Zima za pasem to i skoki wkraczają!

Nie wiem dlaczego tak zrobili…W dodatku wczoraj to był jedyny w tym sezonie konkurs na średniej skoczni!
Czas czasem ale po co w ogóle robią to Szwedzi???
Nic ale to kompletnie nic [oprócz pięknej pogody…] za tym nie przemawia…

1 polubienie

Możliwe że FIS ze względu na słabą oglądalność przesuwa skoki w jakieś mniej dochodowe godziny i w to miejsce wprowadza inne dyscypliny zimowe..Tylko jak tak jest ,to skoki nigdy ze swojego dołka- w którym się znajdują nie wyjdą.. Wiesz Collins przydałaby się jakaś dramaturgia Małysz Schmidt ,Małysz -Hannawald ,ich pojedynki generowały duże emocje po obu stronach Odry gdzie była gigantyczna oglądalność ,choć nie tylko w tych państwach..A dziś konkursy mijają tak trochę beznamiętnie są,ogląda się bez emocji,następny nie wiadomo kiedy

2 polubienia

Austriacy czy Japonczycy zapewne nie narzekają bo oni swoją dramaturgię mają…My,troche podobnie jak Finowie [choć na szczęście nie aż tak tragicznie!] przeżywamy zastój.Oczywiście tylko w porównaniu z minionymi latami bo skoki są i tak najlepiej rozwiniętym sportem narciarskim w Polsce.
Czesi,Słowacy,Kandyjczycy czy Szwajcarzy albo zupełnie nie istnieją albo znacznie nam ustępują…Co Czesi mają powiedzieć gdy przyjdzie im wspominać czasy od Jiriego Raski po Jakuba Jandę?
No i Niemcy którzy poziom fantastycznie trzymają i widać że tam istnieje SZKOŁA która nieprzerwanie przynosi wyniki od 50 lat!
Pewnie że przydałby się cud…No właśnie…CUD…Tylko na to możemy liczyć.Poza siatkówką,żużlem,łodziami i kajakami.I kobiecym boksem.
Ale to już temat na ta szeroką dyskusję że i tydzień by nie wystarczył…

Nic mnie ostatnio tak nie ucieszyło..
Oby tylko sukces Ani Twardosz nie poszedł na konto jakiegoś rodzimego nieudacznika który potrzebuje przyszycia sobie medalu jak tlenu…
Taki już nieufny jestem…Aż boję się w lustro spojrzeć :upside_down_face:
Praktycznie,skaczą u nas 3 dziewczyny…I na początku sezonu,nagle Ania osiąga więcej niż ktokolwiek z męskiej kadry…
Wiem.To może być złudne jak tylko w skokach być potrafi.Niemniej warto chyba spojrzeć przychylnym okiem bo po ostatnich 2 latach,dziewczyny uprawiające ten sport w Polsce,zaslugują nie tylko na medale ale i na kryminalne niemal,książki “ku czci”!
No i pytanie które niemal natychmiast pcha się na usta…Czy to kolejna dyscyplina w której dziewczyny osiągną więcej niz kadra męska? :thinking:

1 polubienie

Tak bym chciał coś npiasać..Tylko po co?
Gdzie jest choćby ta dziewczyna z Rybnika która kibicowała Stękale?
Cóż…Wszystko ma swój czas i miejsce?
Ostatnia rzecz na którą liczyłem to przebudzenie Piotra Żyły.Po to właśnie jest własny teren…No i brawo!!!

W tym samym czasie mamy najlepszy występ polskiego biathlonisty,od bodaj 14 lat [Guńka 17 w biegu pościgowym].Wcześniej J.Jakieła była 6, nie pudłując chyba w ogóle…

Jest mimo wszystko z czego się cieszyć…

Ale cieszyć się to kompletnie nie pasuje do tego narodu….

1 polubienie

No taki stan jest co najmniej podejrzany. :wink::partying_face:
U mnie sport ostatnio ogranicza sie do pilki kopanej. I zeby bylo zabawnie - w tym coraz wiecej kobiecej.

1 polubienie

Bo kobieca jest o wiele ciekawsza!!!

Nie jest zalana imigrantami,dziewczyny uczą się pilnie jak grać i kilkanaście ekip w Europce zrobiło fantastyczne postępy.W tym gronie,Polska.

Głównie dzieki Ewie Pajor z Barcy.Gerd Muller w spódnicy!!!

1 polubienie

Nawet nauczyli sie tu prawiddlowo wymawiac jek nazwisko. Podobnie jak Lewandowskiego. I jest to niewatpliwie przyklad pozytywnego wplywu sportu na promowanie “polskich wartosci” :joy::winking_face_with_tongue:

1 polubienie

Bo jakość triumfuje.Nikt by nawet na Ewę nie spojrzał gdyby obijała słupki….Jest tłok w kolejce do wszelkiego topu…Glównie niestety,tego medialnego.Ale dla Ewy to nie ma chyba znaczenia…

Obejrzałem ostatnie mistrzostwa…Co za lisica!!! Na obecną chwilę,jest znacznie bardziej niebezpieczna niż Robert który przede wszystkim,kończy karierę i o tym należy pamiętać…

Tak czy siak,Polska w Barcelonie powinna mieć swoją”metę”.I może nawet piwo za darmo :laughing:

1 polubienie

Uwazaj, zeby Katalan Ci piwa za Twoje nie postawil. To gorsze od Szkotów.

Za moje? Jakim to cudem,hę?

Bo to cwaniaki gorsze od Szkotow :rofl::rofl::rofl:
Jak sie nie bedziesz pilnowal to jeszcze spróbują Ciebie sprzedać, zeby na napiwek do fakturki bylo.

1 polubienie

W ciągu upływających lat,poznałem przelotnie wielu Szkotów.W tym cała pakę wiekowych kibicek Celticu Glasgow :grinning_face_with_smiling_eyes:
I doprawdy,nie mam nawet bladego pojęcia,skąd się te wszystkie dowcipy wzięły! No nie wiem…A staram się pamiętać że w tak powszechnym mniemaniu,musi być ziarnko prawdy… :thinking:

Nie wiem, widać kazdy kraj musu miec swoich Szkotów :grinning_face_with_smiling_eyes:
Również Wąchock , okolicznosciowo sołtysa Kierdziolka , " Jasia madrego inaczej" w szkole?

Choć raz przeczytaj co napisałaś a potem przetłumacz…