Happy End. Pomyliłem się i teraz collinsowi piwo krewny jestem. ![]()
A ja lubilem i na swoj sposob,cenilem Roxette.Niby nie ten kaliber,nie ten zasieg przede wszystkim,mimo internetu ale…Znowu Szwecja!
Norwegia ma to swoje A-HA a potem to juz tylko scena dla pasjonatów.
Pytanie,dlaczego Szwecja a nie Burundi,raz na ćwierc wieku,podbija świat,pozostaje wlasciwie bez odpowiedzi. ![]()
Powspominajmy: ![]()
https://www.youtube.com/watch?v=f1tLAyHYnr4
Ale wzięcie mieli. Ja tego słuchałem z przypadku, ale nie dało się uniknąć, letnią porą leciało wszędzie prawie.
Przyznaję się bez bicia, że Roxette mnie już nie rajcowało. Oscylowałem wtedy już ku muzyce poważnej.
No niech Ci bedzie serduszko,skoro dzisiaj zaczynam"wolne".I ten pierwszy z prawej to facio od Bractwa! Ten z zarostem:))
Jak ich widze to przypomina mi sie grupa Kram którą wolałem ale ktora bywala tylko w,“Lecie z radiem”
Ja bylem na to skazany w radiu.I w sumie dobrze na tym wychodzilem bo potworny syf zaczynal dopiero atakowac.A jak bylo zle to zawsze bylo kolo ratunkowe w stylu,Tina Cocker czy Roxette.Plus Sade.
Oo, Sade, to mnie bardzo podobało się. A jakie wspomnienia…? ![]()
w latach 80 jesli chodzi o pop to troche bylo.
inne klimaty - ale tez lubilam
https://www.youtube.com/watch?v=_AmkmqYEarw
…a nawet wiecej.
Paul Simon,Peter Gabriel,Kenny Logins,Billy Joel,Bruce Hornsby And The Range,Teras For Fears,Madness…
Nie inaczej:))
Pamietam na ul. matejki w Poznaniu…Pewien kulturysta:“coorva kuluś,ta Sade to Twoja sprawka!”
He,he…Jakos tak poczulem sie jak producent ![]()
i wielu wykonawcow jednego przeboju tez…
To juz inna historia bo one hit wonder to zjawisko typowe dla kazdej dekady.
W latach 80-tych np.Fiction Factory"Feels Like Heaven" ![]()
poscielowy tez maja swoje miejsce.
to juz rola prowadzacego dyskoteki/potancowki (dzis DJ) byla zeby zabawa sterowac
disco polo przewiduje parzenie sie w parkach bezposrednio ![]()
To byl najlepszy program w tvp,az do pojawienia sie 10CC.Jakość z najwyzszej pólki.
Oto pościelówa z mojej podstawówki.Jak mówią słowa piosenki,“każdy by sie za nią pociąć dał” ![]()
Wszystkie Ele i Ewy,Basie i Kasie a nawet Grazyna,uśmiechają sie jak na zawołanie!
No toś mi utrafił! Jula ma całość (chyba) ABBY i dokąd miałam tzw. sprzęt to słuchałam. A jedną z atrakcji Zurichu był film…
Co ma Zurich do ABBY?
Chodzi o ABBA The Movie?
TAK! Ten film obejrzałam w Zurichu…