A może by tak wykupić sobie parking z widokiem?

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26634591,w-zakopanem-brak-miejsc-turysci-i-hotelarze-znalezli-sposob.html

2 polubienia

Po co tak cwaniakować? Tu o zdrowie chodzi. Każda wojna niesie ofiary.
Jeszcze będzie normalnie :pensive:

1 polubienie

To jeszcze powinni pod restauracjami wynajmować parkingi, plus jedzenie gratis przyniesione do auta

1 polubienie

Popieram! Trzeba omijać durne przepisy -uśmiercające gospodarkę i życie społeczne…

1 polubienie

Co to znaczy brak miejsc? Mam rozumieć że te chciwe górale wynajmują mimo zakazu? Brak słów

1 polubienie

bez sensu

1 polubienie

To rzeczywiście jest cwaniakowanie, tak jak to Polak potrafi.
Jednak gdyby się tak chwilę zastanowić. Odcinają ci comiesięczny dopływ kasy z której się utrzymujesz: jesz, poruszasz się, płacisz swoje stałe rachunki, kupujesz piwo dla zdrowotności. Żadne wodotryski. A na koncie oszczędnościowym prawie dno widać. Będziesz kombinował gdzie by tu grosza zarobić? Będziesz się łapał za szarówkę?
Można zejść zdrowym z głodu.

3 polubienia

Ja się właśnie dziwię że chyba nikt poza mną w tym kraju nie ma oszczędności.

Celowo nie poruszałem tematu oszczędności bo to jest indywidualna sprawa, różnie te zaskórniaki wyglądają. A jak taki hotel utrzymać całe rok tylko z oszczędności?

3 polubienia

Trzeba mieć oszczędności. Przedsiębiorca tym bardziej

1 polubienie

O boże… Nie ważne że PiS nie pomaga dostatecznie hotelarzom czy zamyka wyciągi… Ale jak mimo wszystko wyglądają w tym wszystkim chciwe durnie od hoteli którzy mimo całej pandemi tak bawią się ludzkim zdrowiem to pozostanie im na zawsze zapamiętane xd każdy dotychczasowy rok plus w ostatnich latach sylwester tvp… Oni śpią na kasie… Nawet gość który wynajmuje kilka pokoi przez cały rok…
Nie rozumiem tego… Każdy cierpi i liczy straty przez pandemie a ci zarozumiali ludzie liczyli ze mimo wszystko ich to ominie… Bo jak PiS mógłby ich “skrzywdzić”… No trudno… Xd
Jakos wyjątkowo jest mi ich nie żal…

Szczegolnie po roku zarazy i u progu kolejnego roku pandemii.

2 polubienia

Były państwowe tarcze :grin:

ot problem
za cholere nie bylo zyskow, a teraz same straty?

1 polubienie

Ciebie też Mateuszek oczarował swoimi tarczami? image

2 polubienia

Państwowe tarcze? Rząd dał? A wiesz, że rząd żeby komukolwiek dać, to musi przedtem zabrać Tobie?

4 polubienia

Nie skądże on tego nie wie, on jest głupszy niż ci się wydaje. Truizmami rzucasz jak dzieciak na szambonerii.

Takie życie - raz na tarczy wiwat zwycięstwo, a raz pod tarczą - prezesie centurionie polegliśmy. Ave

2 polubienia

Taki mamy system. Chyba wszędzie tak jest. Wkładasz 2000 zł, wyjmujesz 800.
Im mniejsze różnice tym żyje się lepiej.

1 polubienie

system gospodarczy sie rozsypał