" Opole. Pacjent zarażony superbakterią. Paraliż w szpitalu
Do Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu przyjęto pacjenta zarażonego superbakterią New Delhi. Jego stan jest ciężki."
" Opole. Pacjent zarażony superbakterią. Paraliż w szpitalu
Do Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu przyjęto pacjenta zarażonego superbakterią New Delhi. Jego stan jest ciężki."
Superbakterie w przeciwienstwie do wirusa daja sie pod mikroskopem zobaczyc. A do straszenia to jeszcze sa priony czyli chocby choroba wscieklych krow.
Eluniu. Nie przejmuj się tak tymi wieściami z Onetów, Interiów, czy innych WP i innych w podobie… Szkoda zdrowia, czasu i energii na te ich newsy. I jeszcze nabijasz kliknięcia na reklamy.
Wszystko mutuje prócz ludzi. Zemsta natury.
Ludzie tez mutuja.
Tylko wolniej.
@okonek ,@birbant, @Devil Ale nie chodzi mi o to CO TO. Tylko do wirusa ludź się już prrzyzwyczaił no teraz czas na SUPERBAKTERIĘ…
Inna sprawa, że może tez dojść do prionów. Im nowsza nazwa tym lepiej!
Ktoś nie sterylizuje narzędzi.
Abstynencja, panie to spowodowała, ot co…
Owszem. Wystarczy spirytus.
Nie wiem czy lepsza, czytałem wypowiedż lekarzy wirusologów, że obecne szczepionki na Deltę nie reagują / nie zadziałają w żaden sposób, bo wirus nie znany nikomu
Dzialaja na deltę, ale w ograniczonym zakresie.
Zresztą wielu ludzi sie nie szczepi, lub sa klopoty z dystrybucja.
Koronawirusy łatwo mutuja a covid mial miliard Indusow do wykorzystania. Nie liczac Brazylii, gdzie tez powstala mutacja.
A co sie dzieje teraz w Afryce to nie dojdziesz.