Jest kilka partii. Niech się porozumieją, że wybierają mnie Przewodnikiem Ludzkości. Beze mnie nie mają szans na uratowanie się ze skutków urodzenia przez Ziemię jej Drugiego Księżyca.
@harmonik No właśnie. Niech dojdą do porozumienia.
Tylko żadna z tych partii, ani każda inna, nie ma najmniejszego pojęcia o istnieniu harmonika.
@birbant Zbyt słabo się nasz kolega promuje. Kanał na YT obiecywał i na razie cisza…
@harmonik Lepiej skorzystaj z oferty HBO, natflix lub Amazon prime - Amazon ma teraz fajną promocję 50 zł za cały rok: programów przyrodniczych na tych platformach od groma: można oglądać całymi dniami od rand do nocy. https://lowcygier.pl/subskrypcje/amazon-prime-oficjalnie-dostepny-w-polsce-tylko-49-zl-za-rok-abonamentu/ Lepiej oglądać na laptopie masz wszystko co tylko chcesz.
A ilu osobom Ty i @waranzkomodo przekazaliście, że znacie z internetu 74-letniego gościa, który uważa, że ma więcej racji światopoglądowych, niż cała ludzka nauka ze wszystkimi uczonymi razem wziętymi, w tym twierdzi, że kapitalizm jest błędny, bo nie istnieje zysk w ekonomii, na którego istnienie liczy ten bezmyślny system, i który uważa cywilizowaną ludzkość za ignorantów i jedyny bezmyślny gatunek w Przyrodzie, i który uważa, że Galaktyki rodzą Gwiazdy, te rodzą Planety, a te rodzą Księżyce, i że Ziemia jest w końcowej fazie porodowej jej Drugiego Księżyca, czego oczywiście nieharmonijna, patologiczna ludzkość nie przeżyje?
Dopuszczam, że mogliście nie powiedzieć o tym nikomu, co nie byłoby dla mnie żadnym rozczarowaniem, bo mam swoje metody zmieniania świata, a Pytamy jest tylko moją rozrywką, bez której mogę się obejść, bo mam się czym sensownie zajmować.
Żadnej osobie nie przekazałem, że znam ciebie z netu.
A to, że ty uważasz, że masz rację, wcale nie oznacza, iż tę rację masz. To tylko twoje uważanie i nic więcej. Dla innych bez znaczenia.
Nikomu. Wydawało mi się że ktoś tak światły, z tak szerokimi horyzontami, z tak wielkimi możliwościami jakie daje Internet sam sobie doskonale poradzi. Marketing szeptany jest mi obcy. Rad udzieliłam Ci wielu, z pomocy nie skorzystałeś… Promocja sama się nie rozkula, trzeba trochę pracy włożyć… Przykro mi ale system: kopiuj-wklej i nachalna propaganda nie zachęcają, ktoś z taką wiedzą jak Ty powinien o tym doskonale wiedzieć
Gwiazdy rodzą planety
Analizując skład chemiczny planety Ziemii, znajdziemy w niej prawie wszystkie pierwiastki, jakie występują w przyrodzie.
Analizując skład chemiczny gwiazd (nawet tych z wszechświatów równoległych), nie znajdziemy w nich ŻADNEGO pierwiastka o liczbie atomowej większej niż 26, czyli cięższego od żelaza Fe. Z wykryciem żelaza Fe w jakiekolwiek gwieździe trzeba się oczywiście pospieszyć, bo jego żywot w niej jest bardzo krótki.
Skoro Ziemia wyłoniła się z gwiazdy, w której nie ma pierwiastków cięższych od żelaza, to skąd wzięły się na Ziemii takie pierwiastki jak Co, Ni, Cu, Zn, Ag, Au i wiele, wiele innych
@ZiraaeL Skąd wiadomo jaki jest skład chemiczny gwiazd?
Analizując widmo jej światła spektografem.
@ZiraaeL Tylko czy jest pewność, że skład każdej gwiazdy jest taki sam?
A patrz, świat nauki w większości akceptuje teorię Wielkiego Wybuchu, przekonuje ich ona. A wg niej, przed tym Wybuchem nie było niczego, w tym jakichkolwiek pierwiastków, nawet tych cięższych od żelaza i najcięższych. A zdaje się, że nie jesteś w konflikcie ze współczesną nauką. Wtedy nie wypadałoby Ci uznać, że moje poglądy są nie do obrony.
Nauka ludzka poważna nie jest, bo ignoruje oczywiste fakty…
Wszelkie możliwości Powszechnego Ducha, w nich Harmonijności…
Za promocje sie placi
@harmonik Odpowiedź wymijająca… Nie satysfakcjonuje mnie…
@okonek Właśnie!!!