8% albo apostazja?

1 polubienie

ja caly czas cos robie a oni chca jeszcze podatek dowalic? Muchy ganiam odkurzaczem po suficie, smieci wynosze, sprzatam, piore itd. Za tydzien swieto, wiec w czwartek bedzie juz piatek.. :+1:

1 polubienie

@nunu spokojnie, nic ci nie “dowalą” - przecież nie musisz go płacić. Wystarczy sie wypisać z kościoła, polecam - korzyść podwójna - więcej w kieszeni i spokój.

4 polubienia

To będzie podatek odliczany od dochodów :wink:

Pocieszyles mnie, bo najpierw trzeba miec dochody.

2 polubienia

Po kolei? Takiegiego wała.

Po drugie? q*** ile???
I @Devil komus na mózg padlo?

2 polubienia

Nie znasz dnia ani godziny :rofl::rofl:
Ŵ gaszczu przepisow i ustaw? Te 8% to będzie dodatek z tego co doja z budżetu.

Mało im…

1 polubienie

Nie lękajcie się :> Ktoś wniósł petycję do Senatu ,zaproponował pewne zapisy i miał do tego prawo ale też kończy się tu jego (ich )rola.Teraz Senat sie tym zajmie ,później Sejm ,który w obecnym składzie pewnie odrzuci całość głosami PSL i prawicy.PO obiecywała w swoich 100 konkretach na sto dni zniesienie tzw funduszu kościelnego.Więc czekamy.

A mie zupełnie - to 8% od juz naliczonego podatku, ktory placisz tak czy siak. Tym procentem tylko"dysponujesz" jak 1,5 %na cele charytatywne.

1 polubienie

Jeżeli wejdzie w tym projekcie to odczujesz odczujesz 8% które będzie Ci odbijane od pensji.

Dzisiaj się okazało, że ja nie będę musiał mieć odcisków palców w dowodzie osobistym.

Tak wiele mnie omija. Bykowe też by mnie ominęło.

Z puntktu widzenia antyklerykałów to dobry pomysł, bo wtedy by wyszła na jaw prawdziwa ilość katolików w Polsce. Pisząc wprost, nieprawdziwi katolicy się wypiszą i nie będą już zawyżali oficjalnych statystyk.

2 polubienia

Nunu spokojnie 8% od 0 zł to nadal jest zero.

2 polubienia

Myślę że po wprowadzeniu takiego podatku ilość katolików w Polsce spadła by poniżej 20%

1 polubienie

Dobra, tylko w cywilizowanym swiecie 8 % od dochodu netto? Paranoja czy sredniowieczna dziesięcina? I kto to.ma placic?

1 polubienie

Z tego co słyszałem w Niemczech mają 9% :>

2 polubienia

Czytałem w innym artykule że trzeba złożyć coś w rodzaju wniosku że nie przynależysz do Kościoła chyba do jakiegoś urzędu nie znam szczegółów bo ich nie podali i wtedy nikt nie będzie pobierał żadnego procentu z twojej pensji

Deklarujesz, że jesteś ateistą i nie musisz płacić. W Niemczech chyba jedna trzecia podatników płaci na kościoły i jest ich coraz mniej.

4 polubienia

Nawet jak przejdzie bez Sejm to jeszcze trafi do prezydenta ten raczej czegoś takiego nie popisze bo reprezentuje podobne poglądy do PiSu i struga bogobojnego katolika który wybaczył nieetyczne zagrywki rządu w wyborach

Ja mogę się wypisać. Ale uważam że te 8 procent to przegięcie. Max. 3

2 polubienia