A to juz nie wirus?

KILK

" Opole. Pacjent zarażony superbakterią. Paraliż w szpitalu

Do Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu przyjęto pacjenta zarażonego superbakterią New Delhi. Jego stan jest ciężki."

Superbakterie w przeciwienstwie do wirusa daja sie pod mikroskopem zobaczyc. A do straszenia to jeszcze sa priony czyli chocby choroba wscieklych krow.

2 polubienia

Eluniu. Nie przejmuj się tak tymi wieściami z Onetów, Interiów, czy innych WP i innych w podobie… Szkoda zdrowia, czasu i energii na te ich newsy. I jeszcze nabijasz kliknięcia na reklamy. :grinning:

4 polubienia

Wszystko mutuje prócz ludzi. Zemsta natury.

Ludzie tez mutuja.
Tylko wolniej.

1 polubienie

@okonek ,@birbant, @Devil Ale nie chodzi mi o to CO TO. Tylko do wirusa ludź się już prrzyzwyczaił no teraz czas na SUPERBAKTERIĘ… :rofl: :rofl: :rofl: Inna sprawa, że może tez dojść do prionów. Im nowsza nazwa tym lepiej! :rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

Ktoś nie sterylizuje narzędzi.

2 polubienia

Abstynencja, panie to spowodowała, ot co…

3 polubienia

Owszem. Wystarczy spirytus.

2 polubienia

Nie wiem czy lepsza, czytałem wypowiedż lekarzy wirusologów, że obecne szczepionki na Deltę nie reagują / nie zadziałają w żaden sposób, bo wirus nie znany nikomu

Dzialaja na deltę, ale w ograniczonym zakresie.
Zresztą wielu ludzi sie nie szczepi, lub sa klopoty z dystrybucja.
Koronawirusy łatwo mutuja a covid mial miliard Indusow do wykorzystania. Nie liczac Brazylii, gdzie tez powstala mutacja.
A co sie dzieje teraz w Afryce to nie dojdziesz.

1 polubienie