… toalety są za wysoko zamontowane i siedząc na niej nawet ja, będąc wysoki, nie czuję się komfortowo… Myślicie że zdobędę sympatię wśród współpracowników, zgłaszając ten problem do natychmiastowej korekty?
Ja to samo zauważyłem w Austrii. W iluś tam miejscach zawsze klop był dosyć wysoko. Co kraj to obyczaj.
Co kraj to obyczaj? Ogólnie nigdy nie zwracałem na to uwagi… Dopiero w tym przypadku poczułem że coś jest nie tak.
Ja też tego tematu nie zgłębiałem, ale nie bez powodu ludzkość wymyśliła optymalną wysokość montażu ceramiki sanitarnej, czy wyłączników ściennych. Wystarczy małe odstępstwo, a już człowiek zauważa, że coś mu nie gra.
jak juz zamontowali to tego nie zmienia
a pewnie niekomfortowo, to zebys za dlugo na “tronie” nie siedzial…
Austria to jeszcze ma problem kibelkow “z poleczka”. to jest dopiero dyskomfort…
A to ty sikasz na siedząco? XDD
Ja w pracy jedynie sikam. To drugie zostawiam aż wrócę do domu. W pracy się nie sra podobnie jak w szkole. Obciach
Sikanie na siedzaco jest zdrowe
Ciota!!!
Ja się tak właśnie zastanawiam bo sikanie na stojąco brudzi. Krople lecą na ścianę a poza tym często na samym początku kiedy ciśnienie jest największe zdarza mi się zasikać obrzeże muszli.
U nas też kiedyś tego było całe mnóstwo. Fachowo to się nazywało „miska ustępowa z lustrem". Skuteczność spłukiwania zerowa. Obecne miski są tak ukształtowane, że nie potrzebują dużo wody do spłukania, czyli jednak nie ominął ich postęp techniczny.
wiem, taka byla w lazience mojego dziecinstwa.
ale z takimi samymi - no moze masz racje, jakos szybciej sie splukiwalo - spotkalam sie wlasnie w Austrii.
a ja zapachowiec…
Zaproponuj, dodatkowo możesz podać argumenty na temat fizjologicznego wypróżniania się, a do tego zaproponować to:
To jest stołek toaletowy.
Nie obciach co można jakiś syf złapać po niektórych brudasach
W pracy masz pracować, a nie się komfortować
oj tak, ale czasem nie ma innego wyjscia.
nic tylko nosic ze soba spryskiwacz z lizolem i wlasna rolke papieru.
W Niemczech tak niestety jest
Mnie to bardziej przeszkadza bo jestem od smoka mniejsza
Musialabym zazalenie wniesc o dyskryminacji osob o niewielkiej dlugosci (bo tak w ogole to jestem wielka!)
Kiblow może nie będą demontowac to takie stołki się załatwi.
no shit…
Manifestacja w obronie praw osób niskich (wzrostem)? Przyłączam się
No ale,jesli tak jest,co robi reszta?