Zmarł Ryszard Poznakowski

Czlowiek orkiestra, bo to nie tylko Trubadurzy, z którymi najczęściej jest kojarzony.
Również autor tekstów, aranżer i kompozytor…

2 polubienia

Pierwsze słyszę

1 polubienie

Jak Kasia te przeboje śpiewała?
No to glowy bym nie dała, ale nie mozna wykluczyć, ze Twoi rodzice dopiero byli planowani…

1 polubienie

Już kojarzę. Musiałem na zdjęcie spojrzeć

2 polubienia

Ja to nazwisko znałem z innej strony. I to chyba nie ten.

Zle pisac o Poznakowskim nie zamierzam.Odszedl a okazji by komentować jego poczynania,bylo aż nadto za życia.
Szukam słów w miarę adekwatnych lub,“dyplomatycznych”.Niestety,podobnie jak niemal cały,tzw. polski big bit, jest mi to wszystko w najlepszym razie,obojetne.
Poznakowski napisał kilka faktycznie ładnych piosenek i…to by było na tyle.Reszta,z mętna działalnością polityczna na czele, do przeczytania zapewne w sieci.
A Trubadurow nie znosiłem nawet jak dziecko, nie mówiąc już o czasach gdy byłem odpowiedzialny za muzyczne oblicze radia.
O ile jednak Trubadurzy jakoś tam się wyróżniali na rodzimym rynku, o tyle zespół Poznakowskiego o nazwie,Wiatraki,to już był koszmarek trudny do przełknięcia.
Zawsze żałowałem ze Polska,pod względem sprzętu i jakości studiów nagraniowych,byla w jakimś wyjątkowo ponurym, ogonie Europy.Obok Rumunii a ponad chyba jedynie, Albania.
Muzycy tacy jak Poznakowski,z ta wielka łatwością pisania zgrabnych melodii, w innych oklicznościach,chocby niemieckich, mogliby pokazać znacznie ciekawsze oblicze.

Trubadurow to ja nie tolerowalam ze wzgledu na śp. Krawczyka.
Co do reszty? Taka mimo wszystko muzyka jak to mawial moj starszy kolega? Na dancingi się nadawało.