A może zamiast polityką, zacząć się interesować traktorami?

w kibitce…

2 polubienia

I takich jak ta pierwsza dama,spotkalem w gorach…
Nie rozmawialem ani o polityce,ani niemal wcale ale…sluchalem.I przerazenie we mnie narastalo.
To spadkobiercy po PRL.
Ludzie pelni skrywanej zlosci,napastliwi,sklonni do natychmiastowych burd…Zawsze jakies circa 40-70+
Jedzac wsrod nich dwa sniadania,wsparte ryczaca tv sniadaniowa z TVPis,mialem wrazenie ze jestem gdzies na skrzyzowaniu"ulic"Robespierre’a i Disco polo…
I wcale nie bylo mi do smiechu…

3 polubienia

W takim świetle słowa “Poglądy Polityczne” nabrały zupełnie nowego znaczenia… choć nic nie znaczącego…

2 polubienia

@collins02
i to mnie właśnie odpycha od tych ludzi
jak mówią to sami się nakręcają
jak fanatycy albo chorzy psychicznie

4 polubienia

Smiac sie nie ma z czego.
Ludzie po raz pierwszy dostali cos od panstwa i tylko to sie dla nich liczy.
Moze to brzydko zabrzmi,moze wyjde na pyszalka.
Ale polskie spoleczenstwo w wiekszosci jest biedne,a takie spoleczenstwo latwo zmanipulowac,zwlasza starszych,ktorzy czesto nie widzieli jak zyja ich rowiesnicy w innych krajach.
Powiem szczerze,gdybym obecnie mial 20-30lat i zyl w Polsce,zrobil ym to samo,co 20 lat temu.
Kupil bilet w jedna strone i pojechal w cholere.

1 polubienie

Ale gdzie byś pojechał? Łatwo się mówi…

1 polubienie

Wiesz napewno nie na wschod,chocby i do Wloch.
Kierunkow jest mnostwo,wystarcza checi i troche odwagi.

2 polubienia

Tak,owszem…Ale gdzies pod skórą,najmniej mi chyba o polityke chodziło…To ludzie których staram sie unikać.
Agresja i roszczeniowość…Jakies koszmarne odcienie nieskrywanej nienawiści…
Oni byli jak …komunistyczny wartownik.Ich karabiny byly nastawione we wszystkie strony…
I do tego ta przaśna estetyka w której nie mozna wytrzymac nawet jesliby ci hołdy składano…

2 polubienia

A ponoć taki ten naród był wierzący i antykomunistyczny :wink:

1 polubienie

Ludzkiej wiary nie oceniam bo to wie tylko Bog,co kto w sercu nosi.
Natomiast politycznie nasz kraj na kazdym kroku,jest ofiarą niewiarygodnego mętliku pojeciowego,mieszając wszystko z wszystkim.
Juz nie chce mi sie komentowac nazywania PIS-u prawicą bo nie sprawia mi przyjemnosci pastwienie sie nad uporem głupców.
Natomiast jest rzeczą niepodważalną ze tzw.homo sovieticus,ma sie dzisiaj wrecz wspaniale…
Zmienila sie tylko fasada.Chodzi sie na pielgrzymki a nie na akademie ku czci.Mamy dzisiaj nieco inne nazwy ulic i innych bohaterów [czego akurat nie neguje i najczesciej,popieram!] ale to nie są zmiany w mysleniu i w podejsciu do zycia.

2 polubienia

Kiedy ja mówiłem że Pis to żadna prawica. to psy na mnie wieszano. Bierut też do kościoła chodził :wink:

2 polubienia

Ha,ha,ha…Chyba mnie to jeszcze czasem bawi bo jestem po urlopie,wypoczęty :sweat_smile:
Nie wiem czy mialem Ci okazje kiedys wspomniec ale na forum wp.,lat temu chyba 7-8,była taka niewiasta która stała murem z PIS-em.Kiedy jednak przyszło pogadać o szczegółach,krok po kroku wychodzil z tego…manifest PPS-u Ikonowicza.Kiedy staralem sie jej to uzmysłowic,zostalem zezwany i wezwany do leczenia sie :rofl:

1 polubienie

Ludzie nie czytają… więc powtarzają to co słyszą. Każdy “wie że Solidarność walczyła z komuną”… to polecam do przeczytania postulaty z bramy stoczni :wink:

1 polubienie

No własnie.I bardzo fajnie ze ktoś te komune poturbował ale to nie znaczy wlasciwie nic ponadto.
Nikt z tych 11 milionow członkow Solidarnosci,przynajmniej w mediach,nigdy nie zauważył ze zwiazek zawodowy nie jest w stanie walczyc z socjalizmem bo musialby walczyc sam ze sobą:))
Przywracanie godnosci,zakonczenie terroru,slużalczosci wobec sowietów,blizsze prawdy spojrzenie na historie,koniec dyktatury cha.ów…Wszystko to pieknie i wspaniale na tle wielu innych krajow.Bo sa przeciez powody do bezdyskusyjnej dumy.
Niemniej pod wieloma wzgledami zmienilo sie tylko podejscie do koscioła oraz posiadanie paszportu.
Zamiast dyktatury leninizmu,mamy socjalizm bardziej lub mniej na lewo,w zaleznosci od tego kto akurat jest przy sterze…
Nie jestem zadnym ortodoksem i staram sie dostrzegac koniecznosci romaitych kompromisow.Nie upieram sie tez przy swoim liberalnym konserwatyzmie skoro 95% ludzi ani tego nie rozumie,ani nie chce.
Ale miejmy do licha te odrobine świadomości na temat tego co sie wokolo dzieje!

2 polubienia