzi i mieszkasz na wschodzie we wsi zabitej dechami. Jesteś zacofany.
Nie plujesz na pedałów, Unię Europejską, muslimów, no to jesteś lewacką świnią, PZPRowską, której najlepiej było w czasach złodziejstwa.
Chcesz być sobą, zamknij sie i udawaj że nie masz mózgu albo najlepiej - przyłącz sie do którejś z tych dwóch bojówek i trolluj we dnie i w nocy pisząc : “Kłamstwo, kłamstwo, kłamstwo tylko ja mam racje bo moja racja jest najmojsza i prawdziwa”
A widziales Ty rzad polski,by go ludzie vhwalili??
Bo ja ihdy takich,anomalii’’ nie spotkalem.
W zeszlym roku,gdy oglosili deficyt,cos na pozoomie 3%komentarze brzmialy mniej wiecej tak,i znow nas zadluza’’
W tym roku ze bez deficytu,komentarze brzmia,znowu nas okradna’’
Ibadz tu madry.)))
a czego sie spodziewasz? media niezalezne od PiS? dobre sobie, ktos im wierszowke przeciez placi - jak nie PiS z panstwej kasy, to kto? Rydzyk czy koncern Springera?
Zacząłeś od stwierdzenia: …gdy oglądam jakies media pro pisowskie to jest tylko chwalenie rządu". A gdzie obiektywne przedstawienie rzeczywistości, czyżby to był taki idealny rząd że nie ma żadnych minusów? Żadnych niedociągnięć, braków, niezałatwionych spraw? Więc chcesz żeby i opozycja nie dostrzegała minusów i chwaliła rząd? Nie wystarczy że tuba propagandowa rządu jaką jest telewizja z założenia publiczna, która opanowała dusze połowy Polski, wtłacza w polskie głowy kłamstwa i półprawdy? Jakaś przeciwwaga jest niezbędna.
Mówiąc o półprawdach mam na myśli przewidywania ekonomiczne będące w dużym stopniu chciejstwem z jednej strony, a realne problemy będące dzisiejszą rzeczywistością (aparat sprawiedliwości, szkolnictwo, służba zdrowia, rosnące koszty życia itd) całkowicie pomijane w debacie publicznej - z drugiej.
A jako kwiatek dodam jeszcze: wyobcowywanie się obecnej władzy ze społeczeństwa - zjawisko bardzo niepokojące.
No tak. Tvp tylko chwali rzad bez krytyki. Media za opozycja tylko krytykują… A tutaj znalazłem akurat taki artykuł k tor ani nie jest w stylu tvp ani faktów. Chodzi o ten artykuł. A ta przeciw waga to nie musi być też totalna krytyka… Czyli tvp jest takie i takie to media które oglądam maja ode mnie przyzwolenie na propagandę w drugą stronę?