właściciela nadużywającego. No przecież np. w małych miejscowościach każdy wie kto jest kto. Wiem, wiem-mówmy o rzeczach realnych. A na razie tego, kto zabił wczoraj tę 38-letnią kobietę i jej 4-letnią córeczkę należałoby tłuc kijem, potem cucić, a potem tak go tłuc do skutku. Ku przestrodze,
Spóźniłaś się. Już są w Polsce osoby które po kilku złapaniach mają tzw alko lock. Sąd może pozwolić na prowadzenie tylko auta z tym czymś. Tylko tak na prawdę nie korzysta z tego. A powinien częściej i powinny być uproszczone przepisy co do dopuszczalnego poziomu alkoholu.
We Francji kierowcy autobusów tak mają. Bez tego żaden autobus nie jest dopuszczony do ruchu. Ale to można obejść. Ktoś inny może dmuchnąć.
Wyjdź
Gdzie na ten deszcz…żeby mnie grzmotnęło?
Większe kary powinny być.
I edukacja. Niech pokazują im ofiary wypadków
Byl ten pomysl
Polityczne nieuczciwy
Pokazywać ofiary? ja zamiast karać więzieniem najpierw wysyłał bym na 2-3 godziny tygodniowo społecznie do szpitala pracować na oddziale z ofiarami wypadków.
Też nie głupie
Kolego. Zapedzicc na harmonijne galery
…a kierowca auta nie wie, kto mu zabrał kluczyki. Skonfiskować auto to będzie wiedział.
Skoro we Francji mogą obejść, to co dopiero w Polsce. Wszak Polak potrafi
Nie wiem, czy we Francji to robią, nigdy nie widziałem. Pewnie się zdarza. Pisałem tylko o takiej możliwości.
Bo ktos dopuszcza
Obejscie kontroli moze byc na etapie innych zabezpieczen z rozponawaniem wzoru DNA ajakby co to i gestow
To tyle co cywilnie. Podobno wojsko ma lepsze od Mosadu
A swoją drogą co np skonfiskować pieszemu który z swojej głupoty wlezie pod samochód i ktoś przez niego zginie? Konfiskata to nie wyjście. Bo weź np takiego Durczoka którego stać natychmiast na 2 auto albo i 10 a kierowcę autobusu który nie był by nigdy w stanie spłacić autobusu?
oj tam…można konfiskować do skutku i robić licytacje.
To bez sensu. Kto zapłaci za postój takich aut, holowanie,oc.
Takie coś powinien mieć w samochodzie każdy. Obojętnie - pije czy nie. Tak jak każdy ma kierownicę czy fotel.
Alkomat tak. Alko lock nie. Koszt takiej zabawki jest wyższy niż nie jednego samochodu. A były plany by każde auto było choć w jednorazowy alkomat wyposażone. Alkomat na pewno odsiał by dużą część “wczorajszych” kierowców. Bo tak na prawdę większość złapanych jest wczorajszych. Kiedyś też byli za kierowców rowerzyści i policja fajnie sobie to w statystyki wpisywała…
Z ta wczorajszoscia?
Alkomaty wcale nie sa takim pewnym sposobem na pomiar.
Znam ludzi gdzie alkomat wykazywal prawie zero a badanie krwi, ze czlowiek zyc nie powinien. Problemem @joko jest piles nie jedz, nie piles a nie czyjesz siew formie tez nie.
Ja nie prowadze auta od kilku lat. Sa autobusy i taksowki w razie czego😉