Zdajesz sobie sprawę, jakie atrakcyjne, doskonałe i harmonijne jest

życie ptaków, a jakie bezmyślne jest w porównaniu z nimi, życie cywilizowanych ludzi, oraz że przegrywamy swoją egzystencję, nie pragnąć być niecywilizowanymi, harmonijnymi ptakami fruwającymi?

Możemy sobie zadać pytanie, czy jest możliwe przetransformowanie się w życie ptaków? Wg mnie, JEZUS to uzyskał dzięki wyłącznemu odżywianiu się harmonijnymi, dojrzałymi, słodkimi owocami.

Wydaje mi sie, @harmonik że podobne pytanie już było, wykasuj je więc, i poczytaj wcześniejsze odpowiedzi :slight_smile:

2 polubienia

Może nie było dosłownie podobne, ale i tak jest warte dyskusji nad takimi możliwościami.

Co więcej, na tym Pytamy wystarczy napisać kolejną odpowiedź, żeby pytanie wróciło na samą górę strony głównej.

1 polubienie

I tego się trzymaj @harmonik !

3 polubienia

To za trudne dla autora pytania…
Woli trollować. A nuż moderatorki przymkną na to oko…

4 polubienia

@Bingola, @Daniel86. Kult ludzi-ptaków był szeroko rozpowszechniony w Ameryce Płd. w tym na słynnej Wyspie Wielkanocnej.

1 polubienie

I co z tego zostało do dziś?

1 polubienie

Bardzo dużo. Wystarczy się zainteresować tematem.

Zasadnicza uwaga czy wszystkie gatunki latają gady latają płazy latają ssaki latają (poza nietoperzami) czy wszystkie ptaki latają pingwiny,emu,strusie?

Zdecydowana większość ptaków lata, pewnie prócz tych, którym się nie chce, no i chyba wszystkie nietoperze latają, odżywiając się głównie owadami w locie.

Żaby,żółwie,ryby,kraby,pająki,dżdżownice,koty,psy,konie też latają?
Ciekawe jak struś albo pingwin z taką budową ciała ma latać?

1 polubienie

Owadami? A nie słodkimi soczystymi owocami jakie te nietoperze nieharmonijne…!

1 polubienie

Dla nietoperzy czy jaskółek, owady są słodkimi owocami, to oczywiste.

Dla tygrysa ty tez, @harmonik jestes słodkim owocem.

3 polubienia

Zdaję i jest mi przykro że jestem tylko człowiekiem

2 polubienia

O nietoperzach to Ty wiesz mniej niż moj kot wiedział o szydelkowaniu.
Miewaja dietę urozmaiconą i niekoniecznie harmonijną.
Owady: Większość nietoperzy żywi się owadami. Są to głównie nocne owady, takie jak ćmy, chrząszcze, muchy i komary. Takie nietoperze nazywamy owadożernymi.
Owoce: Niektóre nietoperze, zwłaszcza w tropikach, są owocożerne. Żywią się one różnymi rodzajami owoców, a ich żerowanie często pomaga w rozsiewaniu nasion.
Nektar: Nietoperze nektarożerne odżywiają się nektarem kwiatów. Przy okazji zapylają rośliny, przyczyniając się do ich rozmnażania.
Małe kręgowce: Nieliczne gatunki nietoperzy polują na małe kręgowce, takie jak myszy, ryby, a nawet inne nietoperze.
Krew: Najbardziej znane są wampiry nietoperze, które żywią się krwią ssaków i ptaków. Te nietoperze należą do rodziny liścionosów (Phyllostomidae) i występują w Ameryce Południowej.

Uprzedzam, dzis. Ci się upiekło, ale jeszcze raz o lataniu i dostaniesz wolne nie do sanatorium a szkółki lotniczej…

1 polubienie

Mnie co innego zastanawia. Czemu reguralnie spuszczany wpier…l w postaci biletu do sanatorium nie skutkuje w przywołaniu trolla do porządku?

Tego typu pytan bylo tu na pęczki.
Tak trudno jest zrobic z tym porzadek?

Faktem jest, ze w guglach się odpowiedzi nie znajdzie a samemu cos wymyslic to juz trzeba miec chyba IQ 180…

Google są nieharmonijne i pełno tam bezmyślności szujowatych naukowców chyba ze nie jaki znachor Zięba on był mądry…

1 polubienie