Wierzycie w znaczenie snów? Czytacie senniki? Może coś Wam się faktycznie sprawdza? Czy jednak sny są dla Was bez znaczenia?
Raczej nie przywiazuje wagi do snow.
Nie miewam snow proroczych.
na ogol nie pamietam co mi sie snilo,
a na wszelkiego rodzaju senniki mam uczulenie, podobnie jak na horoskopy.
Sny maja znaczenie, ale nie takie jak pisza w sennikach
W nocy nasz mozg przerabia mysli i uczucia z calego dnia, wiaze/porownuje to z podswiadomoscia i przeszloscia i czasem wychodza z tego dziwne obrazy, ktorych nie rozumiemy. Bo albo nie docieamy do naszej podswiadomosci, albo nie przypominamy sobie czegos z przeszlosci
Sny zatem maja znaczenie symboliczne i czasem udaje nam sie troche je rozszyfrowac - sa na to sposoby rozne (w kazdym razie nie te sennikowe, bo z sennikow wynikaloby ze wszyscy jestesmy tacy sami i mamy takie same doswiadczenia co nie jest prawda)
Ja po prostu relaksuje sie i przypominam sobie sen, scena po scenie powoli i czasem cos mi sie kojarzy i wyjasnia
Nie wierze. Dla mnie sen moze (nie musi) byc jakas proba rozwiazania tego, z czym w zyciu nie moglam sie uporac. Tego typu sny miewam!
Nie wierzę, bez znaczenia.
Są calkowicie bez znaczenia.Ale w tych milych,lubie sie pogrązyć choć na pare minut.
A co rozumiesz przez “znaczenie”? Jak jakieś wróżby z senników co do poszczególnych elementów itp., to nie wierzę. Ale coś na pewno o człowieku po jego snach można powiedzieć i coś sobie w ten sposób uświadomić. Np. kiedy ciągle śnią mi się koszmary, budzę się w nocy z tego powodu, zasypiam i mam jakieś kolejne, to albo się mega stresuję, albo jestem chora, albo to i to. Ogólnie u mnie jak jest wszystko dobrze, to dobrze śpię, jak nie, no to zaczynają się różne problemy ze spaniem.
Czasem z ciekawości zajrzę do sennika,
ostatnio jeden z moich snów miał oznaczać:
DUCHOWĄ ODNOWĘ !
No to BACH-zmieniłam część poglądów i czekam co z tego wyniknie