Zaczyna się tradycyjny odjazd, 12:6.
3:0 do 14. I po balu panno Lalu.
Polacy zrobili Finom fińską łaźnię, To tyle o tem meczu.
A teraz niech ruskim ruską banię uskutecznią.
Dobranoc.
A rewelacyjni Holendrzy mieli problem z Portugalią [3:2] i do tego tie break na styk.
Coraz rzadziej spotyka sie w sporcie słabeuszy.
Żebyś wiedział.
A nas interesuje Rosja. To już nie słabeusz, to wicemistrz olimpijski.
To jest starcie starych gigantów bo praktycznie trwa nieprzerwanie od pol wieku.
Jestem mimo wszystko,dobrej mysli.
Innej, niż dobra, być nie możemy. Oglądałem fragmenty ruskiej transmisji naszego wczorajszego meczu z Finami. Było dwóch komentatorów. Zachwytom nie było końca, To oni nas się boją i uważają, że źle się stało, że ich drużyna wpada na Polską już w ćwierćfinale.
Chodzą też słuchy, że trener francuskiej drużyny będzie następcą Heynena. Dość głośno o tym w środowisku, Sam zainteresowany, gdy go spytano, nie wykluczył tego. Dodał jeszcze, że uważa nadal, iż Polska jest jednym najlepszych zespołów na świecie, mimo, że przegrała w Tokio. Powiedział też, że nas kraj jest królestwem siatkówki. Nigdzie indziej nie cieszy się taką popularnością i typuje nasz zespół, jako zwycięzcę tych ME.
W Holandii cytują ruskie transmisje???
Ciekawe…
Faktycznie jednak,na dzisiaj to oni powinni sie nas bać!
W Holandii nie widziałem. Wlazłem na ruski internet.
Ale i w Holandii widzi się polską siatkówkę, dużo jej też i w Niemczech.
Skonczyly sie igrzyska i…Polacy sie budzą.
A to kolarstwo torowe,a to koszykowka 3x3…To mialy byc medale a wyszly niemal kompromitacje.
Nie ma igrzysk i… Polacy od razu lepiej sie czują!
Widac tym razem ryz w sushi im nie służył
Zarty zartami ale to juz jest tak czeste ze az do znudzenia.Pomijajac pare dyscyplin w ktorych po prostu nas nie ma,gramy i wystepujemy lepiej poza waznymi imprezami.
Najlepsi na swiecie,dokladnie na odwrot…
Teraz ciagle czytam ze sukcesu,sukces tam…A w Tokio…Bylo tak ze nie ma czego wspominac…
Czechy-Francja 3:0
No comments
Jestem zaszokowany.
Czesi o półfinał grać będą u siebie ze Słowenią. Wydaje mi się, że jednak faworytem jest, Słowenia, ale kibicował Czechom będę. Najpierw, jednak musimy wygrać z Rosją, co wcale pewne nie jest. Ale bardzo możliwe.
A Czechom gratuluję. Odprawić mistrzów olimpijskich i to w trzech setach…, no, no…
Od dziś na ME mecze prawdy.
Holandia z Serbią, co postaram się oglądać, a faworytem dla mnie jest Serbia. Kibicować będę Holandii.
W środę Niemcy z Włochami. Dla mnie niewiadoma, bo Niemcy całkiem nieźle sobie poczynają, A Italce nie przegrali dotąd żadnego meczu. I tu mogą się potknąć. Ciekawie będzie i niech wygra ten, co ma wygrać.
Gdybyśmy wygrali z Rosją, to w półfinale spotkamy się ze zwycięzcą pary Czechy - Słowenia. Wolałbym Czechów.
Ale najpierw trzeba odprawić Rosjan.
Aha, zapomniałbym, ale we Francji zmienił się trener w trakcie turnieju i Thilla zastąpił Rozende. Debiut miał bardzo nieszczęśliwy.
Serbia wygrała z Holandią I seta do 23. Po zaciętej walce.
W drugim Serbowie nieco pocisnęli i jest 8:4 dla nich.
Poziom sportowy, taki sobie, jak do tej pory.
Serby się rozkręcili i jest 11:5. Niedobrze to dla gulów wygląda.
Drugiego seta Serbowie wygrali wyraźniej, a więc do 20. Faktycznie, byli zdecydowanie lepsi.
Przed Holendrami set nadziei. Muszą robić mniej niewymuszonych błędów. Kilka razy pokazali niezłe akcje, ale to za mało.
W III idzie punkt za punkt. Póki co, Holendrzy jeszcze w grze. I jak tak będą grali, jak zaczęli tę odsłonę, to może być IV set.
No i tie- break. 25:25 w tem momencie.
Niespodzianki nie było. Trzeci set dostarczył trochę emocji. Wygrali lepsi. w tie- break; - 27:25. Mistrzowie Europy nadal w grze w obronie swego tytułu.
Ale ten mecz, to dla nas popierdółka. Czekamy na starcie światowych gigantów. Celowo użyłem tej przenośni, ponieważ pogrzebałem w portalach niemieckim, holenderskim, belgijskim i rosyjskim i wszędzie to określenie występuje. A Rosjanie boją się tego meczu, by nie powiedzieć, że Polaków.
Ktoś od nich powiedział, że nawet, iż Polska przegrała w Tokio, to nie oznacza, iż nie jest najlepszą drużyną na świecie. Nie znam tego ruska, ale polubiłem go.
Mało tego, sam polakożerca, niejaki Spirydionow daje większe szanse Polsce.
A jak będzie? Pożiwiom, uwidim…
Jest! Pierwszy set nasz .