A z czego będą pieniądze?

Mój żołądek trawi wszystko co jadalne w smaku - papryczki piri, tabasco itd. Transplant nie zdążył go wyciąć w szpitalu. Ten brązowy to w 100% naturalny jak wyrasta i podobny do Basmati ala chińszczyzna, ten biały to chemicznie ulepszony, podobnie jak ryby - niektóre mają “mięso” czerwone, różowe, szare itd, a po wymoczeniu w perchydrolu 32-50% są bialutkie, sól prawdziwa jest szaro czarna i też moczona. Perchydrolu / woda utleniona / używają fryzjerzy do farbowania włosów / tlenienie /, 2-5%

1 polubienie

nie to sa gatnki niekoniecznie przetworzone chemicznie :wink:
bialy ryz to po prostu jest luskany, czadem jeszcze dodatkowo polerowany.
ja jesli uzywam to tego o dlugim ziarnie lub tutejszej odmiany “bombin” - ziarenka sa owalne, prawie okragle. do tych ostatnich po podsmazeniu wody to nawet i 3:1

1 polubienie

Kaziu, ja również płuczę, ale to z tego powodu, że jak ryż jest niedopłukany, to jest taki lepki i klejący, a jak wypłukany (2 razy płuczę i wystarcza, woda przestaje być mętna), to taki fajny. Sypki.

1 polubienie

Dla mnie zielona herbata jest zabroniona, ponoć z lekiem tworzy nowy związek chemiczny w innym stężeniu i właściwościach. Szkoda że na starość przydała by się znajomość chemii. Teraz to owocowe

1 polubienie

Piwo to moje paliwo

1 polubienie

Herbata sama w sobie moze byc trakwana jako lek. :laughing:

1 polubienie

:+1::coffee::cake:

1 polubienie

Co Ty? Ludzi chcesz truć? :stuck_out_tongue:

lekarstw sie w duzych dawkach nie podaje.

1 polubienie

Dlaczego konfederacja rzadzila by gorzej?
Jakis jeden przyklad tego co pis robi zle a oni byliby jeszcze gorsi?
Rozumiem ze maja jakies wizje calkowicie odbiegajace od tego jak wygladaja wspolczesne rządy ale xzy to byloby gorsze ? Przeciez to oni mowia ze praktycznie zadnych podatkow, zadnego rozdawnictwa, a przez to obywatel mialby od razu duzo wiecej w kieszeni… ze gospodarka bylaby calkowicie niezalezna od panstwa czy jakos tak.
To mi sie podoba w sumie jako jakas wizje lepszego swiata xd i na to biorze sie duzo mlodych osob, a wedlug nich trzeba walczyc o mlodych wlasnie bo starzy juz swoixh pogladow nie zmienią

To tyle co w Kanadzie. U nas $1/kg. Ale przeciętne zarobki 3x wyższe niż w Polsce.

2 polubienia

Właśnie, Wy młodzi nie znacie historii. Otóż, te wizje, to coś, co już było i nie zdało egzaminu powodując dwa światowe krachy finansowe. Konfederacja wraca do tego. Wszędzie, gdzie tylko następowały tego typu rządy, bardzo źle się kończyło. Nie wolno dopuścić, żeby ten system doszedł do władzy. Gdziekolwiek. To co od nich słyszysz, nawet ładnie brzmi, ale w praktyce zawsze prowadzi do nieszczęścia. Powinienem rozwinąć ten temat, ale, podejrzewam, że i tak Ciebie nie przekonam.

4 polubienia

Nie no ja nie traktuje tego(ich programu) do konca powaznie mimo ze brzmi tak teoretyxznie fajnie, bo przeciez szansa na to ze konfederacja bedzie rzadzic samodzielnie jest praktyxznie zerowa, no ale gdyby byli z kims w koalicji? Np teraz dali taki warunek ze popra odwolanie Witek za jakas ustawe o segregacji, ale reszta opozycji jest temu przeciwna a ty mowiles ze byles ZA.

Konfederacja to polityczny awanturnik i chuligan.
@birbant ma racje, rządy takich się konczyly katastrofa, bo niestety w polityce nie ma rzeczy niemozliwych. A dla PiS ich istnienie jest korzystne - maja kim straszyc.

No nie wiem czy korzystne… Istnienie konfederacji w sejmie pokazuje jaką to prawicą tak naprawde jest pis. Totalna opozycja krytykuje pis za to ze ten niby dąży do polexitu a konfederacja krytykuje za to, ze tylko szxzekac potrafia jak Ziobro na unie, a tak naprawde z wszystkiego po cichu sie wycofują pozniej XD

Jest korzystne, bo na ich tle PiS wyglada niczym zgromadzenie kulturalnych aniołów :joy_cat:

Kukiz15 teź miał fajny program. dziś budzą coraz większy niesmak. I tak naprawdę nic nie wnieśli do państwa. Pamiętam jeden z projektów ustaw K15 z którego się nabijano. Wymyślili że jeśli kierowca dłuższy czas nie dostanie mandatu będzie miał punkty ujemne.

2 polubienia

Ale kukiz mowil ostatnio ze ma umowe z pisem na jakies sprawy tylko ktore chce pis, ale tez kukiz ma swoje warunki i tez moga byc za odwolaniem witek jezeli pis ich zrobi w konia i nie dotrzyma umów xd kukiz ma te swoje jednomandatowe okregi itp…

Kukiz obecnie może mówić co chce. Poparcia nie odzyska. A PIS go wciągnie jak przystawkę. Zobaczył to już Lepper i Giertych.

1 polubienie

To wlasnie kukiz sie tlumaczy ze ma umowe z pisem zeby tez swoje rzexzy przeglosowac. Mysle ze ten hejt na niego byl kompletnie niepotrzebny bo on jednak dobrze mysli