A nasi młodzi siatkarze U19 są mistrzami świata

1;0.
25:14 Nasi grali kosmos, wgniatając rywala w parkiet. Nie było słabych punktów, a takiej obrony to ja u naszych jeszcze nie widziałem.
Rośnie nam zabójca siatkarski, Kaczmarek. Bieniek wszedł na chwilę i od razu zdobył pukkt. Rozegranie bliskie ideału. Jest blok i atak., Pięknie.
Ale czy tak będzie dalej?

Do 14 z Rosją. Oczom nie wierzyłem.

2 polubienia

Drugi set,troszkę ciężej, ale ostatecznie wygrany :clap:, @birbant oddaję głos Tobie, Ty piszesz od strony technicznej, ja tak nie umiem:))

2 polubienia

2:0 drugi set; 26:24 po piekielnej walce na najwyższym poziomie siatkarskim.

Rosjanie w tym secie dostosowali się do Polaków. Zademonstrowali kilka niesamowitych obron, niemożliwych, wręcz, po polskich atomówkach w ataku. Sami też atakowali potężnie.

Uwaga! Mimo, że prowadzimy dwa do jaja, mecz wcale nie jest rozstrzygnięty. Rosjanie pokazali, że są wspaniałą drużyną i mają stalowe jaja. Podnieśli się po pogromie i nawiązali wyrównaną walkę pokazując piękno siatkówki. Polacy nie odpuszczali, Tak, ten set, to prawdziwe starcie gigantów.

2 polubienia

Trzeciego seta nasi z wysokiego c. 5:2

2 polubienia

Ale Rosjanie walczą zaciekle,chociaż mamy kilka punktów przewagi.

2 polubienia

Ale pięknie to idzie :))

2 polubienia

Jeszcze chwila, jeszcze chwila, już tak niewiele brakuje.

2 polubienia

TAK, TAK TAK !!! 3:0 dla naszych!!!

2 polubienia

Po wspaniałej grze, po niesamowicie wspaniałej grze naszych graczy. Trzeci set do 19.
Rosjanie robili, co mogli i pękli. Dziś na naszych chłopaków nie było mocnych. Z tak grającą drużyną nikt na świecie by nie wygrał, Była moc i oby nie opuszczała polskiej drużyny.
Nie wiemy, kto zagra z nami w półfinale, okaże się jutro, ale po tym meczu będzie miał powody, by się bać.
W takiej formie, to nam obojętne, czy Słowenia, czy Czechy. Jak się utrzyma ta forma. Myślę, że tak.

3 polubienia

Można powiedzieć, że ruskie niesamowity łamot od nas dostali…, juuupiii…!!! :+1: :+1: :+1: :+1: :+1:

2 polubienia

Doskonale rozumiem punkt widzenia Rosjanina.Czyż nie dlatego sie wkurzamy porażkami ze wiemy iz każdy mecz mozemy wygrać?

2 polubienia

Jak fajnie ze sie tak emocjonalnie włączyłaś do kibicowania! :ok_hand:

2 polubienia

Nie wiem jak Czesi wykręcili ten numer z Francuzami ale Słoweńców to ja mam dosyć na dlugo.I niespodziewanych porażek tym bardziej.
Wybrałbym jednak Czechów.
Na tym etapie jednak,nie ma nic pewnego.
Niemniej i tak wszystko wskazuje na final Polska-Serbia.

2 polubienia

Sądzę, że jednak Słowienia wygra z Czechami, choć też wolałbym odwrotnie. Ale, jeżeli Polska choć w połowie tak zagra, jak z Rosją, to o wynik jestem spokojny. W tym turnieju widać progres formy w naszej drużynie. I widać, że interesuje ich tylko zwycięstwo.
Wczoraj nasi zagrali galaktykę. I niech tak zostanie do końca ME.

2 polubienia

Nie wytrzymam i dodam jeszcze odnośnie wczorajszego meczu. Kurna, @collins02 to była wojna serwów. Ja nie pamiętam, kiedy nasi walili takie bomby. Przecież takie serwy, to jest broń Rosji i też walili ostro, ale to nasi ich odrzucali serwisem i utrudniali rozegranie. Odrzucić zagrywkami specjalistów od tego, to, naprawdę jest coś. W II secie obie drużyny niesamowicie broniły. A te ataki wydawały się nie do obrony. W jednym ruskie byli minimalnie lepsi, bo mieli chyba 6 bezpośrednich bloków, a my 5. Ale za to mieliśmy bloki pośrednie, po których szły kontry. Wracając do serwów, to, wyobraź sobie, że nasze uderzenia spowodowały aż 5 przechodzących piłek, które nasi zamieniali w punkty i, bodajże 9 asów. Rosjanie mieli ich 6.

2 polubienia

No,takie statystyki robią wrażenie!
W czasach gdy mogłem siatke oglądać czesciej,wydawalo mi sie ze najlepszym,jesli nie jedynym sposobem na Rosjan,jest blok…
Ale to byly inne druzyny,rzadziej sie grało a poza tym juz dobrze ponad rok mija odkąd ostatni raz widzialem naszych w ważnym meczu…

2 polubienia

Chętnie by jeszcze o tym pogadał, zmykam z chaty, bo mam dużo dziś do zrobienie poza domem. Ale wrócimy do tego. A w sobotę półfinał.

2 polubienia

Włosi z Niemcami dzisiaj?

Ale, ja zawsze jak są WAŻNE wydarzenia sportowe, to się włączam w to :grin: @collins02 .

3 polubienia

A dzieki czujnym kolegom wiem jakie. Podane fochowo. Nie musze meczyc sie z interyjom i wupe.

3 polubienia