Oczywiście, to też kryminał na swoich obywatelach. Wysłał dzieci jako mięso armatnie.
Dla milionów w Rosji,lepiej by było gdyby się w ogóle nie narodzili…
Bo tak ma wyglądać człowiek który jest obywatelem"imperium"z pretensjami do wielkości?W XXI wieku?Przypomina się wielki głód na Ukrainie z lat 30-tych…lub chińska ,tzw.rewolucja kulturalna…Lub po prostu obraz Korei PN.
Komuna i sowietyzm pokazują swe prawdziwe oblicze, nieustannie w ten sam sposób…
Teraz czytałam że po pierwsze,już jest ścigany za zbrodnie przeciw ludzkości jak Milosevic byl,a po drugie - rosyjski biznesmen zaoferowal milion dolarów za głowę Putina. Wszystko jest kwestią czasu…oby jak najszybciej bo ludzie giną masowo…
To ten co stawał na zolwiu.
Nasz wódz przemawia. Wszyscy bacznosc XD
Niestety, nie on jeden
Pisarz Piotr Sawicki, autor horrorów też popiera Putina. Czytałam, że wydawnictwa zrywają z nim kontrakty.
Autor horrorów?
I wszystko jasne.
Wyjatkowy drań który powinien zostać potraktowany jak nasz zielony grzyb.Ale nazywanie go prawicowcem to ciąg dalszy ogłupiania"na skróty",z lubością uprawiane przez chcących zapewne odreagować,lewaków.Równie dobrze mozna dalej pis nazywać prawicą…
Tak to juz jest ze ludzie z kompleksami oraz psychiką zaczepnego granatu,mają obsesje na swoim punkcie i jedynym ich celem jest odróznianie sie od innych.
I to często skutkuje bo czyż nie brakuje schizofreników którzy tak właśnie definiują tzw.“samodzielne myślenie”?
W tym konkretnym przypadku nawet ludzką przyzwoitość stara sie obśmiać i potępić w imię swego narcyzmu.
Szkoda ze takie mendy ciągle sie wywleka na światło dzienne.Media niestety to bawi…Nawet teraz…
Bezwzględna izolacja powinna dotyczyć kazdego nośnika zła.Putina,harmonika i takie glisty jak ten ze zdjecia.
Jedna rzecz w dzisiajszych czasach jest nie do ukrycia.Dzieki satelitom,komórkom i calemu temu ustrojstwu widać jak na dłoni,o co chodzi prowadzącym wojny.
Jest róznica jesli pocisk wybiórczo “skręci” i gdzieś go poniesie a zmasowanym atakiem na obiekty cywilne.To drugie to zbrodnia wojenna i za to powinna być “Norymberga”.Podobnie jak w przypadku islamcow którzy mordują tak aby było jak najwiecej ofiar.Tu warto wspomniec o zmachach w Europie ale przede wszystkim o zmasowanej i skoordynowanej zbrodni wielkanocnej z przed 3 lat ze Sri Lanki kiedy zschynchronizowano ataki w kosciołach a śmierć poniosło wg.obecnych danych 316 osób.
To samo powinno dotyczyć slynnej zbrodni w Srebrenicy w czasie wojny na Bałkanach i tak sie dzieje.Szkoda tylko ze nic sie nie mówi o haniebnym"przyglądaniu sie" tzw.sil pokojowych onz [koniecznie z malej litery].
Na sąd przyjdzie jeszcze czas.Teraz trzeba niszczyć wroga i mordercę.Zacytuje tu najmądrzejszy cytat z najgłupszego filmu [Czterej pancerni]:Olgierd do Janka:
-Nie my te wojne zaczynaliśmy! Bedziemy pamietać ze to są ludzie jak najpierw odbierzemy im broń!
Obecnie dość “modny” autor; nie wiem czy to nie ze snobizmu, bo przecież ponoć ludzie nie czytają.
Międzynarodowy Trybunał już przygotowuje akt oskarżenia Putina i jego generałów. Czas,czas,czas…szkoda że ten czas nie pomaga Ukrainie …
Pisalem Ci juz o tym pare razy.
Istnieje teoretyczna grozba swiatowego konfliktu.I tak swiat reaguje z niespotykaną nigdy wczesniej szybkością i konsekwencją.
Szkoda ze w latach 30-tych,to byl inny swiat i bez konca lizał rany po I wojnie światowej…
Wiem…
Dokładnie. Te młode chłopaki są też ofiarami.
Zełenski jest już zmęczony i zdenerwowany.
Jest i to bardzo.Widziałem…!
Mówił, że spał 4 godziny.
Powinno być tak, że taki konflikt dusi się w zarodku niezależnie czy ktoś jest w sojuszu. Agresor zaatakował to do widzenia… Kazali się Ukrainie rozbroić a teraz… Jeszcze się nikt nie śpieszył im pomóc w obronie. Sytuacja ewidentna a oni giną
Ukraina jest już skończona.Nikt się nie ruszy jej pomóc militarnie bo będzie 3 wojna…!