Lubisz zimę? Zawsze tak było?
To zależy od wieku i położenia.
Dla dzieci zima to zabawa.
Dla dorosłego zima to korki, wyższe rachunki, wypadki.
Dla górala zima to dochód
A dla Ciebie?
Nie cierpie zimy.
Nawet srodziemnomorskiej.
Ale byle do wiosny…
Męczarnia. Co może być fajnego w zimie kiedy mieszka się i pracuje w mieście? Syf, szarość, krótkie dni, brak słońca, rachunki za centralne, spóźnione autobusy, buty zniszczone przez sól.
A ja lubię zimę. Najbardziej dlatego, że nie ma upału, w którym trudno wytrzymać. Lubię jak jest śnieg i weekend, gdy można wyjechać za miasto, lepić bałwana, lubię sklepowe oznaki świąt: choinki, światełka, muzykę, lubię święta zimowe. Wolę bitwę na śnieżki od plażowania.
Fajnie że jesteś…Wiem ze to na chwilę ale to powiew świeżego powietrza
Czy lubie zimę?
Lubię tę prawdziwą…I bardzo mi jej czasem brakuje…
Zima w dzieciństwie była bajkowa.I to bez udawania. Biała i cicha…
Kiedyś lubiłem bardziej. Nie lubie krótkiego dnia, smogu wieczorem, zimna, wilgoci a gdy jest śnieg, to raczej chlapa jak dziś. Bleeee!
Fuj, a rano bylo tak pieknie?
Kiedyś lubiłem zimę, zabawy na bojerach po jeziorach, hokej, sanki itd ale bez dziewczyn - piszczą, płaczą a jak coś nie tak to za włosy, mają hm fochy, teraz to mniej - wypadki itd. W sumie to się nacieszyłem za dzieciaka
noś kalosze, nie ma mrozu.
Nie lubię, bo jest trudna (ciemno, ślisko, ponuro, zimno i w piecu trzeba palić)
Ale fakt - bywa piekna.
Dzis przed chwila zrobilam te zdjecia
Baśniowe to pierwsze zdjęcie!
A ja tak kochalem w piecach palic!!!
I lapie się czasem na tym ze mi tego bardzo brakuje.Tych trzasków,szumu i rozchodzącego się ciepła…
Dawno temu,mielismy dwa piece z kafelkami które były przepięknymi płaskorzeźbami…Piece jak nasza dawna kamienica,pochodzily z 1905 roku a kafle przypominały mi…malarstwo prerafaelitow
Nie lubię zimy. Zimą jest zimno, trzeba się grubo ubierać, rano jest ciemno i popołudniu też. Tylko święta Bożego Narodzenia rekompensują konieczność przeżycia zimy. Aby do wiosny
Jest zimno, ale chociaż nie jest gorąco. Ja myślę tak jak joko
Potwierdzam. Aby do wiosny. Juz niedlugo, 2 miesiące tylko…