kiszonych ogórków na wzmocnienie trawienia nieharmonijnych, ludzkich syfów z poduszczenia moich diabłów podskórnych, i już byłem pogodzony z przeniesieniem się na tamten świat w ogromnych bólach, jednak moja młodsza siostra (paląca papierosy) wymyśliła mnie ratować i wysłać do Szpitala Wojewódzkiego w Bełchatowie, gdzie medykom chciało się mnie ratować, choć dawali mi na to najwyżej kilka miesięcy na przeżycie.
Pamiętam to doskonale.
To już dobre 14 lat, jak kiblujemy na pytamy, @Bocca-Lupo. Mailowałem do Ciebie stamtąd, albo sms-owałem.
Wierzyć się nie chce
Tak pamiętam, że do mnie pisałeś ze szpitala
Nieźle mnie wtedy przestraszyłeś.
Ta pacjentka nie miała tyle szczęścia, choć moi medycy, gdy po rozkrojeniu mi brzucha zobaczyli ruinę w środku, to powiedzieli moim córkom, aby się przygotowały na rychły pogrzeb, więc one zapłakane wyszły z gabinetu szpitalnego.
Diabły by mnie wykończyły.
Nie diabły, a ogórki.
Wrzoda to trza wódką zalać by odkazić.
Czutalaym, niestety nie jest to odosobniony przypadek, kiedy brak wlasciwej diagnozy. Na szczescie dla pacjentow nie wszystko konczy sie tak tragicznie.
Hmm,mnie odeslali ze szpitala do domu,po miesiecznym pobycie,bym w spokoju umarl w domu.
Do dzisiaj slysze slowz lekarza na obchodzie pora nym.
,(on sie konczy,trzeba go wyslac do domu,by nam na oddziele nie umarl’’
Popoludniu wyniesli mnie na noszach do karetki i przywiezki do domu.
Przed chwilą zapiłem się solidnie wody, w której są ogóreczki kiszone. A ogóreczki pójdą zaraz na kanapeczki.
A ja musze po ogoreczki w koncu do Alicante pojechac - polski sklep, bo ostatni sloik otworzylam
Zaopatrzyłem się też wczoraj w zapasik różniście sporządzonych ogóreczków. Bez ogóreczków dane jedzonko się nie liczy.
Obyś, jak ja, nie przesadził.
Ja tam nie narzekam, rozmaitosc pikli w diecie srodziemnomorskiej jest duża. Ale co ogoreczek to ogoreczek. Aczkolwiek dobro to musi byc importowane, bo kiszonki nie wychodza. Moze teraz zima jakies malosolne zaryzykuje.
Ogórki szkodzą? Jak wódka? Dobrze wiedzieć. Nigdy nie lubiłem zresztą.
Ogórki w nadmiarze zaskodzic moga, jak wszystko.