A nasi młodzi siatkarze U19 są mistrzami świata

Zaczyna się tradycyjny odjazd, 12:6.

1 polubienie

3:0 do 14. I po balu panno Lalu.
Polacy zrobili Finom fińską łaźnię, To tyle o tem meczu. :+1:

A teraz niech ruskim ruską banię uskutecznią. :grinning:

Dobranoc.

2 polubienia

A rewelacyjni Holendrzy mieli problem z Portugalią [3:2] i do tego tie break na styk.
Coraz rzadziej spotyka sie w sporcie słabeuszy.

1 polubienie

Żebyś wiedział.

A nas interesuje Rosja. To już nie słabeusz, to wicemistrz olimpijski. :stuck_out_tongue:

1 polubienie

To jest starcie starych gigantów bo praktycznie trwa nieprzerwanie od pol wieku.
Jestem mimo wszystko,dobrej mysli.

2 polubienia

Innej, niż dobra, być nie możemy. Oglądałem fragmenty ruskiej transmisji naszego wczorajszego meczu z Finami. Było dwóch komentatorów. Zachwytom nie było końca, To oni nas się boją i uważają, że źle się stało, że ich drużyna wpada na Polską już w ćwierćfinale.

Chodzą też słuchy, że trener francuskiej drużyny będzie następcą Heynena. Dość głośno o tym w środowisku, Sam zainteresowany, gdy go spytano, nie wykluczył tego. Dodał jeszcze, że uważa nadal, iż Polska jest jednym najlepszych zespołów na świecie, mimo, że przegrała w Tokio. Powiedział też, że nas kraj jest królestwem siatkówki. Nigdzie indziej nie cieszy się taką popularnością i typuje nasz zespół, jako zwycięzcę tych ME.

2 polubienia

W Holandii cytują ruskie transmisje???
Ciekawe…
Faktycznie jednak,na dzisiaj to oni powinni sie nas bać!

1 polubienie

W Holandii nie widziałem. Wlazłem na ruski internet.
Ale i w Holandii widzi się polską siatkówkę, dużo jej też i w Niemczech.

2 polubienia

Skonczyly sie igrzyska i…Polacy sie budzą.
A to kolarstwo torowe,a to koszykowka 3x3…To mialy byc medale a wyszly niemal kompromitacje.
Nie ma igrzysk i… Polacy od razu lepiej sie czują!

Widac tym razem ryz w sushi im nie służył :wink:

1 polubienie

Zarty zartami ale to juz jest tak czeste ze az do znudzenia.Pomijajac pare dyscyplin w ktorych po prostu nas nie ma,gramy i wystepujemy lepiej poza waznymi imprezami.
Najlepsi na swiecie,dokladnie na odwrot…
Teraz ciagle czytam ze sukcesu,sukces tam…A w Tokio…Bylo tak ze nie ma czego wspominac…

2 polubienia

Czechy-Francja 3:0
No comments :joy: :rofl: :joy:

2 polubienia

Jestem zaszokowany.
Czesi o półfinał grać będą u siebie ze Słowenią. Wydaje mi się, że jednak faworytem jest, Słowenia, ale kibicował Czechom będę. Najpierw, jednak musimy wygrać z Rosją, co wcale pewne nie jest. Ale bardzo możliwe.

A Czechom gratuluję. Odprawić mistrzów olimpijskich i to w trzech setach…, no, no…

3 polubienia

Od dziś na ME mecze prawdy.
Holandia z Serbią, co postaram się oglądać, a faworytem dla mnie jest Serbia. Kibicować będę Holandii.

W środę Niemcy z Włochami. Dla mnie niewiadoma, bo Niemcy całkiem nieźle sobie poczynają, A Italce nie przegrali dotąd żadnego meczu. I tu mogą się potknąć. Ciekawie będzie i niech wygra ten, co ma wygrać.

Gdybyśmy wygrali z Rosją, to w półfinale spotkamy się ze zwycięzcą pary Czechy - Słowenia. Wolałbym Czechów. :grinning:
Ale najpierw trzeba odprawić Rosjan.

Aha, zapomniałbym, ale we Francji zmienił się trener w trakcie turnieju i Thilla zastąpił Rozende. Debiut miał bardzo nieszczęśliwy.

1 polubienie

Serbia wygrała z Holandią I seta do 23. Po zaciętej walce.

W drugim Serbowie nieco pocisnęli i jest 8:4 dla nich.

Poziom sportowy, taki sobie, jak do tej pory.

Serby się rozkręcili i jest 11:5. Niedobrze to dla gulów wygląda.

Drugiego seta Serbowie wygrali wyraźniej, a więc do 20. Faktycznie, byli zdecydowanie lepsi.
Przed Holendrami set nadziei. Muszą robić mniej niewymuszonych błędów. Kilka razy pokazali niezłe akcje, ale to za mało.

W III idzie punkt za punkt. Póki co, Holendrzy jeszcze w grze. I jak tak będą grali, jak zaczęli tę odsłonę, to może być IV set.

No i tie- break. 25:25 w tem momencie.

Niespodzianki nie było. Trzeci set dostarczył trochę emocji. Wygrali lepsi. w tie- break; - 27:25. Mistrzowie Europy nadal w grze w obronie swego tytułu.

Ale ten mecz, to dla nas popierdółka. Czekamy na starcie światowych gigantów. Celowo użyłem tej przenośni, ponieważ pogrzebałem w portalach niemieckim, holenderskim, belgijskim i rosyjskim i wszędzie to określenie występuje. A Rosjanie boją się tego meczu, by nie powiedzieć, że Polaków.
Ktoś od nich powiedział, że nawet, iż Polska przegrała w Tokio, to nie oznacza, iż nie jest najlepszą drużyną na świecie. Nie znam tego ruska, ale polubiłem go. :grinning:

Mało tego, sam polakożerca, niejaki Spirydionow daje większe szanse Polsce.
A jak będzie? Pożiwiom, uwidim… :shushing_face:

1 polubienie

Jest! Pierwszy set nasz :+1: :smiley:.

2 polubienia