Nie kracz!
OK…! siem postaram
I tak jest źle. Depresyjnie. Ciężko o optymizm.
W necie też coś się dzieje.Hakerzy unieruchomili satelity ruskim,dezinformacja…nasi łażą wyszukiwarką Yandex i piszą różne różności…im.ale żeby wejść dalej to trzeba kod cyrylicą wstawić…ech same utrudnienia.
U mnie w przeglądarce znalazłem 2 zakładki,które “podobno sam dodałem” stron na których nigdy nie byłem…takie czasy.
A Harmonik jest? bo internet mi padł i nic nie wiem!
Dostał bana za popieranie Putina i prorosyjską propagandę
Aha.Szkoda go.Z nim było ciekawiej ale jak putina popierał to cóż…
Tak oczywiscie być moze ale generalnie za wcze`snie jest opowiadać głupoty rodem z 1938-9 roku.Doprawdy,apelowałbym!!!
Spójrz na mapę i powiedz JAK widzisz to bezpośrednie zaangażowanie?
Jestem szalenie ciekaw.
Nawet i bez tego, myślę, że do trzeciej wojny dużo nie brakuje. Chociażby fakt,że Rosja narusza przestrzeń powietrzną albo ostrzelali fiński statek towarowy jest dowodem na to, że putin chce by to się rozlało szerzej. To są moje wnioski, nie podpierane jakimiś wypowiedziami ekspertów.
Boże, dlaczego jeden szaleniec ma taką moc?
Bo jest skończony.
Stal sie agresorem,mordercą,imperialistą…Nie ma odwrotu gdy ma sie na rękach krew tysiecy ludzi…
Inna sprawa ze w sowietach ta krew nie ma znaczenia…Pogarda dla ludzkiego życia nie zmienila sie wraz z końcem 2 wojny światowej…A czasem mozna odnieść wrazenie ze sie nasiliła.
Czy to jest “moc”?
Obecnie ,tak…Ale to jest bliskie końca.
Oszukali ich w 1994, dali gwarancje bezpieczenstwa a teraz …Nie rozumiem, jak mozna zaczac cos takiego.
Pomyśl o naszej historii, co warte są sojusze? Słowa, słowa, słowa…
To inna sytuacja niż w '39 i nie mówię,że tak samo jest/będzie.To moje spostrzeżenie na całą sytuację jaka teraz jest.
Lecz każdy wie,że bezpośrednio nie możemy tam wejść!
A Ukraina słabnie niestety - o to mi chodziło.
Pożar elektrowni na Ukrainie
To jest niestety,prawda.
Drugi front, a nawet trzeci …
Na razie tyly zabezpieczaja mu Chinczycy i diabli wiedza co ten czubek Kim odstawi?
Wenezuela niby popiera, Meksyk na razie niby potepil, ale nic wiecej…
Ale oba kraje same sa w nieciekawej sytuacji wewnetrznej i ekonomicznej. Pewnie, ze chcieli by po amerykanskie dolarki…
Druga półkula jest malo istotna.Co ma thedilna Wenezuela do tego??? Niech sobie szczają na własny naród bo tylko to komuna potrafi bez pudła…
Oba kraje, o ktorych pisalam moga osłabić USA. Wenezuela moze glodna, ale dysponuje niezle wyposazona armią, a Meksyk to slabe podbrzusze - juz sa problemy migracyjne.
Dwa lata temu strach przed pandemią, jeszxze nieznaną. Ale przeleciało…