A więc...QUIZZZZ!

https://www.quizme.pl/q/collins01/pseudonimypseudonimyczyli-wielcy-lub-slynnipiekni-lub-straszni-ale-znani-jako

2 polubienia

Trzeci komplet !!! dziś :grinning: Otwieram piwo!

Zrobiłeś świetny quizzzz, mam na myśli pomysł. A co do pytań, tu już chyba sympatia do mnie Tobą kierowała, bo, naprawdę, nie sprawił mi kłopotu. :grinning:

4 polubienia

Dostałam gratulacje i że jestem prawdziwym mistrzem i ekspertem. I jeszcze uśmiech na końcu :upside_down_face:
Udało mi się mieć wszystko dobrze :slightly_smiling_face:

3 polubienia

Bo @collins02 i do Ciebie ma wiele sympatii… :grinning:

3 polubienia

Jednym słowem - udało się nam :joy:

2 polubienia

Bo ma się te chody… :grinning:

1 polubienie

A Ty znowu swoje…Nudziarz!!! :wink:
Ale fakt…Przy wbijaniu pytań doszedlem do wniosku ze to jeden z najlatwiejszych jakie zrobiłem w ogóle…Z tym ze wdziecznie sie o niektorych sprawach opowiada.

2 polubienia

I tu mnie troche zaskoczyłas bo nijak nie widze Cie przy pilce noznej z przed 30 lat,na przyklad :innocent:
Gratuluje! :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Tu miałam tylko dwa nazwiska do wyboru :wink:

2 polubienia

ot problem? Brazylia?
11/12
kojarze Pelego,potem dlugo nic

3 polubienia

Aż tak???Faktycznie,to bylo chyba najtrudniejsze,jesli choc troche sie w tym nie siedzialo…
Przy okazji,poprosze o kolor dla zwyciezcy :slightly_smiling_face:

Świetny quiz! Gratulacje za pomysł
8/12 - parę głupich błędów.

3 polubienia

Prawdziwych nazwisk Pelego i Garinchy, to jako gnojki, na podwórku, na pomięć się uczyliśmy, i nie daj Boże temu, co nie potrafił ich wymienić. To byli dla nas jacyś bogowie.

1 polubienie

wybronilam sie przed linczem

A chciał ktoś linczować? :sunglasses:

Czyli…Jednak nie taki łatwy?Nie wiem co sknociłeś ale myślałem ze juz tylko same “12” dzisiaj będą :joy:
Dziekuje!

Te cholerne hiszpańskie i portugalskie tasiemce! No i wstyd się przyznać, Wolter

2 polubienia

Garinchy nie jestem w stanie obecnie ale Pele?Edson Arantes Do Nascimento,choćbys mnie spytal po imprezie :joy:

1 polubienie

Aaaa…To juz wszystko wiem.Mnie sie tak skandynawskie nazwiska nie trzymają.A jeszcze gorzej mogloby byc z niemieckimi.

1 polubienie

Garrincha? Manuel Francesco dos Santos. Drybler wszechczasów, niestety nie prowadził sportowego trybu życia. To on wymyślił wybijanie piłki w aut, gdy obojętnie, której drużyny zawodnik leżał na boisku.

Brazylia w składzie z Pele i Garrinchą nie przegrała żadnego meczu. Dwóch wszechczasowych wirtuozów.

W tym czasie Portugalia miała równego im piłkarza. Eusebio.

1 polubienie