Skonczyla sie pewna epoka
Skończyła sie epoka Bunga-Bunga?
Berlusconi był synem swej ziemi lub obrazem społeczeństwa. Nie sądzę by coś się na " półwyspie" zmieniło.
Spadkobiercy sobie do gardeł skoczą
Ale to tez nie nowość.
myślę że tam, wszystko jest już " uklepane". Bez solidnego testamentu na pewno nie żył.
Testament zawsze można podważyć.
Kwestie finansowe pewnie uporządkował, zwlaszcza, ze chorowal od dawna.
A polityka? Majatku dorobil sie wczesniej. Czy poslugiwal sie nepotyzmem? Pewnie tak, ale liderem byl on. W stukturze nazywa sie to kamień zwornikowy?
Lubiłbym gościa za to bunga-bunga, jakem birbant, ale on ogłaszał się przyjacielem fiutina i dla mnie przez to stał się ostatnią łajzą.
Młody już i zdrowy nie był.
Udał się na bunga bunga do nieba
Postać karykaturalna.Hedonista i najprawdopodobniej,idiota.
To przez takich półgłówkow,prawica dzisiaj jest skompromitowana a ja muszę się odwoływać do E.Burke’a
Wypad na śmietnik historii!!!
A Ty okopales się we Włoszech?
Ja bywam tam, stosunkowo często, średnio raz na 2 lata i nigdy nie zetknąłem się z jakimkolwiek przejawem upolitycznienia.Co innego jarmarczna religijność.Ale z pewnością,nie polityka…
Obyśmy "synami ziemi"jak piszesz, wreszcie zajęli się swoimi…
Myślałam, że tam u @devil on ma miejsce swoje
ale bywasz tam wakacyjnie - kurortowo, czy też odwiedzasz rodzinę? To co my turyści widzimy, to najczęściej jest to co chcemy widzieć prze na ogół pryzmat stereotypów.
A u nas ( patrząc na nasz parlament) to już nie wiem czy są to “synowie ziemi”, czy też polowa to jaskółcze jaja. Jednak boje się że dyskusja mogła by się stać bardziej spięta😁.
Na razie,wakacyjne.To moje ukochane miejsce a szczególnie,Sycylia.Najczesciej bywam w Bolonii,z uwagi na korzystne połączenie…
Do emerytury zostało mi nieco ponad 5 lat…Będę jeszcze o tym myślał wiele razy…Żona woli chyba Hiszpanię
Moze nie jaskolcze jaja a zbuki jakieś …
niezły plan. Może powstanie mała rozgłośnia o zasięgu regionalnym a może coś dla radiofalowców.
to jednak też synowie tej ziemi ( szkoda).
???
Nieeee,jeśli właściwie Cię odczytuje😇
Wszystko ma swój czas i swoje miejsce…Nie odnalazłbym się w tym dzisiaj (chyba)
to już inny temat a na pewno musi nadejść (najpierw) ten czas a wtedy…
Może, gdybym stanął w obliczu takiej możliwości,jeszcze bym się spiął.Ale to mało realne…