A nasi młodzi siatkarze U19 są mistrzami świata

DO-KŁAD-NIE!
A ze Słowenią najwyrazniej nie mogli bo gra sie tak jak przeciwnik pozwala.Banał?Nie sądzę.
Raczej serial i to przewidywalny.

2 polubienia

Od zdobycia tytułu mistrza świata, za każdym razem w najważniejszych imprezach przegrywamy ten jeden kluczowy mecz. I zawsze grając beznadziejnie w takim spotkaniu.

1 polubienie

Twój entuzjazm i mój sceptycyzm to nie kawa z mlekiem…
Owszem,to Ty masz okazje oglądać a ja jestem niewidomy…
Ale jesli bierzesz to na spokojnie…Tym lepiej dla mnie :wink:

2 polubienia

I tak ma być.

2 polubienia

Nawet najszlacheniejszy brylant bez odpowiedniej oprawy i wyeksponowania swojej roli nie spelnia. W sporcie taka oprawa jest grupa skladajaca sie ze sztabu z trenerem na czele i osob zajmujacych sie organizacja zycia - umownie nazwijmy to towarzystwo wzajemnej adoracji “dzialaczami”. Jesli ci wprowadzaja atmosfere niepewnosci, niepotrzebnych konfliktow i dezorganizuja, żrąc sie miedzy soba, zamiast organizowac? To sie wczesniej czy pozniej odbja na grze.
Oczywiscie nie obwiniam za wszystko związków sportowych, ale jak to mawiaja ryba psuje sie od glowy.
A niestety coraz bardziej prymitywny przekaz w wykonaniu przyglupich newsolapow promujacych kibolstwo i gwiazdorzenie czesto bardzo przecietnych zawodnikow, brak, ze uzyje staroswieckiego slowa, szacunku do wystepow w reprezentacji kraju?
Czynnikow jest duzo.
Sportowcy nie zyja pod kloszem, ale w kraju gdzie tez slowa stabilizacja zycia trafia do slownika wyrazow obcych.

1 polubienie

Mnie się wydaje, że za dużo psychologów, a za mało wagnerów. Ci od Wagnera, to byli prawdziwi twardziele. Podobnie jest z Igą Swiątek. Sport, to walka nie tylko z rywalem, ale i ze sobą. Jeżeli się nie potrafi samemu podnieść, to i tysiące psychologów nie pomoże.

3 polubienia

Sam wiesz, ze trening zaczyna sie od wyrobienia odruchow i kondycji, na myslenie i psychiczne rozrerki typu cierpienia mlodego Wertera czas przychodzi pozniej.

1 polubienie

Największy talent nie da rady, jeżeli jest miękki psychicznie.

2 polubienia

Tak!
Sport,jak dobrze wiesz,fajny jest ale do czasu.Jesli chcesz byc lepszy od innych,musisz sie duuuużo uczyć.A i to niczego nie gwarantuje.
Przyklad Igi jest możliwie najlepszy…

3 polubienia

Rola trenera jest zrownowazenie wplywu obu czynnikow na zawodnika.
A ten nie maszyna ani robot.

Sport jest fajny, a nawet bardzo fajny, gdy uprawiasz go dla siebie. Kiedy robisz to zawodowo i dążysz do sukcesu, fajność się kończy. I nie ma inaczej.

3 polubienia

Psychika to kwestia motywacji, kazdy jakas ma, tylko trzeba ja zlokalizować.

2 polubienia

Motywacja, to tylko fragment dążenia do celu w sporcie. Do sportu trzeba się urodzić. Jeżeli, mimo sukcesów, brak dalszego zaparcia i twardości psychicznej, należy przerzucić się na rekreację plażową, bo sukcesy nagle się kończą.

1 polubienie

Jak wszedzie gdzie wpieprzają sie pieniądze…
Ale chcialem pozostać przy tym ludzkim wymiarze…I,bez wzgledu na kase,na ambicje.
WSZYSTKO kazdemu sportowcowi wybaczę jesli ÓW będzie walczył.
Choćby był ostatnią fujarą!

3 polubienia

Taaak!!!

3 polubienia

Wiesz, co Urnaut powiedział przed meczem? Polacy grają kosmos, ale znamy ich słabą stronę. Jeżeli postawimy się ostro, to pękną. Prorok?

3 polubienia

A ktoś go sluchał?
Nic na ten temat nie wiem… :thinking:

1 polubienie

Ja to słyszałem i widziałem ten wywiad. Dwa dni przed meczem.

3 polubienia

Ja jak zwykle po omacku.w tym względzie…
Ale powiem Ci ze gdyby tak w innycvh druzynówkach jak w siatce było,bylibyśmy jak Amerykanie którym wszystko przychodzi łatwo

1 polubienie

Zdobyliśmy dzis dwa brązowe medale w mistrzostwach Europy! Drugi odbyła drużyna piłkarzy w AMP Footballu, czyli piłce nożnej dla osób bez jednej kończyny. Nasi grali świetnie i pokonali Rosję.

3 polubienia