Seks pomaga sobie lepiej radzić ze stresem i pozytywnie wpływa na pamięć. Z tego stresu to wszystko.
No popatrz, coś w tym jest. Pamiętam wszystkie moje portnerki
Słabe
Może partenogeneza… samiec twój wróg.
Jak na tak inteligentną kobietę za łatwo oceniasz sytuację.
Ja mam i zawsze miałam dobrych rodziców, też by nie zauważyli.
Luźne ciuchy. Wstyd/strach takiej dziewczynki wystarczą, by się z tym ukrywała- skutecznie.
Czasem dorosła kobieta nie zauważa ciąży przez kilka miesięcy.
Są różne przypadli w życiu.
Ja nie czuję się kompetentny, bom nigdy nie był kobietą w ciąży, ale z jednej strony dorosłe kobiety chcą mieć cesarkę lub znieczulenie, a z drugiej strony taka 13-latka wychodzi sobie zwyczajnie do łazienki i rodzi.
Nie znam sytuacji, ale myślę że tak zwyczajnie to się nie odbyło. Dlatego zostało zauważone.
Może to był poród przedwczesny?
Raz w życiu udało mi się zajść w ciążę- upragnioną, wyczekaną.
Nie znam i mam nadzieję, że nie poznam gorszego bólu. Człowiek czuje jakby był rozrywany od wewnątrz i wydaje mu się, że tego nie przeżyje. A przed porodem byłam taki kozak… Dobrze, że mogłam zmienić zdanie co do znieczulenia. Od tamtej pory poród był bezbolesny.
Inna sprawa, że powtórzyłabym to bez wahania, bo warto było.
Pierwszy poród zwykle boli najbardziej. Nie sądzę by w tym przypadku było inaczej. Może w jakimś stopniu lęk i chęć ukrycia swojego stanu znieczulił?
Na podobnej zasadzie jak w przypadku ludzi doświadczających długotrwałego stresu- np. prześladowanych/odrzuconych przez grupę.
Dowiedziono, że wtedy ból fizyczny taka osoba odczuwa mniej.
Ale to tylko takie moje gdybanie.
Ja to tylko mam nadzieje, że ta mloda mama będzie miała porządne wsparcie psychologiczne, bo juz hejterow nie brakuje.
Zresztą, do czego ludzie sie nie doczepią? Jakby swojego zycia nie mieli?
Stało się, to teraz nie robic z tego sensacji.
No chyba, ze ktos chce udowodnić, ze zarówno uswiadomienie seksualne jak i opieka nad rodzinami niekonicznie spełniającymi spoleczne, kołtuńskie zachowania to wina ostatnich kilku lat?
Guzik prawda. Teren zaniedbany, leżący ugorem to był już i za komuny.
Tyle, że to co bylo i jest ostatecznoscia, czyli usuniecie ciąży na pewnym etapie zostalo uznane za “antykoncepcje” mlyn na wode psudoobroncow życia i błąd wszelkiej masci “feministek” - zamiast walczyć o opiekę zdrowotna, wychowanie seksualne, antykoncepcje dostępną dla każdego? Drą mordy o aborcję.
A o stanie umysłu prezydęta Dudy to lepiej się nie wypowiadać. Ale cóż, on nie miał łatwego dziecinstwa…
Ot życie.Przydałoby się pomóc takiej dziewczynie ← np.burmistrz ma pole do popisu i działania,a nie jak by co to MOPS i straszenie w necie więzieniem.
Sprawa medialna to na pewno też się dobrzy ludzie odezwą i zaoferują pomoc. Gorzej by miała, gdyby to była sprawa lokalna. Wtedy potrafią zadziobać.
Ja dodatkowo mam nadzieję, że ten maluszek przeżyje z jak najmniejszym uszczerbkiem na zdrowiu i że trafi do kochającej rodziny. Mniejsza o to biologicznej czy nie. Że odtąd już będzie z górki.