Żebym w swoim kraju nie mógł oglądać tak popularnych dyscyplin

Jest kilka partii. Niech się porozumieją, że wybierają mnie Przewodnikiem Ludzkości. Beze mnie nie mają szans na uratowanie się ze skutków urodzenia przez Ziemię jej Drugiego Księżyca.

@harmonik No właśnie. Niech dojdą do porozumienia.

Tylko żadna z tych partii, ani każda inna, nie ma najmniejszego pojęcia o istnieniu harmonika.

3 polubienia

@birbant Zbyt słabo się nasz kolega promuje. Kanał na YT obiecywał i na razie cisza…

1 polubienie

@harmonik Lepiej skorzystaj z oferty HBO, natflix lub Amazon prime - Amazon ma teraz fajną promocję 50 zł za cały rok: programów przyrodniczych na tych platformach od groma: można oglądać całymi dniami od rand do nocy. https://lowcygier.pl/subskrypcje/amazon-prime-oficjalnie-dostepny-w-polsce-tylko-49-zl-za-rok-abonamentu/ Lepiej oglądać na laptopie masz wszystko co tylko chcesz.

A ilu osobom Ty i @waranzkomodo przekazaliście, że znacie z internetu 74-letniego gościa, który uważa, że ma więcej racji światopoglądowych, niż cała ludzka nauka ze wszystkimi uczonymi razem wziętymi, w tym twierdzi, że kapitalizm jest błędny, bo nie istnieje zysk w ekonomii, na którego istnienie liczy ten bezmyślny system, i który uważa cywilizowaną ludzkość za ignorantów i jedyny bezmyślny gatunek w Przyrodzie, i który uważa, że Galaktyki rodzą Gwiazdy, te rodzą Planety, a te rodzą Księżyce, i że Ziemia jest w końcowej fazie porodowej jej Drugiego Księżyca, czego oczywiście nieharmonijna, patologiczna ludzkość nie przeżyje?

Dopuszczam, że mogliście nie powiedzieć o tym nikomu, co nie byłoby dla mnie żadnym rozczarowaniem, bo mam swoje metody zmieniania świata, a Pytamy jest tylko moją rozrywką, bez której mogę się obejść, bo mam się czym sensownie zajmować.

Żadnej osobie nie przekazałem, że znam ciebie z netu.

A to, że ty uważasz, że masz rację, wcale nie oznacza, iż tę rację masz. To tylko twoje uważanie i nic więcej. Dla innych bez znaczenia.

3 polubienia

Nikomu. Wydawało mi się że ktoś tak światły, z tak szerokimi horyzontami, z tak wielkimi możliwościami jakie daje Internet sam sobie doskonale poradzi. Marketing szeptany jest mi obcy. Rad udzieliłam Ci wielu, z pomocy nie skorzystałeś… Promocja sama się nie rozkula, trzeba trochę pracy włożyć… Przykro mi ale system: kopiuj-wklej i nachalna propaganda nie zachęcają, ktoś z taką wiedzą jak Ty powinien o tym doskonale wiedzieć

2 polubienia

Gwiazdy rodzą planety :thinking:
Analizując skład chemiczny planety Ziemii, znajdziemy w niej prawie wszystkie pierwiastki, jakie występują w przyrodzie.
Analizując skład chemiczny gwiazd (nawet tych z wszechświatów równoległych), nie znajdziemy w nich ŻADNEGO pierwiastka o liczbie atomowej większej niż 26, czyli cięższego od żelaza Fe. Z wykryciem żelaza Fe w jakiekolwiek gwieździe trzeba się oczywiście pospieszyć, bo jego żywot w niej jest bardzo krótki.

Skoro Ziemia wyłoniła się z gwiazdy, w której nie ma pierwiastków cięższych od żelaza, to skąd wzięły się na Ziemii takie pierwiastki jak Co, Ni, Cu, Zn, Ag, Au i wiele, wiele innych :thinking:

4 polubienia

@ZiraaeL Skąd wiadomo jaki jest skład chemiczny gwiazd? :thinking:

1 polubienie

Analizując widmo jej światła spektografem.

3 polubienia

@ZiraaeL Tylko czy jest pewność, że skład każdej gwiazdy jest taki sam?

1 polubienie

A patrz, świat nauki w większości akceptuje teorię Wielkiego Wybuchu, przekonuje ich ona. A wg niej, przed tym Wybuchem nie było niczego, w tym jakichkolwiek pierwiastków, nawet tych cięższych od żelaza i najcięższych. A zdaje się, że nie jesteś w konflikcie ze współczesną nauką. Wtedy nie wypadałoby Ci uznać, że moje poglądy są nie do obrony.

@harmonik @ZiraaeL Intuicja zawsze była przed nauką :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

@ZiraaeL @harmonik No właśnie, co było przed wielkim wybuchem?

Nauka ludzka poważna nie jest, bo ignoruje oczywiste fakty…

Wszelkie możliwości Powszechnego Ducha, w nich Harmonijności…

Za promocje sie placi :joy_cat::joy_cat::joy_cat:

1 polubienie

@harmonik Odpowiedź wymijająca… Nie satysfakcjonuje mnie…

@okonek Właśnie!!!

1 polubienie