To sobie obejrze “Wakacje z duchami”.Jak wczoraj.Legalnie ![]()
A ja bym obejrzał Psi Zygot albo Żwirka i Muchomorka!
Ale to bajki.Fakt ze dawno nie bylo i obie czeskie,na najwyzszym poziomie…No nie pomyslalem o tym…
'Jak Staflik a Spagetka Harali"
To mi sie przypomnialo ![]()
Mnie wciąż w uszach brzmi Waclaw Ćtwrtek i Zdenek Smetana ![]()
Zawsze to lepiej niz Zuzanna Bebenek i Alojzy Mol [Bielsko Biała]. ![]()
Z calym WIELKIM i dozgonnym szacunkiem dla nich!
O tak! Do dziś nie wiem który był mi bliższy, Żwirek czy Muchomorek… ![]()
“Powróćmy jak za dawnych lat, w zaczarowanych bajek świat” :))) - muza była przednia ! ![]()
Do tego mi jeszcze (40 lat!) brzmi Tetsuro Kumase i Toru Ogiwara.
Ciekawe, czy ktoś skojarzy bez zaglądania skąd oni …
A nie było to przypadkiem: Otokar Balcy i Alojzy Mol?
Ja ich w ten sposób zapamiętałem
a nie Krecika?
Kurczę, benasku, musiałam sprawdzić, bo sama nie pamiętałam, ale faktycznie coś mi dopiero teraz za uszami brzęczy ![]()
Ja tam właśnie wybieram jakiś film do obejrzenia. Dzisiaj to mi się chyba należy po tym pięknym (inaczej) dniu.
A jutro mi się należy wyjście z domu pod jakimkolwiek pozorem (tak, oczywiście, że jestem rozszczeniowym goowniarzem), bo jak mie, to moja psychika źle skończy ![]()
O ! Tak, tak !! Pamiętam, to był nasz niezapomniany Reksio zdaje mi się.
Ale fajowy temacik ![]()
Chyba masz racje ale byc moze sie zmieniali.To byly lata a oni jak ludzie,tez umierali lub odchodzili na emeryture…Tego juz nie kontrolowalem ![]()
Ale oczywiscie,Otokar Balcy byl przede wszystkim!!! ![]()
To byli producenci.Ale nie pamietam czego.Cos jak Hanna-Barbera
“bo jak mie”???
“bo jak nie”
Literówka, piszę na telefonie bez włączonej autokorekty, bo ona to dopiero odwala dziwne rzeczy ![]()
Ok.Sorry.
I Otokar Balcy ![]()
Otokar"rządził".Nawet przesiedleniec i syn zomowca w mojej klasie,cosik łapali i sie śmiali ![]()
Tak teraz pomyslałem ze najblizsza to byla mi ta chatka pod lisciem.Jako szczyl,uwielbialem takie animacje…A potem rysowalem az do nastepnego odcinka…
Az nagle…Pojawil sie ON…Tomek w krainie kangurow.
I gdzies od 1970,nawet dziewczynki w klasie byly albo jak Sally,albo do widzenia ![]()
Tak mniej wiecej,oczywiscie ![]()