Mozna tez tak.
U mnie chińska gwiazdka migająca 3 lata,z takimi samymi bateriami co latarenka ma ulubiona.
Różnie to z tym jest. Miałem polskie lampki na choinkę, chodziły tylko jedne święta. Maja córka ma takie same lampki chyba dziesiąty rok.
Ale pisałaś o braki prądu, więc braku możliwości czytania
Etykiety to co innego, to ważne i potrzebne tyle, że jak pisałam, niektórzy i tak nie opanują Brailla, a ci którzy pracują przez wiele lat fizycznie mają tak spracowane, twarde palce, że nie wyczuwają już tych wypukłości
Widziałam takie mapy, i małe i ścienne. Właśnie we wspomnianych Owińskach.
Mam sporo kontaktu z niewidomymi, wielu z nich, to bardzo oczytani i mądrzy ludzie.
Pozytywki przy kazdej paczce szynki nie doczepisz.
Niewidomi ciezko pracujacy fizycznie?
Obawiam sie, ze w dzisiejszych czasach to dobrze, ze jakas pracę mają?
Ja nie pisałam, że ciężko, ale znam kogoś, kto pracował ponad 20 lat przy pakowaniu tabletek i widziałam jego, a raczej jej ręce.
Tak, dobrze. Teraz łatwiej znaleźć pracę mając grupę inwalidzką niż bez niej. U mnie wciąż pojawiają się oferty pracy dla rencistów lub posiadaczy ww grupy.
Od lat tak jest. Moja znajoma 10 lat nie miała stałej pracy. Po uzyskaniu grupy dostała pracę na stałe.
Są tzw. zakłady pracy chronionej. Oni MUSZĄ zatrudnić pewien % inwalidów, aby dostać dotacje. Znam przypadek, że zatrudniali nawet bez potrzeby świadczenia pracy - to przypadek kogoś a mojej rodziny.
Też znam taki przypadek. Ale to zwykłe oszustwo.
Ja to wiem, Ty to wiesz, a oszuści mają się dobrze
Czy ja wiem czy oszusci? Niestety gospodarka ma to do siebie,ze bez odrobiny szarej strefy przestaje działać.
A jak chcesz psa uderzyc? To kij zawsze znajdziesz.
To nie szara strefa. A ciemna latarnia. hurtem zatrudniają pracowników na PFRON płacąc im drobne a zbierając sporą kasę z dotacji. Za to siedzi mąż Marty Kaczyńskiej.
To on w koncu siedzi?
Fakt, ze niestety polskie prawodawstwo az sie prosi o uruchomienie trybu "przewałki ".
I to niereperowalne w genetyce “prawdziwego Polaka”? Jak okantowac system czyli panstwo?
I jeszcze okradani sie cieszą?
Siedzi Marta ma kolejnego tatę swoich dzieci. Swoją drogą laska ma chyba wszyty suwak bo dalej dziewica.
Uczciwa dziiewczyna, co partner to dziecko, kalendarzyk bywa zawodny…
nie do końca. 2 partner dowiedział się że dziecko nie jego a jest 3…
Wazne, ze zdrowo sie chowaja…
No cóż dziewczę robilo co mogło.
No tak dom otwarty…